Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2014, 14:59:16
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Tocmai ca eu am dat dovezi si argumente, tu scrii doar parerea ta personala. Fiecare poate crede ca vrea. ca avem liberul arbitru, dar doar daca aduci argumente poate fi vorba de o parere nu doar subiectiva.
Pe de alta parte scrii ca minunile nu pot fi argument pentru adevar, dar apoi spui ca din faptul ca tu crezi ca au minuni divine e o dovada ca au har.
Minunile arata prezenta harului si certifica adevarul. Daca adventistii ar avea minuni ar insemna ca a lor credinta e dreapta, ca acolo e adevarul. La fel si in cazul catolicilor. Intotdeauna minunile au aratat adevarul, sa ne amintim de Moise si faraon, de sfantul Ilie si apoi de minunile de la sinoade sau in disucutiile cu ereticii. De asemenea, un crestin despatimit capata harisme, adica poate face minuni.
Pardon, nu am zis dovada, am zis indiciu. Este o deosebire foiarte importanta. Indiciul este ceva mult mai subiectiv, de aceea am zis ca e parerea mea personala.

Dar pe ce te bazezi tu cadnd zici (ca este tot parerea ta, nu este vreo pozitie oficiala a Bisericii ortodxe sau vreun consens duhovnicesc care sa se pronunte despre minunile petrecute la altii din cate stiu) ca la altii, acelea nu sunt minuni ci aparitii dracesti sau iluzii? Te bazezi pe faptul ca unele par sa confirme dogme catolice, iar altele pur si simplu intaresc oamenii in catolicism in loc sa ii faca sa devina ortodocsi.
Dar de unde stii tu ca nu sunt miununi lucrare de har, macar unele dintre ele? Ai si un indiciu sau un argument mai concret decat ceea ce crezi tu?

Tags
catolicism, credinta, papa