Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2015, 10:54:20
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Așa cred și eu.
Iar în ce privește îmbrăcămintea, este adevărat, problema este mai complicată puțin, ea ținând de modul general în care se îmbracă „concurența”.

Însă, dacă am învăța ceva din obiceiurile care existau cândva la sate cred că n-ar fi rău. Fetele, până să se mărite, umblau cu capul descoperit, dar după măritiș, devenind femei, toate umblau acoperite, rezervând frumusețea doar pentru soț.

Sigur că nu vreau să spun că acum toate femeile ar trebui să poarte batic. Dar ar fi bine să aibă grijă să nu fie prea atrăgătoare pentru alți bărbați, să nu sugereze, fie și fără a conștientiza, că ar fi accesibile.
Problema este mai complicata decat atat!
Femeile trebuiesc sa fie atragatoare pt societate in general,nici macar pt barbati.
Mie mi-a fost comunicat la job de catre manager femeie sa ma prezint mai "ingrijit"-asta insemnand machiaj,fixativ de par,lac de unghii,tot tacamul...
Desigur ca pt dumneai eu par neingrijita de parca nu as fi spalata,pieptanata si cu unghiile curate...

In unele cazuri perfectiunea fizica care este accentuata de haine putine face parte din mecanismul setei de putere,trupul devenind un arsenal in lupta cu barbatul,pe care il supune cu acesta sau asa se crede,in tot cazul.
Asta este natura omului cazut si trebuie sa afisam multa intelepciune cand observam aceste aspecte in preajma noastra.
O detasare vecina cu indiferenta.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote