![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Da se poate. O să fii mulțumită de aparat...
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Caju de-al nostru, de acasa. Migdale de pe langa drum. Caju si migdale sunt hrana romaneasca traditionala, pe care au avut-o toti cuviosii romani ca alimentatie de baza. Toate revulutiile noastre, toate rascoalele si inchinaciunile au avut in vedere pastrarea, alaturi de sfintele moaste, ale acestor minunate comori ale Ortodoxiei: caju si migdale. Amare. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Uite in neamul meu nu suferea nimeni de intoleranta la lactoza,pana la mine. Ce mamaliga cu lapte? Ce lapte cu cacao? Sau inghetata??! Toata copilaria am suferit de crampe ,spasme si arsuri dupa consumul de lapte si nimeni nu a pus cap la cap aceasta idee . Asta si pt ca abia de curand s-a auzit de intoleranta la lactoza,nefiind raspandita. De carne nici nu mai vorbesc...De mic copil carnea si oualele(mirosul lor)imi facea greata,imi creau repulsie.Ca sa le pot manca(ca eram fortata si santajata emotional)le acopeream cu condimente= la un ou fiert mancam cam o treime de borcan de mustar;carnea la fel, cu mustar sau exces de sare. Ma gandesc ca sunt si altii care asa s-au nascut ca si mine ,iubitori de frunze verzi,migdale si radacinoase :)) Iar la mosie,la bunici,chiar cam tineau animalele de decor:gainile doar pt oua ,oi si capre pt lapte ,nimeni nu s-ar fi indurat sa le taie pt carne.Bunicii mei foloseau carnea ca si pe un condiment: putina,doar pt gust! Nici dupa lapte nu se omorau,aveam in fiecare zi ceai de musetel,menta si tei cu lamaie-la micul dejun. In rest,verdeturi,legume si fructe din gradina.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 04.02.2013 at 11:08:09. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Imi pare rau, stii bine, ca ai aceasta intoleranta. Imi pare cu adevarat rau, intrucat imi imaginez cum este... M-am referit insa la altceva. La tendinta idolatra de a deplasa accentul hranei recomandate de Biserica spre tot felul de bizarerii alimentare. Nu din grija pentru lucrarea Duhului fac majoritatea vegetarienilor umbra pamantului, ci din hiper-grija pentru trup. Din curvie, in fond. Eu cunosc suficient de bine treaba asta ca sa imi fac iluzii asupra subiectului. Si ca sa nu ranesc iarasi multe suflete indragostite de propria lor minciuna, ca sa nu fiu iarasi considerat cel mai artagos si nesuferit om de pe forumul asta, incetez acum orice interventie pe acest topic. Sa stiti insa ca dezaprob cu totul modul cum intindeti discutia, in cea mai mare parte a ei. Nu faceti un lucru bun nici pentru voi, nici pentru altii. Ridicati in slavi ceva ce mai degraba ar trebui sa fie soptit cu rusine. Bizarerii alimentare, asta sustineti. Exceptind cazul, cum este al tau, ca pur si simplu nu puteti consuma anumite alimente. Asta, da, e de inteles si de regretat. Restul, insa, nu poate fi acceptat de catre omul care cauta o vietuire crestina. Nu mai faceti apologia caderilor! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Care... oameni bogati adica, boierii si instaritii vremii, erau mult mai bolnavi decat taranii sanatosi care foloseau plantele si legumele in dieta zilnica. Si daca pe meleagurile noastre nu sunt traditionale migdalele si caju-ul nu inseamna ca ele nu sunt niste seminte la fel de vechi pe lume precum porumbul sau fasolea de pe la noi. Dar nu intentionez sa reinvii aceasta disputa, caci stiu f bine care sunt sentimentele care te incearca atunci cand aperi cu atata patima (caci din pacate este o patima) consumul de carne, oua si lacatate. Nu de alta, dar nu mai departe de cativa ani (nu multi) faceam si eu parte din aceeasi tabara.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Multe lucruri nu sunt chiar atat de traditionale cum le consideram. Nici macar sarmalele care sunt defapt de origine turceasca daca nu ma insel, oricum nu sunt "inventate" de romani.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Chiar Dumnezeu le recomnadă să fie folosite în rețeta unei pîini complete: Iezechiel 4, 9 Ia-ți grâu și orz, bob și linte, mei și orzoaică, toarnă-le într-un vas și-ți fă din ele atâtea pâini, câte zile ai să șezi culcat pe partea stângă; că trei sute nouăzeci de zile ai să mănânci din ele.
| post, vegan, vegetarian |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 09:03:26 |
| OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 17:29:42 |
| De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 22:47:09 |
| Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 20:36:20 |
|
|