Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2010, 18:17:49
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Eu personal am fost ortodox. Mulțumesc frumos, m-am lămurit...
Întreb și eu (nu de alta dar mai am puțin timp pe forumuri, fiindcă, după aia, chiar că nu o să am vreme să deschid calculatorul): Ce înseamnă "Eu personal am fost ortodox." Ați fost botezat ortodox? Ați confirmat această credință la vârsta maturității, dacă cumva o aveți? "Mulțumesc frumos, m-am lămurit..." Și eu!
Vechi 12.07.2010, 19:34:39
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CalmDown Vezi mesajul
Întreb și eu (nu de alta dar mai am puțin timp pe forumuri, fiindcă, după aia, chiar că nu o să am vreme să deschid calculatorul): Ce înseamnă "Eu personal am fost ortodox." Ați fost botezat ortodox? Ați confirmat această credință la vârsta maturității, dacă cumva o aveți? "Mulțumesc frumos, m-am lămurit..." Și eu!
Am fost de prunc botezat ortodox, iar la vârsta întrebărilor existențiale, nemulțumit cu ceea ce eram am căutat și am găsit în Scriptură Calea. Nu e complicată, nu e doar pentru "inițiați", e pentru oricine crede în Hristos și dorește cu sinceritate să facă voia Lui descrisă în Biblie.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 19:35:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 88hharalambos Vezi mesajul
inteleg ca biserica sa organizat in timp si a cunoscut si o oarecare dezvoltare si in aceasta privinta,dar care sint acele dogme, ritualuri și practici ce nu cadrează cu dreapta credință a Bisericii Creștine Primare.
Le găsiți pretutindeni pe acest subforum. "Apărătorilor ortodoxiei" ca într-un obsesiv blestem le face o deosebită plăcere să le menționeze continuu.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 19:55:28
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Implicit

Citat:
Am fost de prunc botezat ortodox, iar la vârsta întrebărilor existențiale, nemulțumit cu ceea ce eram am căutat și am găsit în Scriptură Calea. Nu e complicată, nu e doar pentru "inițiați", e pentru oricine crede în Hristos și dorește cu sinceritate să facă voia Lui descrisă în Biblie.
Interesant traseu: de la întrebări existențiale la neoprotestantism!? Al meu a fost nițel diferit: botezat ortodox și apoi de la 15 ani, umblat ani întregi, pe la toate aceste culte neoprotestante (baptiști, penticostali, adventiști, martori de-ai lui Iehova etc.), am ajuns la ortodoxie și voi regreta toată viața că prea târziu. Întrebările existențiale nu m-au lăsat să accept soluții înguste (reducționiste în plan scriptural), eu aveam nevoie de mult mai mult: ceva care să-mi ofere, pe lângă reguli și precepte de sorginte biblică, certitudine. Oricum, căutarea dvs. ar putea continua. Sper ca Dumnezeu să vă lumineze!
Vechi 12.07.2010, 20:08:26
88hharalambos 88hharalambos is offline
Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Implicit

Citat:
Le găsiți pretutindeni pe acest subforum. "Apărătorilor ortodoxiei" ca într-un obsesiv blestem le face o deosebită plăcere să le menționeze continuu.
raspusul nu ma multumeste,nu satisface intrebarea mea care a fost adresata nu ortodocsilor pt ca ei oricum vor zice ca acele dogme, ritualuri și practici au fost pastrate de biserica;oricum multumesc.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 20:48:58
Banned

Implicit

Citat:
Interesant traseu: de la întrebări existențiale la neoprotestantism!? Al meu a fost nițel diferit: botezat ortodox și apoi de la 15 ani, umblat ani întregi, pe la toate aceste culte neoprotestante (baptiști, penticostali, adventiști, martori de-ai lui Iehova etc.), am ajuns la ortodoxie și voi regreta toată viața că prea târziu. Întrebările existențiale nu m-au lăsat să accept soluții înguste (reducționiste în plan scriptural), eu aveam nevoie de mult mai mult: ceva care să-mi ofere, pe lângă reguli și precepte de sorginte biblică, certitudine. Oricum, căutarea dvs. ar putea continua. Sper ca Dumnezeu să vă lumineze!
Mulțumesc. Caut în continuare că mai am suficiente întrebări, însă răspunsurile -sper că sunteți de acord cu mine- nu vor veni din alt plan decât cel scriptural, de exemplu din cultele orientale.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 20:49:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 88hharalambos Vezi mesajul
raspusul nu ma multumeste,nu satisface intrebarea mea care a fost adresata nu ortodocsilor pt ca ei oricum vor zice ca acele dogme, ritualuri și practici au fost pastrate de biserica;oricum multumesc.
De zis vor putea zice, însă n-o vor putea demonstra. Nu există dovezi că sfinții apostoli s-ar fi închinat la Maria, sfinți, moaște, icoane (ca să dau doar câteva exemple concrete), etc.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 20:59:07
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Eu personal am fost ortodox. Mulțumesc frumos, m-am lămurit...
Practicant sau ca toata lumea?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 20:59:37
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Eu personal vreau sa fiu ortodox.
Imi dau toate silintele sa tin dreapta credinta
Ai ma lasa vrajeala!
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 21:04:52
postasul. postasul. is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
Întrebările existențiale nu m-au lăsat să accept soluții înguste (reducționiste în plan scriptural), eu aveam nevoie de mult mai mult: ceva care să-mi ofere, pe lângă reguli și precepte de sorginte biblică,
Din cate inteleg, pentru dvs., cercetarea Sfintei Scripturi, reprezinta o perspectiva "reductionista". Adica, invataturile Domnului Iisus Hristos si ale sfintilor apostoli (care se gasesc numai in Sfanta Scriptura), reprezinta prea putin pentru dvs.

P.S. Ceva ma face sa cred ca nu cunoasteti Sfanta Scriptura (sau o cunoasteti foarte putin). In general, cei care nu cunosc Scriptura, o considera "reductionista". Cei care o cunosc, sunt uimiti de imensitatea invataturilor pe care le revarsa.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50