Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nici macar pentru motorul termic. Sau electricitate. Sau Internet.
Mai usor, mai simplu si mai accesibil pentru intelectul nostru, este sa zicem ca au fost create de Dumnezeu. Sau diavol. Dupa caz. Si interese. 
|
Exista ideea asta ca daca un inventator sau un fizician etc, descopera ceva care e de folos oamenilor, atunci oricine e om de stiinta stie despre ce vorbeste si trebuie sa spuna adevarul.
Exemplu : Daca nu crezi in evolutie inchide calculatorul si renunta la internet.
Nu are nici o legatura una cu alta. Daca anumiti inventatori, tehnicieni, biologi, chimisti, etc. sunt chiar bazati si stiu despre ce vorbesc, si noi ne bucuram de rezultatul descoperirilor acestora, asta nu inseamna ca nu pot exista si scammeri prin comunitatea stiintifica, oameni care sa promoveze o anumita ideologie care sa aiba prea putin de-a face cu stiinta. Eu am tot incercat sa aduc exemple, ultimul este
articolul din revista Nature in care autorul chiar asta sugereaza.
Evolutia din punct de vedere stiintific este inutila, poti studia biologie si fara sa inventezi povesti despre cum au evoluat diferite parti. Big Bang-ul la fel, poti trimite oameni pe luna si fara sa crezi in Big Bang sau inflatii sau multiversuri sau miliarde de ani.