Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.06.2015, 19:24:35
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
Platitudini mistice de cea mai proastă calitate, intenț›ionate ca scut al laș™ităț›ii. Ce practici tu nu e decât un cult al laș™ităț›ii si masochismului.
Dalian are mare dreptate.
"Darth Vitiate", slavă Domnului pentru toate. E simplu:

Dacă Hristos Iisus Dumnezeu, Mântuitorul, a fost laș, sunt și eu laș.
Dacă Sfinții Apostolii au fost lași, sunt și eu laș.
Dacă Sfinții Părinți au fost lași, sunt și eu laș.
Dacă Sfinții Martiri au fost lași, sunt și eu laș.

Sfinții Martiri mureau în arenele de la Coloseum, sau arene private ale patricienilor, uciși de lei, tigri, sau gladiatori.

Mureau cântând pricesne. :) Ce priveliște !

Udau pământul cu sângele lor cel blând și iubitor, plin de sfințenie și de har, plin de Duhul Sfânt... Rugându-se...

Acel sânge sfânt, era sămânța creștinismului. Erau uimiți patricienii și aristocrații, de așa iubire nemai auzită și pomenită și întâlnită.
Astfel, au devenit și aristocrații creștini, să guste și ei din harul, pacea și iubirea creștinilor. Și au primit și au gustat. Le-a dat Dumnezeu. Și s-a înmulțit creștinismul. :)
Semințele martirilor au dat rodul lor cel bun și sfânt...

Aceia sunt creștinii ! Aceia sunt următorii lui Hristos...

Nimeni nu a ridicat piatră, sabie, arc, scut, nimic, contra celor ce-i ucideau, ci se rugau pentru ei... Se rugau cu lacrimi, să-i ierte Dumnezeu, că nu știu ce fac, precum Sfântul Arhidiacon Ștefan, întâiul mucenic.

N-au vrut să apere familii, soții, copii, pământuri, case, etc. Nimic... Erau complet dezlipiți de tot cei pământesc și grotesc și gol, rece și sterp. N-aveau nevoie de bogățiile lumii acesteia.
Denigrau bogățiile, le sfidau, le râdeau în nas cu blândețe bogaților pământului, când vroiau să le dea din bogățiile lor...

Așa trebuie să fie creștinii.

Sunt ei numiți de lume și oamenii orbi și nesimțitori de har și iubire și pace, lași? Să fie. Să fim lași. Suntem lașii lui Hristos, dorind iubire, blândețe și pace. Lași față de iad, nedorindu-l.
Suntem ocărâți că iubim? Spre mai marele câștig al nostru.

Asta-i nebunia și plăcerea lumii, să ne numească lași. Necredința lumii. Neiubirea lumii. Ura, mânia, lăcomia, trupescul, materialismul lumii.
Adică cele străine de mântuire.
Dar Sfinții Mucenici, Martirii, ei sunt adevărații eroi, nu cei ce ucid alți oameni, ca să apere un petec de pământ. Sunt cei care-i iubesc pe cei ce nu-i iubesc. Ei, care i-au plată ca Sfinții Apostoli, spun Sfinții Părinți.

Nimeni în gândirea lui stricată, nu poate avea dreptate, spunând să ucidem, indiferent care ar fi motivul. Gândirile acestea sunt demonice, conduse de draci, pentru lăcomie de pământ, de averi, de aur, diamante și alte prostii și minciuni gogonate.

Creștinii adevărați, nu fac așa ceva. Nu le trebuie decât pe Hristos, iar restul, "folosesc, ca și cum n-ar folosi", spune Scriptura.

Ce bucuros sunt să scriu aceste rânduri...

Doamne îți mulțumesc că înțeleg...

Că mi-ai dat să cunosc, să trăiesc, îți mulțumesc, Doamne Dumnezeule Iubire...

Îți mulțumesc că te-ai milostivit de mine, pururea nebun și prost și mi-ai dat să simt harul Tău, iubirea Ta, milostivirea Ta cea nesfârșită...
Doamne, cât sunt de bucuros în inima mea...
Dar în același timp mă întristez mult pentru cei ce resping dragostea Ta și nu vor să accepte și să înțeleagă... fiind orbi și vrând de bună voie să rămână orbi. Iartă-i, Doamne...

Dar eu, în neputințele mele, rămân bucuros...
Că știu Doamne! Știu că nimeni nu Te va lua de la mine...
Și eu nu vreau să Te dau de la mine, nimănui.
Știu că nu pleci de la mine, dacă nu Te alung. Nu vrea să Te alung, să Te dau nimănui.
Doamne, să nu pleci de la mine, pururea păcătos sunt, dar Tu mai vârtos decât zăpada mă vei albi, Îți voi da tot ce am eu mai bun, însăși viața mea, numai să rămâi cu mine, Doamne Dumnezeule Iubire, Sfântă Treime, îți mulțumesc...

Îți mulțumesc Doamne, că pot scrie aceste rânduri spre slava Ta... Preadulce Hristoase...

Ai milă de noi, Sfântă Treime, ai milă de noi... Doamne miluiește...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 19.06.2015 at 20:26:27.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! gadescum Umanitare 1 24.01.2009 19:48:25