![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
As vrea sa ma bag si eu in seama deoarece discutia se abate de la intelesul principal.As putea raspunde usor la aceasta Taina a Botezului
Discutia e in felul urmator:Nu botezul trebuie sa-l intelegem !!!!!! Ci mai degraba:CE ESTE PACATUL!!!!!! Biserica ortodoxa spune ca datorita pacatului originar a lui Adam "toti au pacatuit"si mai sunt si alte texte "in pacat m-a zamislit mama mea"(David spune)(am parafrazat); in momentul nasterii copilul este pacatos(e simplu) vezi Ioan 3 5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. Deci trebuie botezati LOGIC NU? Venim la protestanti sau neoprotestanti .Urmariti-ma Reformatiunea credea in predestinatie care pana la urma crede la fel dar cu obiectiunea ca se face o "confirmare" in jurul varstei de 14ani. Celelate culte neoprotestante fac in general acelasi lucru adica nu fac botezul copiilor luand ca text de baza ROMANI 6 Au text dar nu e foarte logic Sa zicem ca e 1 la 1 .Egal ,sa zicem LUCRUL CARE TREBUIE LAMURIT SI DE UNI SI DE ALTII ESTE: SUNTEM SAU NU SUNTEM :SOCOTITI PACATOSI DE DUMNEZEU,in momentul nasterii? Acum va rog sa continuati discutia......... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa si facem noi ortodcosii. Am poftit pe toata lumea aici, dupa cum vezi sunt oameni de diferite culte si secte aici, usa le-a fost deschisa, ba i-am invitat si sa citeasca hrana noastra de suflet si ei ce au facut? au hulit, ne-au provocat, si au incercat dupa cum bine spui sa ne lamureasca ca ei au dreptate. Acu ce sa facem? sa ne retragem si sa lasam hulitorii in casa noastra? nu ar fi asta o slabiciune in fata celui rau? Nu noi ne-am dus in casa lor sa ii lamurim. Ei au batut la usa noastra si noi i-am primit. cei care vin aici pe forum crestinortodox si nu sunt ortodocsi vin ei oare in cautare de hrana sufleteasca? sau vin spre smintirea altora? ce intentii au ei? cand provoaca discutii inutile cu contraziceri nesfarsite? eu de pilda nu vreau sa lamuresc pe nimeni de nimic, eu vreau doar sa nu las un ortodox la inceput de drum sa se sminteasca din pricina musafirilor rai. ca exista si musafiri buni, dar aceia sunt rari. Uite: lastunul vine dupa 65 pagini de discutii interminabile despre Botez sa provoace o discutie care ne duce direct la pagina 1 a acestui topic. Ce sa ii spun eu lui? sa o luam de la capat cu cele 65 de pagini ca el nu are rabdarea sa citeasca? pai nu i-am spus frumos sa citeasca din nou totul? si el ce-a facut decat sa se lamenteze ca nu stim sa ii raspundem, ca nu vrem etc. adica el e desteptul si habar nu avem de nimic. si asta in casa noastra. Acu nu ne ramane decat sa ne rugam pentru el si atat. Domnul sa ne aiba in paza sa pe toti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Septuaginta însăși este doar o traducere a Bibliei (de fapt doar a VT) originale scrisă în limba ebraică. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamnă, dacă vă deranjează puteți să
![]() Citat:
S-o consider o invitație? Vă mulțumesc că nu mă trimiteți și dvs. la ... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ati spus asa: am lipsit si eu o zi si a si coborat standardul si pe acest topic. va cam contraziceti in idei. Nu va trimit la plimbare, va invit sa cititi din Sfinti Parinti sau va arde? doresc sa va dau hrana adevarata, datatoare de viata daca tot ati intrat in casa ortodoxa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hrana adevărată este cea în stare naturală: Sfânta Scriptură. Nu cea gata mestecată |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Serios? Eu cu toti adventistii cu care am vorbit am constatat ca Sfanta Scriptura care mi-o servesc ei de fapt e mestecata deja cu invataturi de la profeti mincinosi care s-au apucat sa reinventeze crestinismul acum nu mai mult de 200 ani. Ori, din cate stiu eu, crestinismul trebuie sa fie ceva mai vechi de atat iar daca e sa cred ceea ce scrie alb pe negru in Scripturi, nu are nevoie de genul asta de reforme. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
``Primele traduceri ale fragmentelor Bibliei sunt făcute în secolul XVI. Prima traducere integrală a Noului Testament a fost făcută în 1648, iar traducerea integrală a Bibliei în 1688, tipărită la București cu insistența lui Șerban Cantucazino. Această versiune va deveni o călăuză pentru celelalte versiuni ale Bibliei apărute până în 1914. Ulterior, apare Biblia sinodală (1914), iar în 1936, Gala Galaction și Vasile Radu efectuează o traducere a Septuagintei ținând seama la textul ebraic. Deci anul 1914 traducere dupa septuaginta tinand cont de textul ebraic. ``În 1921, este efectuată o nouă traducere a Bibliei de către diaconul Dumitru Cornilescu. Acesta, în perioada efectuării traducerii, părăsește Biserica Ortodoxă și înființează „Biserica Evanghelică Română". Acest pas influențează și traducerea Bibliei, din care sunt eliminate, modificate pasajele, noțiunile incomode pentru protestanți și neoprotestanți. Traducerea Cornilescu conține numeroase greșeli, iar însuși stilul traducerii conduce la pierderea adâncimii de înțelesuri din traducerea ortodoxă. `` iata cum acest Cornilescu plin de mandrie prosteasca modifica septuaginta dupa 1500 ani de la scrierea ei deschizand poarta unor mari erezii. |
|
||||
|
||||
![]()
Hrana mestecata este ceea ce Cornilescu a facut. A mestecat-o bine de tot ca sa poata sa inghita protestantii.
Noi ne hranim din cea autentica straveche din anul 285 dupa Hristos. Oi fii dumneata mai intelept decat inteleptii, sa te luam in seama si sa dam la o parte pe intelepti. Dumneata cand arunci aici cu versete din Biblia voastra mestecata ce faci? arunci hrana otravita, doar doar so mai gasi cineva sa mestece dupa voi. |
|
|||
|
|||
![]()
Constatarea ta e în urma comparării cu Scriptura ta gata mestecată deja de alții. Și tu și ei ați fost tributari prejudecăților denominaționale. Sau nu.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului | alynna | Biserica Ortodoxa Romana | 22 | 10.05.2013 08:28:51 |
Care este sensul Botezului Domnului? | Florin-Ionut | Botezul | 33 | 07.01.2013 15:38:30 |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Taina Botezului în Filocalie | NECTARIE | Botezul | 6 | 23.11.2011 15:34:34 |
|