Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2012, 14:08:46
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu sunt de acord cu multe explicatii de aici. Ceea ce nu inteleg eu este de ce noi totusi preluam niste lucruri care se adresau iudeilor (cu tot respectul pentru ei, ca nu am nimic cu ei).
Si in Biserica Catolica s-a citit genealogia Lui Isus. Preotul nostru spunea: chiar daca aparent evanghelistul se adresa iudeilor, in realitate s-a adresat lumii intregi. In aceasta genealogie sunt trecute si numele catorva femei, cu toate ca la vremea aceea femeile pur si simplu nu contau. Este amintita sotia lui Urie, Ruth si sfanta Fecioara Maria. Preotul nostru ne-a spus ca una dintre aceste femei a fost prostituata. Deasemenea, multi dintre barbatii din acest arbore genealogic au fost conducatori ai lui Israel. Unii dintre acesti conducatori au fost plini de intelpciune, altii au fost fricosi. Nu in ultimul rand, in acest arbore exista persoane care nu sunt evrei pur sange.
Mesajul Sfintei Evanghelii, dupa parerea preotului nostru, are doua puncte:
1.Toti suntem chemati la mantuire. Oricum am fi noi, cu pacatele, neajunsurile si calitatile noastre, suntem cu totii chemati sa facem parte din familia Lui Hristos.
2. Planul Lui Dumnezeu nu are nici o legatura cu ceea ce gandesc oamenii. Probabil ca nici un om nu s-ar fi gandit ca in genealogia Domnului nostru ar putea apare numele unei prostituate neevreica. Sau ca ar fi aparut oameni tematori, lipsiti de initiativa, care au dus poporul evreu in robia Babilonului. Planul Lui Dumnezeu de mantuire a oamenilor se realizeaza indiferent de cat intelegem sau percepem noi. Este ca o tesatura. Noi vedem doar partea din spate, plina de noduri si ate, in schimb pe partea din fata, nesesizabila de noi, apare o tesatura frumoasa si armonioasa.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare legata de botez George R. Botezul 41 24.04.2013 11:50:10
Genealogia lui Iisus diferita la Matei / Luca odin Din Noul Testament 19 01.08.2011 04:23:14
Genealogia Domnului nostru Iisus Hristos si vechimea lumii mihailt Generalitati 6 22.05.2011 17:58:03
Intrebare legata de biserica Panda701 Generalitati 12 24.03.2010 17:17:28
Intrebare legata de alcatuirea acatistelor sophia Rugaciuni 3 05.06.2009 19:27:51