Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Este legea veche abrogata?
Da 15 35,71%
Nu 22 52,38%
Nu stiu 5 11,90%
Votători: 42. Nu poti vota in acest sondaj

Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2011, 18:19:29
mirciulica mirciulica is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Cuvantul ebraic folosit pentru vesnic e :

עלם עולם
‛ôlâm ‛ôlâm
o-lawm', o-lawm'

Cuvantul asta are mai multe intelesuri intre care si "de lunga durata", "perioada indefinita de timp".
Please, not that s*&t again ! Sensul unui cuvant cu mai multe intelesuri se determina in
functie de contextul in care e aplicat, si din contextul cultural/istoric in cazul textelor antice, ori acolo e clar ca lumina zilei ca acel cuvant, in acel context, nu putea fi folosit in sensurile indicate de tine, ci doar in sensul in care a si fost tradus, de altfel, de cateva milenii incoace, si in sensul in care evreii insisi l-au interpretat de si mai multe milenii incoace. Valabil si pentru faza cu zilele creatiei, despre care s-au trezit unii dupa 4000 de ani sa spuna ca de fapt nu erau "zile", asa cum apare in toate traducerile, ci "perioade de timp nedeterminate", sau "ere" (lol?), ca nu stiu ce sensuri suplimentare au descoperit ei ca mai are acel cuvant (yom) in ebraica. Desi din context reiese in mod clar ca o astfel de interpretare e aberanta si lipsita de fundament (a nu se confunda cu absurditatea de ordin stiintific care rezulta din interpretarea literala, vezi lumina/ziua care existau inaintea soarelui, dar care nu era o problema pentru oamenii de la acea vreme, care credeau ca pamantul e plat sau cerul tare), desi in dreptul fiecarei zile se specifica ca "a fost seara si a fost dimineata", tocmai ca pana si oligofrenii sa-si dea seama ca e vorba de "zile", nu perioade de timp nedeterminate, sau ere, sau ce mai viseaza unii. Si desi evreii insisi au interpretat dintotdeauna acele zile in sens literal (ca sa nu mai vorbesc de crestini, care multi le interpreteaza si in ziua de azi astfel). Adica evreii, in frunte cu ai lor profeti, erau intr-atat de idioti incat nu-si intelegeau propriile creatii literare, cam asta sugereaza exegetii lui peste (bine probabil l-au vazut pe Avraam si de aia, s-au gandit ca toti urmasii lui erau oligofreni ca el). Dar altfel erau inspirati divin de nu se putea.

Citat:
Oricum taierea imprejur a carnii e transfigurata in botez de catre Hristos.Botezul este taierea imprejur a lui Hristos.(Coloseni 2)
Oricum taierea imprejur a carnii e o barbarie vrei sa spui. De aia a incercat Pavel sa dreaga busuiocul, si sa bage vrajeala de mai sus, care e o vrajeala de aburit credinciosii si nimic mai mult. De fapt toata religia iudaica, pe a carei temelii a fost construit crestinismul, are la baza niste obiceiuri/mentalitati barbare. Si din pacate multe din acestea au fost preluate de crestini, care la barbarii au cam fost campioni in ultima vreme (vezi arsul ereticilor/vrajitoarelor pe rug, extirparea sau discriminarea sistematica a anumitor categorii sociale dupa modelul biblic, sclavia, jdemiile de razboaie si genociduri, etc). Eu nu inteleg cum pot fi unii atat de naivi incat sa pretinda ca o astfel de religie e inspirata de vreun dumnezeu. O religie barbarica nu poate inspirata decat de niste barbari. Barbari care l-au creat pe dumnezeu dupa chipul si asemanarea lor, si nu invers !

EDIT: acum vad ca am sarit doua puncte la postul precedent

Citat:
6. Caracterizat prin legea de pe lespezi.
7. Semnul exterior al legamântului era circumcizia.
6. Lege scrisa in piatra de Domnul Dumnezeu cu insusi degetul Sau Sfant ! Ca dumnezeu, dupa cum stim cu totii, are maini, degete, picioare, cap, cur, etc. (apropo, cand a incheiat legamantul cu Avraam, dumnezeu s-a taiat si el la putzulica, in spiritul legamantului ? Sau l-a lasat doar pe Avraam, si pe urmasii lui, sa-si faca operatia ?)

"Si au vazut locul unde statea Dumnezeul lui Israel; sub picioarele Lui era ceva, ce semana cu un lucru de safir, curat si limpede ca seninul cerului.
Dar El n-a întins mâna Sa împotriva aleșilor lui Israel, iar ei au văzut pe Dumnezeu, apoi au mâncat și au băut.
Si a zis Domnul către Moise: "Suie-te la Mine în munte și fii acolo, că am să-ți dau table de piatră, legea și poruncile, pe care le-am scris Eu pentru învățătura lor!" (Iesire 24, 10-13)

"Dupa ce a incetat Dumnezeu de a grai cu Moise, pe Muntele Sinai, i-a dat cele doua table ale legii, table de piatra, scrise cu degetul lui Dumnezeu" (Iesire 31, 18).

7. Era, si inca mai e. Ca legamantul e vesnic, remember ? Si ca tot veni vorba, Dumnezeu are si el semnul respectiv ? Nu de alta dar ca sa stie lumea cand il intalneste pe munte, prin boscheti sau pe unde mai sta el, ca acesta e Domnul Dumnezeul care a incheiat legamant vesnic pe penis cu poporul lui ales ! Ca altfel s-ar putea sa-l confunde cu un boschetar si de aia..

Last edited by mirciulica; 08.02.2011 at 19:17:39.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iudeii si legea veche lore86 Iudaismul 5 19.05.2016 17:33:43
Icoana foarte veche. heyladies Pictura si Sculptura Bisericeasca 5 16.10.2010 22:35:02
icoana veche catalinabalhui Pictura si Sculptura Bisericeasca 1 15.06.2009 08:57:02
O rugaciune foarte veche ARHANGHELUL Rugaciuni 17 07.01.2007 17:28:33
Legea atractiei CM Generalitati 9 25.11.2006 15:59:58