![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Acest thread m-a dus cu gandul la o discutie foarte frumoasa avuta de Mitropolitul Veniamin Fedcenko cu o batranica, relatata in Intalniri cu sfintii:
"Eram deja rector de seminar. Mergeam acasa de la catedrala. In dreapta - Volga. In curmezis se scurge in ea un parau, Tmaka. Apa, de un galben murdar - in susul rauletului erau niste fabrici, uzine. Un podisor de lemn. Ajung din urma o batranica. -Doamne-ajuta, bunico! -Multamim, parinte! -Cati ani ai? -Ei, deja 74. -Bine-e... -Si pe Dumnezeu l-am rugat sa stranga, dar nu-mi mai trimite odata moartea... Tacuram. Mergem. -Iata ce Voiam sa intreb. Am avut deunazi un vis. Mi-a povestit visul. -Bunico, Sfintii Parinti poruncesc sa nu credem in vise. Incep sa-i explic de ce poruncesc astfel. Si-i aduc exemplul Cuviosului Ambrozie de la Optina. -Iar alt Sfant, Diadoh, spune chiar despre virtutea necredintei in vise. Am incheiat. Credeam ca am convins-o. -Hmm... spuse calm batrana. Sa va spun si alt vis!” Last edited by George.m; 02.03.2011 at 01:48:37. |
|