Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Binenteles. Am explicat cu doua postari mai inainte:
"Presbiter este sinonim cu batran. De aici vin si cuvintele derivate ca de exemplu "presbitie" care desemneaza un defect de vedere datorat unei scaderi a acomodarii cristalinului din cauza avansarii in varsta, apare la batranete. Si cum am zis mai inainte, fiind un cuvant de origine greceasca, i-am intrebat pe greci ce inseamna exact la ei si mi-au zis ca acest cuvant desemneaza o persoana inteleapta, de obicei in varsta, la care lumea vine sa ceara sfat. Nici o legatura cu cuvantul preot."
Si nici macar nu sunt o inventie a NT, ci batranii existau si in VT. Ce cuvant foloseau grecii in VT pentru "batrani"? Daca cineva stie cumva, daca nu o sa il intreb pe preotul de aici dupa vacanta.
|
Da-mi versetul biblic din VT in care se vorbeste despre batranii de care pomenesti.
Si apropos pentru cultura ta generala, ca tot te-ai laudat ca ai vorbit cu greci si nu stiu in ce fel te-au lamurit in anumite aspecte biblice dar se pare ca nu, cuvantul BATRAN IN LIMBA GREACA este GERON (si nu prezbiteros) de unde a derivat si cuvantul Gerontologie care este ramură a medicinei care studiază aspectele medicale, biologice și sociale ale îmbătrânirii organismului uman.
Asa ca draga mea, inainte de a posta un mesaj, ar fi mai bine sa te documentezi.Nu de alta dar faci mult rau...si stii ce zice Hristos in legatura cu cel prin care vine sminteala...Doamne ajuta!