Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.12.2010, 23:06:46
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
"Și și-a deschis pământul gura sa și i-a înghițit pe ei și casele lor, pe toți oamenii lui Core și toată averea” (Num.16, 32)

Cine a fost deci autorul morții răzvrătitorilor? Tu spui că Dumnezeu. Alții vor spune că pământul, căruia i s-a făcut brusc foame și care și-a deschis gura sa, înghițind câteva înghițituri bune. Alții vor spune că Dumnezeu i-a îngăduit diavolului să-i ucidă pe păcătoși. Și fiecare va fi convins că numai el are dreptate.
[/font]
Autorul morții răzvrătitorilor nu poate fi pământul, adică natura înconjurătoare, fiindcă nu este animată. Nu suntem animiști, ci credem că Dumnezeu este stăpân atât asupra celor văzute, cât și asupra celor nevăzute. Diavolul ar putea fi, dacă puterea lui nu ar fi limitată, dacă nu ar fi "ținut în lanțuri". Să ne amintim de mandatul limitat pe care Dumnezeu i-l dă diavolului în Cartea lui Iov: "de viața lui, să nu te atingi !". Prin urmare, autorul morții răzvrătitorilor este Dumnezeu. El dă răsplată, el dă pedeapsă. El este autorul vieții, și din pietre poate să facă oameni. El trimite și moartea, în forma și la ceasul numai de El hotărâte.

Sunt întristat de cât de mulți credincioși nu cred în aceste adevăruri de credință așa de simple. E una din influențele moderniste aici, eu în spun "iubirism": a pune la îndoială dreptatea și sfânta mânie a lui Dumnezeu. Credeam că numai catolicii suferă de asemenea deformare a credinței și mă așteptam ca la ortodocși să văd o mai bună ancorare în tradiție. E trist că ancorarea în tradiție privește numai forma, numai ritualul, numai câte zile femeia nu are voie să intre în biserică după ce naște, în schimb fondul credinței e bolnav de această boală a lumii, ale cărei consecințe pot fi teribile: dacă nu există pedepsitor, nu există nici pedeapsă, nu există nici damnare perpetuă, putem să facem ce vrem.

Poate că citirea Psalmului 93 ajută ? Ia să vedem:

1. Dumnezeul răzbunărilor, Domnul, Dumnezeul răzbunărilor cu îndrăzneală a grăit.
2. Înalță-Te Cel ce judeci pământul, răsplătește răsplătirea celor mândri.
3. Până când păcătoșii, Doamne, până când păcătoșii se vor făli?
4. Până când vor spune și vor grăi nedreptate; grăi-vor toți cei ce lucrează fărădelegea?
6. Pe văduvă și pe sărac au ucis și pe orfani i-au omorât.
7. Și au zis: "Nu va vedea Domnul, nici nu va pricepe Dumnezeul lui Iacob".
8. Înțelegeți, dar, cei neînțelepți din popor, și cei nebuni, înțelepțiți-vă odată!
9. Cel ce a sădit urechea, oare, nu aude? Cel ce a zidit ochiul, oare, nu privește?
10. Cel ce pedepsește neamurile, oare, nu va certa? Cel ce învață pe om cunoștința,
11. Domnul, cunoaște gândurile oamenilor, că sunt deșarte.
12. Fericit este omul pe care îl vei certa, Doamne, și din legea Ta îl vei învăța pe el,
13. Ca să-l liniștești pe el în zile rele, până ce se va săpa groapă păcătosului.
14. Că nu va lepăda Domnul pe poporul Său și moștenirea Sa nu o va părăsi,
15. Până ce dreptatea se va întoarce la judecată și toți cei cu inima curată, care se țin de dânsa.
16. Cine se va ridica cu mine împotriva celor ce viclenesc și cine va sta împreună cu mine împotriva celor ce lucrează fărădelegea?
17. Că de nu mi-ar fi ajutat mie Domnul, puțin de nu s-ar fi sălășluit în iad sufletul meu.
18. Când am zis: "S-a clătinat piciorul meu", mila Ta, Doamne, mi-a ajutat mie.
19. Doamne, când s-au înmulțit durerile mele în inima mea, mângâierile Tale au veselit sufletul meu.
20. Nu va sta împreună cu Tine scaunul fărădelegii, cel ce face asuprire împotriva legii.
21. Ei vor prinde în cursă sufletul dreptului și sânge nevinovat vor osândi.
22. Dar Domnul mi-a fost mie scăpare și Dumnezeul meu ajutorul nădejdii mele;
23. Le va răsplăti lor Domnul după fărădelegea lor și după răutatea lor îi va pierde pe ei Domnul Dumnezeul nostru.

Verbis Domini !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inima omului poate fi altar sau iad Marius22 Spiritualitatea ortodoxa 8 23.04.2012 14:21:30
Dumnezeu nu vrea suferinta omului caty_deea Despre Biserica Ortodoxa in general 17 07.02.2011 23:14:52
Poate fi Dumnezeu autorul direct al urii fata de om? mariamargareta Secte si culte 29 10.01.2011 01:42:41
Alegerea lui Dumnezeu sau a omului? Arcanum Botezul 3 28.10.2007 20:22:41
ACUM IN DIRECT LA TV - RELATIA OM DUMNEZEU cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 2 20.01.2007 23:51:39