Citat:
În prealabil postat de catalin2
Asadar chiar tu arati ca dadusem informatia completa, nu era scoasa din context. Adica faptul ca Darwin argumenta ca arhiva fosilifera era incompleta si se datora si insuficientei explorari. Iar eu dadeam si continuarea, pentru ca avem azi mult mai multe cunostinte decat in zilele lui Darwin si cu mult mai multe cercetari arheologice si fosile.
Ne invartim in cerc, evident ca nu se baza pe fosile, de aceea spunea ca numarul extrem de redus de fosile intermediare e cel mai important argument ce se poate aduce impotriva teoriei sale. Era ceva ce lipsea, nu ceva pe baza caruia sa se bazeze.
Iar explicatiile lui despre aceste lipsuri probabil majoritatea nici nu mai sunt valabile in timpul nostru.
|
Nu, daca vreti, ne putem intoarce la citatul dumneavoastra:
initial ati inceput cu Darwin (
sarind ce a zis despre fosile) si
ati continuat cu PE ca ar confirma "fricile" lui Darwin.
Eu ce am zis initial e ca raspunsul dumneavoastra scapa o problema, ce Darwin o adresase: fosilele nu apar decat in caz exceptional si
chiar daca ar exista un gradualism perfect, nu ar fi fost aratat de fosile.
"
Iar explicatiile lui despre aceste lipsuri probabil majoritatea nici nu mai sunt valabile in timpul nostru."
Intre timp, aveti dreptate, mi-ati dat citatele despre fosile. Dar si aceste pasaje, nu spuneau decat o realitate a intelegerii si criticilor timpului dumnealui. In fapt chiar dvs ati raspuns incercand sa discutati ca fosilele intermediare erau o problema a lui Darwin, cand eu am spus clar ca aceasta era pozitia acestuia:
Citat:
În prealabil postat de catalin2
Abia acum vad unde era neintelegerea, dar niciodata nu m-as fi gandit la ea pentru ca e o neintelegere a dvs. legata de ce spunea Darwin. Darwin cand a spus de "imperfectiunea arhivei geologice" s-a referit la faptul ca nu erau fosile intermediare si spera ca in viitor sa fie descoperite acestea. (...)
|
Azi nu se discuta ca nu exista fosile ale evolutiei omului dintr-o forma precum Australopitecus -> Erectus -> Cro Magnon (omul modern - dar primitiv dupa standardele noastre) -> Homo Sapiens. Pe timpul lui Darwin puteau fi cel mult prezise. Cum Darwin a prezis aceasta insecta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Xanthopan_morgani
Apoi PE, el spune de ce vor exista fosile (relativ) graduale, ele nu pot fi perfect graduale.
Daca afirmatia originala a dumneavoastra este sa atace ca Darwin credea in gradualism perfect (desi atacul era adresat fosilelor),
vi l-am confirmat. Daca afirmatia este ca
Darwin sau evolutia prezice fosile - ce parea ca era contextul in ceea ce Darwin zicea sau gandea, bineinteles, au fost gasite fosile cu forme intermediare intre cimpanzei (Ardi sau Australopitecus), intre Homo S si Homo N (Cro Magnon).