Citat:
În prealabil postat de stefan florin
pe bune?! Si mai spui ca esti adeptul Sola Scriptura pe care se vede ca nu o cunosti! Uite ce spune David: "Că iată întru fărădelegi m-am zămislit și în păcate m-a născut maica mea" (Psalmii 50:6). In Biblia Cornilescu Psalmul 51:5. Asta arata ca NICI un om nu se naste fara pacat. Unul SINGUR a fost: Iisus Hristos
|
Aici intrăm într-un alt mare capitol controversat: "
păcatul strămoșesc" pe care vrei să mi-l servești drept dogmă. Vina adamică nu se moștenește. Ceea ce se moștenește, este o fire (o natură) păcătoasă. Bebelușii n-au nicio vină pentru păcatele părinților, ei moștenesc doar o natură degradată în urma păcatului. Fiecare e responsabil pentu păcatele proprii și pe acestea trebuie să le mărturisească și să le părăsească.
Deci nu vreau să intru în acest nou subiect până nu s-a lămurit chestiunea dogmatică mult mai ontopic de care amintea rădăcinoasa digitală:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de patrunjeluldigital
Deci, are importanță dogmatică dacă cel botezat e cufundat de trei ori sau doar o dată? Din punct de vedere penticostal și din punct de vedere ortodox. Acesta ar fi primul aspect.
Al doilea aspect: are importanță dogmatică faptul că botezatul matur din filmulețul postat de dvs. stătea cu mâna afară din apă în momentul cufundării? Din ambele puncte de vedere.
|
|
Încearcă te rog un răspuns, căci doamna Ioanna văd că evită subiectul deși l-a inițiat.