Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2011, 14:14:57
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Bleah...... E clar ca ne apropiem de vremurile din urma, cand slujeste (?!) cine/ce nu se cade. Ideea de femeie "slujind" in Biserica, adica in felul in care o face preotul, imi da o stare de rau fizic, sincer. Nitel off-topic: Si asa nu mi se pare normal sa le aud cantand in coruri bisericesti. Este logic ca vocile barbatesti exprima/sugereaza mai bine Imparatia lui Hristos in sufletele si mintile credinciosilor. Este suficient sa ascultam o cantare gregoriana din evul mediu sau niste psalmi athoniti: te simti purtat la Cer. Este?
Hristos a fost si ESTE barbat. Adam a fost creat primul. Culmea: pana si pars adversa, si anume Anti si "Proorocul mincinos", vor fi barbati. Clar?
Nu ma intereseaza argumentele smintite si smintitoare ale femelelor turbate de pofte si trufie, fara de Dumnezeu si rusine, recte "feministele", sub influenta carora din pacate colega noastra a cazut.
La exorcism si apoi la cratita cu feministele!

BC este cunoscuta in castrarea barbatilor pentru a avea voci femeiesti tocmai pentru ca vocea femeiasca era considerata mai aproape de Cer, mai ingereasca, avand o tonalitate mai inalta

Din nou mi se confirma teoria dispretului fata de altii si a exageratei auto-stime care sta in spatele oricarei forma de discriminare. Cu excluderea bine-nteles a celor care o fac din pura nebagare de seama.
Vechi 26.08.2011, 14:20:52
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Adriana, foarte in curand n-o sa-ti mai raspunda nimeni. Dar sa n-o iei ca pe o biruinta a invataturii tale, ci ca o reactie pe care toti o vom avea in cele din urma catre cei care bat apa in piua.
Vechi 26.08.2011, 18:11:14
Banned

Angry

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Adriana, foarte in curand n-o sa-ti mai raspunda nimeni. Dar sa n-o iei ca pe o biruinta a invataturii tale, ci ca o reactie pe care toti o vom avea in cele din urma catre cei care bat apa in piua.
Nu o sa ma supar, dimpotriva. Conversatiile de aici m-au facut sa inteleg ca intr-adevar Biserica sunt de fapt oamenii care o compun aici si acum. Dupa cum sunt oamenii, asa este si biserica.
Eu nu am nici o invatatura alta decat a Domnului:

"Voi insa sa nu va numiti rabi, ca unul este Invatatorul vostru: Hristos, iar voi toti sunteti frati. Si tata al vostru sa nu numiti pe pamant, ca Tatal vostru unul este, Cel din ceruri. Nici invatatori sa nu va numiti, ca Invatatorul vostru este unul: Hristos.
Si care este mai mare intre voi sa fie slujitorul vostru.
Cine se va inalta pe sine se va smeri, si cine se va smeri pe sine se va inalta."

Asa arata Imparatia Cereasca, cea pe care Domnul ne-a spus sa nu o cautam in afara noastra ci in noi. Am fost intr-adevar idealista sa cred ca toti crestinii ar dori acelasi lucru. Ca sa descopar ca de fapt pentru ei, a fi oita din turma Bunului pastor, a pastorului care si-a dat viata pentru oitele Sale, inseamna a fi secta. Invataturile lumesti au devenit mai importante decat glasul pastorului.
Greseala pe care am facut-o in tot acest timp a fost sa ma uit in urma la raul lumii acesteia pe care il paraseam, cand de fapt, in Imparatie tot acest rau nu mai exista, deci nu exista nici un motiv pentru a privi in urma. Dimpotriva, am trait pe propria-mi piele bucuria de a fi alaturi cu cei ce au pasit la randul lor in Imparatie. Cine doreste sa intre o face de bunavoie, cine nu, mai bine e sa nu se priveasca in urma.

Discutiile cu voi au fost foarte instructive in intelegerea acestei lectii de viata.
.

Last edited by Adriana3; 26.08.2011 at 19:05:36.
Vechi 26.08.2011, 18:20:53
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Deci Botezul nu era considerat Sfanta Taina in timp ce Euharistia era singurele Taine? Aveti dovezi? Vorbiti de texte care ar sprijini cele spuse de dvs. le puteti cita va rog? Ca tot asta cer si nimeni nu imi da textele care spuneti ca ar fi atat de multe.

Botezul femeilor era administrat de diaconite iar functia de diacon era sacramentala de aceea calitatile cerute sunt insirate acolo unde sunt si cele pentru episcop si batrani. Toti crestinii aveau obligatia sa se ocupe de partea sociala a comunitatii nu numai femeile diaconite. Acestea, ca si diaconii de altfel, coordonau totul pentru ca toti crestinii datorau supunere ierarhiei episcop-batran-diacon.

In textul deja publicat cu Consiliul de la Niceea nu scria ca abaterea ar fi fost savarsirea Euharistiei de diacon ci administrarea ei de catre diacon SI episcopului considerat mai mare in grad. Cu ce putere ar fi putut administra un diacon episcopului in asa fel incat sa se sesizeze Sinodul de la Niceea daca Euharistia era franta doar de episcop asa cum credeti dvs??!! Asta arata ca tocmai ca Euharistia era franta de diaconi iar episcopii nu au mai fost deacord sa o primeasca de la cei mai mici in grad. Deci orgoliile cu polarizarea slujirii sacramentale in Biserica isi are originile in acel sinod, aparut tocmai ca urmare a amestecarii politicului in religie.
dar tu ai texte care sa iti sprijine afirmatia: "Botezul femeilor era administrat de diaconite"? Si eu ti-am cerut de foarte multe ori texte care sa arate ca au existat femei preot (prezbiter) si pana acum nu ai venit cu nimic. Gasim in Biblie marturia ca diaconii au frant painea?Exista vreun text care sa sustina afirmatia asta? Te rog sa-l postezi!
Inlegatura cu batranii din Vechiul Testament, intradevar in VT, existau batrani cu functii administrative.Cele 12 triburi ale lui Israel aveau proprii guvernatori care erau de regula batrani. Dar in VT nu apare ca ei ar fi avut functii sacerdotale (sacramentale). Cu asta se ocupau doar tribul lui Levi. Daca gresesc te rog sa ma corectezi SI ASTEPT TEXTELE pe care te-am tot rugat sa le aduci. Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 26.08.2011 at 18:34:34.
Vechi 26.08.2011, 18:39:20
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
La fel cum si Ap. Pavel s-a facut ca nu vede ca Domnul nu s-a aratat mai intai apostolilor dupa Inviere ci femeilor. Avand in vedere ca toti se fac ca nu le vad pe femei atunci cand sunt si apostolii in preajma, eu de ce sa ignor omisiunea lor?
Asta nu e un raspuns draga mea.Eu te-am rugat sa vii cu texte scrise nu cu vorbe.Vorba nu e o proba (doar la tribunal este).Doamne ajuta!
Vechi 26.08.2011, 18:44:18
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnule Stefan,
Daca doriti sa va mai raspund de acum inainte, va propun sa facem o intelegere. Deschideti va rog un fisier word in care sa treceti cu copy paste ceea ce va raspund iar inainte sa ma intrebati ceva, verificati mai inainte daca nu v-am raspuns deja ca sincer, nu mai am nici un chef sa va repet de n ori aceleasi lucruri spuse si raspuse. Luati postarile din urma, copiati-le toate la un loc asa cum v-am zis si apoi reveniti cu intrebarile. Pentru ca la aceasta am raspuns deja chiar de mai multe ori.

Tocmai de asta iti cer versete, PENTRU CA NU AI ADUS NICI UNUL.MEREU DOAR COMENTARIU VERBAL.Dar nici un text
Vechi 26.08.2011, 18:48:42
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci sunteti catolic din "secta" infiintata acum 2000 de ani: Biserica Crestina Ortodoxa. Interesant. Ma intreb care o fi aceasta ca nu am auzit de ea. Si ce parere aveti, in iconomia turmei pastorului aceasta Biserica de care vorbiti, este un staul sau toata turma? :)

Dupa parerea dvs. la Cina erau doar apostolii. Si tot dupa parerea dvs., atunci cand Iisus a zis "Luati mancati" le-a vorbit si femeilor chiar daca in fata Lui avea doar barbati, dar cand a zis "faceti aceasta intru amintirea mea" s-a referit strict la apostoli si la viitoarea ierarhie infiintata de acestia. De unde rezulta asta? Si cand anume a dorit Domnul sa existe ierarhia din moment ce le-a spus apostolilor care tocmai ca ravneau o ierarhie, sa nu faca ca si Imparatii lumii acesteia care comanda in chip de stapani ci intre ei, cel care doreste sa fie mai mare peste ceilalti, sa se faca pe sine mic si sa slujeasca lor. Va intreb: au respectat apostolii si urmasii lor aceasta invatatura? Da sau nu? Vreau raspuns argumentat.
rezulta din Evanghelia lui Matei:
Și ucenicii au făcut precum le-a poruncit Iisus și au pregătit Paștile.
Iar când s-a făcut seară, a șezut la masă cu cei doisprezece ucenici.
(Matei 26: 21-22)
Unde sunt femeile de care vorbesti?
Vechi 26.08.2011, 19:35:48
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Multumesc de informatii Catalin. Cu cele scrise acum sunt deacord. Acestea sunt adevarate. Episcopii ii desemnau pe cei care sa savarseasca Tainele, ca atare diaconii erau alesi de episcopi si supravegheati de acestia de unde si termenul de Intai statator. Euharistia se celebra in casele oamenilor intr-adevar si tocmai ca nicaieri nu scrie ca painea era franta doar de episcop ci tocmai ca diaconii faceau aceasta slujire la mese sub supravegherea episcopului bine-nteles sau a batranilor/prezbiterilor in casele in care nu venea episcopul in persona. Aceasta era functia lor, de a veghea la bunul mers al comunitatii, sa asigure faptul ca se facea totul asa cum trebuia tocmai pentru ca erau considerati cei mai intelepti, cu cele mai multe cunostinte in domeniu. Acum eu as dori sa gasesc texte in care sa arate cand anume, celebrarea Tainelor a trecut de la diaconi direct la ei. Dupa parerea mea, trebuie sa coincida cu inlocuirea termenului de batran/prezbiter cu cel de preot care astfel nu mai este ales dupa criteriile batranilor/prezbiterilor.
Si atunci si acum diaconii au rolul de ajutor, preotilor si episcopilor, dar si al credinciosilor.
Tu cred ca nu stii, dar cuvantul diacon in greceste inseamna chiar asta, servitor. Diaconitele au existat mult timp la ortodocsi, pana in sec. XII. Acesta in principal ajutau in botezarea femeilor si catehizarea lor, pentru ca era considerat nepotrivit ca un bărbat să atingă direct o femeie, diaconițele trebuiau să ajute mai ales la administrarea ungerea cu Sfântului Mir a femeilor nou-botezate.
De asemenea, diaconul poate imparti Sfanta Impartasanie credinciosilor, dar nu poate sfinti darurile.
Diaconitele erau facute femeile trecute de 40 de ani, uneori chiar mai mult.
Vechi 26.08.2011, 19:44:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Asta nu e un raspuns draga mea.Eu te-am rugat sa vii cu texte scrise nu cu vorbe.Vorba nu e o proba (doar la tribunal este).Doamne ajuta!
Domnule Stefan,
Sa nu va suparati, dar textele deja date, nu le mai dau inca o data. V-am rugat sa cercetati cele deja raspunse in postarile anterioare inainte de a pune intrebari. Daca doriti bine, daca nu la fel de bine. Eu oricum vreau sa fac parte din Imparatie nu din lumea aceasta asa ca nu ma mai intereseaza cei care vor contrariul.
Vechi 26.08.2011, 19:55:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
rezulta din Evanghelia lui Matei:
Și ucenicii au făcut precum le-a poruncit Iisus și au pregătit Paștile.
Iar când s-a făcut seară, a șezut la masă cu cei doisprezece ucenici.
(Matei 26: 21-22)
Unde sunt femeile de care vorbesti?
Domnule Stefan,
Daca vedeti ca nu va mai raspund de aici inainte la vreo postare, sa stiti ca nu va ignor ci pur si simplu raspunsul il gasiti deja in postari anterioare. O sa va mai raspund doar in cele in care nu am dat raspuns anterior.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38