![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, ia aminte la mine, pentru ce m-ai părăsit? [...] În Tine au nădăjduit părinții noștri, nădăjduit-au în Tine și i-ai izbăvit pe ei. [...] Toți cei ce m-au văzut m-au batjocorit, grăit-au cu buzele, clătinat-au capul zicând: "Nădăjduit-a spre Domnul, izbăvească-l pe el, mântuiască-l pe el, că-l voiește pe el". [...] Înconjuratu-m-au viței mulți, tauri grași m-au împresurat. Deschis-au asupra mea gura lor, ca un leu ce răpește și răcnește. Ca apa m-am vărsat și s-au risipit toate oasele mele. Făcutu-s-a inima mea ca ceara ce se topește în mijlocul pântecelui meu. Uscatu-s-a ca un vas de lut tăria mea, și limba mea s-a lipit de cerul gurii mele și în țărâna morții m-ai coborât. Că m-au înconjurat câini mulți, adunarea celor vicleni m-a împresurat. Străpuns-au mâinile mele și picioarele mele. Numărat-au toate oasele mele, iar ei priveau și se uitau la mine. Împărțit-au hainele mele loruși și pentru cămașa mea au aruncat sorți. (Psalm 21: 1-20) Mesajul răscumpărării vinei neascultării primilor oameni, care vine prin jertfa unui Mesia, este însă vechi cât omenirea. Eva este prima care îl primește, direct de la Dumnezeu, Cel care o anunță că se instituie o perpetuă dușmănie între sămânța ei și sămânța diavolului, dar sămânța ei (Hristos) va zdrobi cerbicia diavolului: Dușmănie voi pune între tine și între femeie, între sămânța ta și sămânța ei; aceasta îți va zdrobi capul, iar tu îi vei înțepa călcâiul".(Fac. 3,15) Acest mesaj nu putea ajunge mai departe, până la David și apoi după el, dacă n-ar fi fost păstrat prin viu grai. Faptul că unii oameni au construit mituri pe temelia a ceea ce auzeau de la strămoșii lor nu este ceva neobișnuit. Miturile doar dau o formă literară mesajului pe care îl preiau de la cei care l-au păstrat în formă orală brută, neprelucrată. Asemănările până la identitate nu trebuie să surprindă: și David "vede" cu 1000 de ani înainte cum ostașii romani trag la sorți ca să-și împartă hainele lui Hristos. Nici Horus, nici Dyonisos, nici ceilalți n-au existat în realitate, căci dacă ar fi existat, miturile ar fi devenit istorie pură, ceea ce nu este cazul. Lor li s-a atribuit doar, de către oameni talentați dar nerăbdători, merite pe care nu le aveau, dar care erau îndelung așteptate. Așa au apărut miturile. |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Inima omului poate fi altar sau iad | Marius22 | Spiritualitatea ortodoxa | 8 | 23.04.2012 15:21:30 |
| Dumnezeu nu vrea suferinta omului | caty_deea | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 08.02.2011 00:14:52 |
| Poate fi Dumnezeu autorul direct al urii fata de om? | mariamargareta | Secte si culte | 29 | 10.01.2011 02:42:41 |
| Alegerea lui Dumnezeu sau a omului? | Arcanum | Botezul | 3 | 28.10.2007 21:22:41 |
| ACUM IN DIRECT LA TV - RELATIA OM DUMNEZEU | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 21.01.2007 00:51:39 |
|
|