Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.06.2011, 21:35:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Sigur ca da..femeia e de vina..:-))
Cunosti situatia sub aspectul enuntat de mine ca sa poti arata ca nu este asa?
Sau ai ramas doar fascinata exclusiv de scena de la tribunal incat alte aspecte nu te mai intereseaza?

Citat:
Ce sa inteleg? TU ai accepta adulterul?Ca sa o indrepti pe ea?Si ca sa fii in castig in fata lui Dumnezeu? Mai gandeste-te Aline..
Poate ai observat ca spre deosebire de altii eu nu zic "eu asa as face, asa as drege, luati-ma de exemplu".
Am spus cum vad lucrurile dpdv spiritual.
De la teorie la practica e o cale lunga si poat ai observat ca am sfatuit si pe altii sa nu se supraestimeze.

Citat:
Iar de bataie nu e cazul sa te intreb daca ai accepta..:-)) Desi exista cazuri in care sotul a fost batut mar de catre vijelioasa sotie!
Pai vezi. Poate stii si povestea cu socrate care i-a varsat nevasta apa in cap.
Si ce a zis dupa.

Citat:
Nu e nici o mare minciuna, dar tu n-ai cum sa intelegi, atata timp cat ti se pare normal sa ierti un adulter, daramite o palma !
Nu e normal, e supranormal.
Cei care tind spre normalitatea conventionala sfarsesc in (sub)mediocritate spirituala.

Citat:
Tentativa de omor este pedepsita de lege, de ce nu s-ar pedepsi si tentativa de violenta de catre o sotie care doreste sa fie iubita/respectata pana in ultimul moment?
Dar oare face si ea la fel?
Lipsa iubirii si a raspectului exista doar in momentul in care unul pune mana pe bata sau ridica palma?

Citat:
Tentativa care poate nu a fost dusa la finalitate din motive independente de agresor?
Da, ai dreptate, poate ...
Ce usor ne grabim cu (pre)judecatile..
Reply With Quote
Vechi 03.06.2011, 21:46:15
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poate ai observat ca spre deosebire de altii eu nu zic "eu asa as face, asa as drege, luati-ma de exemplu".
Am spus cum vad lucrurile dpdv spiritual.
De la teorie la practica e o cale lunga si poat ai observat ca am sfatuit si pe altii sa nu se supraestimeze.

Nu e normal, e supranormal.
Cei care tind spre normalitatea conventionala sfarsesc in (sub)mediocritate spirituala.
Pai tocmai Aline, lasa teoria( ca practica ne omoara) si spune concret : ai accepta sau nu adulterul si bataia?DA sau NU?Nu te mai eschiva si vorbeste despre cum ai face TU (nu dupa cum ar trebui dpdv spiritual), asa cum am facut toti pe acest thread!

Ca daca vrei iti tin si eu o teorie dpdv spiritual despre cum ar trebui sa iertam un adulter si o bataie crancena, de te las cu gura cascata! Dar hai sa fim sinceri si sa vorbim fapte nu vorbe!
Reply With Quote
Vechi 03.06.2011, 21:54:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai tocmai Aline, lasa teoria( ca practica ne omoara) si spune concret : ai accepta sau nu adulterul si bataia?DA sau NU?Nu te mai eschiva si vorbeste despre cum ai face TU (nu dupa cum ar trebui dpdv spiritual), asa cum am facut toti pe acest thread!
Vezi tu, daca ar fi posibil sa ne luam unii dupa altii si asa sa ne gasim mantuirea, atunci Dumnezeu n-ar mai fi venit sa se jertfeasca pentru noi. S-au s-ar fi jertfit tot un om ca si noi, plin de patimi, pacate, orgolii, ambitii desarte..
Si ghici unde am fi ajuns?

Citat:
Ca daca vrei iti tin si eu o teorie dpdv spiritual despre cum ar trebui sa iertam un adulter si o bataie crancena, de te las cu gura cascata! Dar hai sa fim sinceri si sa vorbim fapte nu vorbe!
Serios? Fa-o, sa vedem cat de convingatoare esti.
Chiar sunt curios ce argumente ai putea aduce in acest sens.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2011, 21:59:07
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Vezi tu, daca ar fi posibil sa ne luam unii dupa altii si asa sa ne gasim mantuirea, atunci Dumnezeu n-ar mai fi venit sa se jertfeasca pentru noi. S-au s-ar fi jertfit tot un om ca si noi, plin de patimi, pacate, orgolii, ambitii desarte..
Si ghici unde am fi ajuns?

Serios? Fa-o, sa vedem cat de convingatoare esti.
Chiar sunt curios ce argumente ai putea aduce in acest sens.
Te eschivezi in continuare..
Reply With Quote
Vechi 03.06.2011, 22:18:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Te eschivezi in continuare..
Te eschivezi sa pricepi :)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un sfat? silent assasin Generalitati 24 30.03.2011 22:24:41
Vasile cel Mare - un sfant intelept si milos NECTARIE Generalitati 3 04.01.2011 16:20:48
un sfat intelept pentru tineri teodora21 Nunta 12 05.01.2010 23:18:22
La multi ani prietenului nostru intelept cristiboss(Cristian) tigerAvalo9 Generalitati 30 28.12.2008 15:49:41
Un Parinte intelept Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 3 16.09.2008 23:03:08