Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.09.2009, 12:19:26
ciprian77 ciprian77 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

in legatura cu ziua de odihna,exista dovezi ca sambata ar trebui sa fie..in anul 321,in ziua de 7 martie imaratul Constantin a dat un decret in care se schimba ziua de odihna din sambata in duminica (ziua soarelui)tot atunci s a acceptat religia crestina in imperiul roman

Last edited by ciprian77; 07.09.2009 at 12:24:47.
Vechi 07.09.2009, 12:23:16
ciprian77 ciprian77 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.10.2008
Implicit

[SIZE=+1]Din timpul apostolilor pâna la imparatul roman Constantin cel Mare, crestinii au serbat Sabatul (sâmbata) ca zi sfânta, in timp ce duminica (prima zi a saptamânii) era privita doar ca o zi de lucru. In anul 321 d.C. Constantin cel Mare a emis o decizie care impunea odihna in prima zi a saptamânii (dumineca) in toate localitatile si orasele, in timp ce oamenilor de la tara li se permitea sa lucreze totusi pamântul. In anul 538 d.C. Conciliul de la Orleans a indepartat si aceasta derogare, impunând dumineca ca zi libera, in timp ce sâmbata devenea o zi de lucru oarecare.
In tot cursul timpului a existat tendinta de a se face diferentierea de ceea ce era evreiesc. Pentru crestinism a fost un proces treptat de trecere de la sâmbata la duminica. Evreii tineau si tin si acum Sabatul sâmbata. Isus a tinut sâmbata si ucenicii sai au tinut sâmbata. Biblia nu vorbeste despre vreo schimbare a zilei de odihna ordonata de Isus. Crestinii au inceput sa foloseasca si duminica ca zi de odihna pentru a aminti de invierea lui Isus (desi nu este vreo indicatie expresa in Biblie). Asa ca au inceput sa tina si sâmbata si duminica. Romanii ii prigoneau pe evrei. Crestinismul se raspândise in tot Imperiul Roman. Unii dintre crestini, ca sa nu fie confundati cu evreii, au preferat sa tina duminica. Acest proces a durat cam vreo 2-3 secole. Probabil ca imparatul Constantin cel Mare a avut in vedere si acest lucru. Dar motivul principal a fost ca sa uneasca pe necrestini si crestini, si apoi sa foloseasca aceasta pentru a-si atinge scopurile politice. Necrestinii au fost crestinati in masa. Ziua Soarelui (Sol Invictus, duminica la necrestini) a fost elementul de legatura. Dar, de-a lungul istoriei au fost mereu crestini care au pastrat Sabatul zilei a saptea.
Legea data de imparatul Constantin la 7 martie 321 cu privire la ziua de odihna suna astfel: "Toti judecatorii, orasenii si meseriasii trebuie sa se odihneasca in venerabila zi a soarelui (Sol invictus). Locuitorii satelor insa pot sa se ocupe liber de cultivarea campului, pentru ca deseori se intampla ca nici o alta zi nu este mai potrivita pentru semanarea grâului in brazde sau pentru plantarea vitei de vie. In felul acesta câstigul dat de providenta cereasca nu trebuie sa se piarda din cauza aceasta". Originalul latin al acestui text se gaseste in Codex Justiniani.[/SIZE]
Vechi 07.09.2009, 12:28:42
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian77 Vezi mesajul
in legatura cu ziua de odihna,exista dovezi ca sambata ar trebui sa fie..in anul 321,in ziua de 7 martie imaratul Constantin a dat un decret in care se schimba ziua de odihna din sambata in duminica (ziua soarelui)tot atunci s a acceptat religia crestina in imperiul roman
domnule nu v-am aratat ca inshushi Domnul Hristos a intemeiat Sfanta Duminica shi Saptamana Luminata?

ai citit ce am scris?

Constantin Cel Mare doar a impus-o in intreg imperiul, aratand cum trebuie tzinuta... ca zi sfanta de odihna dar tzaranii pot daca se primejduieshte recolta pot sa lucreze Duminica...

Last edited by vsovi; 07.09.2009 at 12:37:53.
Vechi 07.09.2009, 15:16:57
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pacatosul Vezi mesajul
E clar cu cei ca tine nu trebuie sa vorbim dovada e in fata ta,dar tu esti prea orb sa vezi.Mintea ti-e intunecata si judecata stramba.Vrei sa stai in ratacirea si in biserica aia sectanta facuta la misto si la profit de o dobtoaca profitoare de naivitatea oamenilor fie.Dumnezeu nu te obliga sa iei alegerea buna,diavolul iti inchide ochii si mintea.
Eu tot nu inteleg ce cauti pe forumul asta ca e clar nu vrei sa inveti,ci doar sa provoci cearta si nervi asa ca mai bine pleaca de aici si lasa-ne ca nu vrem sa ascultam tampeniile bisericii tale sectante si antihristice.
"Pe cei ce te-au urat Doamne, pe aceea i-am urat si eu."
Multumesc inca o data pentru complimente, Doamne ajuta!

Citat:
Eu tot nu inteleg ce cauti pe forumul asta ca e clar nu vrei sa inveti
Eu mi-am aratat deja disponibilitatea de a invata de pe aici... si chiar am invatat cate ceva... Dar acum iti pun o intrebare care poate va durea: Crezi ca tu chiar nu ai nimic de invatat (chiar de la mine, asa nevolnic cum sunt)?
Vechi 07.09.2009, 17:13:52
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

iar legat de data 1844 am gasit asha:

http://www.infoplease.com/ipa/A0781450.html

de unde se cam poate observa ce a vrut sa zica Domnul prin acest an al sfarshitului:

1844,
1844/2=922 (perioada eresului iconoclast shi lupte pentru putere (tzarul) sau avere (bizantinii))
1844/4=461

"chipul" pacatului... necredintza... sfarshitul... iadul... savarshire faradelegii... PIsma, ura, rautatea.

Last edited by vsovi; 07.09.2009 at 17:33:37.
Vechi 07.09.2009, 22:23:07
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian77 Vezi mesajul
[SIZE=+1]Din timpul apostolilor pâna la imparatul roman Constantin cel Mare, crestinii au serbat Sabatul (sâmbata) ca zi sfânta, in timp ce duminica (prima zi a saptamânii) era privita doar ca o zi de lucru. In anul 321 d.C. Constantin cel Mare a emis o decizie care impunea odihna in prima zi a saptamânii (dumineca) in toate localitatile si orasele, in timp ce oamenilor de la tara li se permitea sa lucreze totusi pamântul. In anul 538 d.C. Conciliul de la Orleans a indepartat si aceasta derogare, impunând dumineca ca zi libera, in timp ce sâmbata devenea o zi de lucru oarecare.
In tot cursul timpului a existat tendinta de a se face diferentierea de ceea ce era evreiesc. Pentru crestinism a fost un proces treptat de trecere de la sâmbata la duminica. Evreii tineau si tin si acum Sabatul sâmbata. Isus a tinut sâmbata si ucenicii sai au tinut sâmbata. Biblia nu vorbeste despre vreo schimbare a zilei de odihna ordonata de Isus. Crestinii au inceput sa foloseasca si duminica ca zi de odihna pentru a aminti de invierea lui Isus (desi nu este vreo indicatie expresa in Biblie). Asa ca au inceput sa tina si sâmbata si duminica. Romanii ii prigoneau pe evrei. Crestinismul se raspândise in tot Imperiul Roman. Unii dintre crestini, ca sa nu fie confundati cu evreii, au preferat sa tina duminica. Acest proces a durat cam vreo 2-3 secole. Probabil ca imparatul Constantin cel Mare a avut in vedere si acest lucru. Dar motivul principal a fost ca sa uneasca pe necrestini si crestini, si apoi sa foloseasca aceasta pentru a-si atinge scopurile politice. Necrestinii au fost crestinati in masa. Ziua Soarelui (Sol Invictus, duminica la necrestini) a fost elementul de legatura. Dar, de-a lungul istoriei au fost mereu crestini care au pastrat Sabatul zilei a saptea.
Legea data de imparatul Constantin la 7 martie 321 cu privire la ziua de odihna suna astfel: "Toti judecatorii, orasenii si meseriasii trebuie sa se odihneasca in venerabila zi a soarelui (Sol invictus). Locuitorii satelor insa pot sa se ocupe liber de cultivarea campului, pentru ca deseori se intampla ca nici o alta zi nu este mai potrivita pentru semanarea grâului in brazde sau pentru plantarea vitei de vie. In felul acesta câstigul dat de providenta cereasca nu trebuie sa se piarda din cauza aceasta". Originalul latin al acestui text se gaseste in Codex Justiniani.[/SIZE]
Iata ce spun Sfintii de dupa Apostoli:
-Sf Ignatie, ucenic al Sf Apostol Ioan Evanghelistul, martirizat la 107 spune:,, Cei ce traiau in lucrurile cele vechi au ajuns la o noua credinta, nemaitinanad sambata, ci traind dupa Ziua Domnului, in care a rasarit si viata noastra prin moartea si invierea lui Iisus Hristos.,,
-Sf Varnava-96: ,,Serbam ziua Domnului cu bucurie fiindca acesta e ziua in care a inviat Iisus din morti."
-Pliniu cel Tanar-113-scrie Imp. Traian ca ,,crestinii se aduna in ziua soarelui si canta lui Hristos si se feresc de orice lucru.,,
- Sf Iusin Martirul-153- scrie:In ziua numita a soarelui, cand Hristos a inviat din morti, toti crestinii de prin sate si orase si campii se aduna si serbeaza Ziua Domnului.,,
-Sf Clement al Alexandriei-194-zice:,,Vechea zi a saptea n-a ajuns decat o zi de lucru si in locul ei serbam ziua Domnului cu totii.,,
-Tertulian din Cartagina-200- zice : ,,Duminicile noi ne bucuram si tinem invierea Domnului.,,

Toate aceste marturii arata minciuna adventista cu privire la faptul ca Imparatul Constantin ar fi impus Duminica ca zi de odihna cand noi vedem ca un Sfant, ucenic direct al Sfantului Apostol Ioan, martirizat la cativa ani dupa acesta arata ca din timpul Apostolilor se tinea Ziua Domnului. De ce oare nu scrie clar si lamurit in Biblie de Duminica, de Botezul copiilor, de preacinstirea Maicii Domnului sau cinstirea Sfintilor, de spovedanie si celelalte Sfinte Taine? Pentru ca crestinismul nu s-a propovaduit impartind Biblii si punandu-i pe crestini sa le talcuiasca dupa mintea lor, cum se face la toate sectele, ci prin viu grai in ascultare de Biserica , stalpul si temelia Adevarului, prin ierarhia invatata, sfintita prin punerea mainilor si trimisa de Ea. Si totul facut in Duhul ascultarii si lepadarii de sine, adica al smereniei de care voi nici macar nu ati auzit.

Last edited by Iustin32; 07.09.2009 at 22:58:54.
Vechi 08.09.2009, 12:50:41
pacatosul's Avatar
pacatosul pacatosul is offline
Member

Data înregistrării: 06.02.2008
Locație: Brasov
Implicit

Ca sa-l sustin pe fratele meu in credinta Iustin32 va aduc dovada scriptica din nou...In V.T. spune clar Dumnezeu la Ieremia 31,31 si 32 ca legamantul cel vechi incheiat cu poporul Israel atunci cand i-a scos din Egipt va fi schimbat.Legamantul cel vechi pentru evrei presupune sarbatorirea Sambetei.Logic cu venirea Lui Hristos legamantul se schimba si Duminica va fi noua zi de sarbatoare.Trebuie doar sa-ti deschizi ochii nu-i mare filozofie,insa voi inchisi la cap nu vedeti asta ,chiar daca va e in fata.
"31. Iată vin zile, zice Domnul, când voi încheia cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda legământ nou. 32. Însă nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinții lor în ziua când i-am luat de mână, ca să-i scot din pământul Egiptului. Acel legământ ei l-au călcat, deși Eu am rămas în legătură cu ei, zice Domnul."
No bun in N.T zice clar Sfantul Apostol Pavel la Evrei cap.8
7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. 9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.
Si inca ceva sa va arat ca primi crestini tot Duminica se adunau la frangerea paini,adica la Sfanta Liturghie:
Faptele Apostolilor cap.20:
7. În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții.
Si tot Duminica Sf. Ioan Evaghelistul a scris cartea Apocalipsei cap 1:
10. Am fost în duh în zi de duminică și am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiță,
Este clar si Scriptic ca se cuvine sa serbam Duminica in locul sambetei pentru ca prin Hristos cel inviat in ziua Duminicii,s-a savarsit a doua creatie a lumii,o noua iesire din robia pacatului,deci o noua zi de odihna.

Last edited by pacatosul; 08.09.2009 at 12:53:23.
Vechi 08.09.2009, 14:22:53
Banned

Implicit

Citat:
Ca sa-l sustin pe fratele meu in credinta Iustin32 va aduc dovada scriptica din nou...In V.T. spune clar Dumnezeu la Ieremia 31,31 si 32
Tinere domn, mai bine ar fi sa sustii un punct de vedere biblic, si nu pe fratele Iustin32, el deja a esuat in a demonstra ca duminica e poruncita ca o noua zi de odihna de catre Dumnezeu. "Dovada" ta din Ieremia 31 nu vorbeste absolut nimic despre o noua zi de odihna, te rog nu mai insista pe aceasta idee ca te faci doar de ras.

Citat:
Logic cu venirea Lui Hristos legamantul se schimba si Duminica va fi noua zi de sarbatoare.
Hristos nu a poruncit o asemenea inlocuire, degeaba incerci sa fortezi Scriptura sa zica ce nu zice.

Citat:
No bun in N.T zice clar Sfantul Apostol Pavel la Evrei cap.8
[i]

No nu-i bun. Eventual Evrei cap. 4 Dar nici acolo nu zice ce doresti tu sa zica... Sti tu "cutitul fara lama care nu are maner"...

Citat:
9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.
Nici aici nu zice nimic de duminica. De fapt daca te uiti pe topicul legat de sabat unde s-a discutat si ras-discutat acest verset, vei vedea ca chiar unele traduceri ortodoxe glasuiesc altfel si anume: "ramane deci serbarea samberei pentru poporul lui Dumnezeu". Traducerea din care citezi este o falsificare grosolana a textului original si cine a facut-o va suporta consecintele in iezerul de foc de nu se pocaieste...

Citat:
Si inca ceva sa va arat ca primi crestini tot Duminica se adunau la frangerea paini,adica la Sfanta Liturghie:

"Primi[i] crestini" se adunau la "frangerea paini" in fiecare zi, nu numai duminica (Fapte 2,46)

Citat:
Faptele Apostolilor cap.20:
7. În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții.
N-ai nimerit-o. Adunare aceea era de fapt o adunare de ramas bun, apostolul Pavel urma sa plece a doua zi. Ei s-au adunat sambata de fapt, si adunarea s-a prelungit pana seara (cand incepea conform calendarului divin ziua umatoare).

Citat:
Si tot Duminica Sf. Ioan Evaghelistul a scris cartea Apocalipsei cap 1:[i][b]
Si ce daca a scris cartea intr-o anumita zi, scrierea ei face din aceasta o zi de odihna? Dar nici de data aceasta n-ai nimerit. Sf. Ioan n-a scris cartea duminica, ci tot sambata :)

Citat:
10. Am fost în duh în zi de duminică și am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiță,
Fals. Originalul spune "in ziua Domnului", iar ziua Domnului pentru sf. Ioan si toti crestinii secolului I (inclusiv pentru Hristos - Domnul Sambetei Marc. 2,28) era Sambata. Cel care adaugat cuvantul "duminica" in textul Apocalipsei va suferi urmatoarele:

"Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta" (Apocalips 22,18)
Vechi 08.09.2009, 14:48:36
pacatosul's Avatar
pacatosul pacatosul is offline
Member

Data înregistrării: 06.02.2008
Locație: Brasov
Implicit Anatema peste voi!

Vad ca nici cu logica nu merge la tine ti-am spus frumos si ti-am aratat ,tu contrazici biblia ortodoxa ma sectantule du-te la biblia ta sectanta si da-i foc.
Scriptura arat frumos singurul care se face de ras esti tu,Dumnezeu a zis clar va va schimba legamantul sambatarule,iar tu o tii pe a ta,desi Adevarul e de partea mea si a Biserici Ortodoxe.
Du-te de aici ca nu vrei sa vezi Adevarul esti legat la ochii ai anatema Biserici si cu aia vei merge in mormant,daca nu te vei intorce sectantule.Si autoritatea Bibliei o contrazici.
Singura falsificare ati facut-o voi biblieii pentru care veti da plata ereticilor.
Dies Dominica-ZIUA DOMNULUI ceea ce este Duminica ba ereticule,dar nici pe asta n-ai nimerit ca pe altele.
Du-te sambatarule cu biserica ta sectanta,parca Dumnezeu pana la fermiera aia americanca a uitat de noi sute de ani de zile si ne-a lasat in "ratacirea noastra" du-te ca iadul e al vostru si a tuturor sectantilor care urasc Trupul Lui Hristos.
Vechi 08.09.2009, 15:20:36
Banned

Implicit

Citat:
Vad ca nici cu logica nu merge la tine ti-am spus frumos si ti-am aratat ,tu contrazici biblia ortodoxa ma sectantule du-te la biblia ta sectanta si da-i foc.
Scriptura arat frumos singurul care se face de ras esti tu,Dumnezeu a zis clar va va schimba legamantul sambatarule,iar tu o tii pe a ta,desi Adevarul e de partea mea si a Biserici Ortodoxe.
Du-te de aici ca nu vrei sa vezi Adevarul esti legat la ochii ai anatema Biserici si cu aia vei merge in mormant,daca nu te vei intorce sectantule.Si autoritatea Bibliei o contrazici.
Singura falsificare ati facut-o voi biblieii pentru care veti da plata ereticilor.
Dies Dominica-ZIUA DOMNULUI ceea ce este Duminica ba ereticule,dar nici pe asta n-ai nimerit ca pe altele.
Du-te sambatarule cu biserica ta sectanta,parca Dumnezeu pana la fermiera aia americanca a uitat de noi sute de ani de zile si ne-a lasat in "ratacirea noastra" du-te ca iadul e al vostru si a tuturor sectantilor care urasc Trupul Lui Hristos.
Iarasi te-ai enervat si incepi sa scrii gresit... Dar nu asta-i problema, te-ai enervat si incepi sa vorbesti iarasi urat... Si nici macar nu asta e problema cea mai grava, ci incepi sa ai o atitudine inchizitoriala. Ce-i cu graba asta de a arde Bibliile? Sunt cumva reminiscente ale "bisericii adevarate" ce a tinut atatea veacuri poporul in bezna necunoasterii?

Pana una-alta iti dau un sfat: Ia Biblia (Biblia ta ortodoxa) si studiaz-o. Roaga-L pe Domnul sa-ti schimbe inima, sa te faca mai deschis, mai iubitor fata de oricine. Ura te degradeaza si fizic si intelectual, dar mai ales moral. Si e pacat de tine, ca esti tanar...
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CASATORIE ALBA nicoleta23 Stiri, actualitati, anunturi 79 05.07.2021 13:02:53
'CALUGARIA ALBA' Nosam Nunta 65 03.12.2020 14:32:51
Calugaria alba Angela Calugarul 169 06.01.2018 22:37:30
Casatoria alba Adriana_Crestina Nunta 7 11.08.2011 21:32:25