Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 28.09.2012, 18:04:31
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.113
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
http://www.kingstore.ro/

Ți-l recomand pe cel alb, e mai nou...nu mai are sita aceea foarte fină care trebuie curățată. E mai ușor de curățat. Tot pe site găsești și ap de făcut iaurt, de soia, de lapte normal...Tot cel care le comercializează are și boabe de soia nemodificate genetic. Firma e din cluj...e domn foarte de treabă...
Ovidiu multumesc mult de tot pentru link. Arata f bine aparatul cel alb si nici nu e foarte scump. Cred ca poti face cu el lapte si din caju sau migdale.
__________________
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma si mantuieste-ma pe mine pacatoasa

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
  #2  
Vechi 28.09.2012, 18:23:12
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Da se poate. O să fii mulțumită de aparat...
Reply With Quote
  #3  
Vechi 03.02.2013, 23:27:54
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned
 
Data înregistrării: 17.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Mesaje: 1.946
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
Arata f bine aparatul cel alb si nici nu e foarte scump. Cred ca poti face cu el lapte si din caju sau migdale.
Asa este. De sute de ani, pe plaiul mioritic, crestinii au folosit diverse aparate pentru caju si migdale. Oile, caprele si vacile au fost mereu animale de decor. Mancarea noastra traditionala mamaliga cu branza se obtine evident din malaiul de migdale si laptele de caju, cu sau fara aparatul care arata foarte bine.
Caju de-al nostru, de acasa. Migdale de pe langa drum.
Caju si migdale sunt hrana romaneasca traditionala, pe care au avut-o toti cuviosii romani ca alimentatie de baza.
Toate revulutiile noastre, toate rascoalele si inchinaciunile au avut in vedere pastrarea, alaturi de sfintele moaste, ale acestor minunate comori ale Ortodoxiei: caju si migdale.
Amare.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 04.02.2013, 10:47:07
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 18.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Asa este. De sute de ani, pe plaiul mioritic, crestinii au folosit diverse aparate pentru caju si migdale. Oile, caprele si vacile au fost mereu animale de decor. Mancarea noastra traditionala mamaliga cu branza se obtine evident din malaiul de migdale si laptele de caju, cu sau fara aparatul care arata foarte bine.
Caju de-al nostru, de acasa. Migdale de pe langa drum.
Caju si migdale sunt hrana romaneasca traditionala, pe care au avut-o toti cuviosii romani ca alimentatie de baza.
Toate revulutiile noastre, toate rascoalele si inchinaciunile au avut in vedere pastrarea, alaturi de sfintele moaste, ale acestor minunate comori ale Ortodoxiei: caju si migdale.
Amare.
Da,dar vremurile se schimbara si odata cu ele si zestrea noastra genetica.
Uite in neamul meu nu suferea nimeni de intoleranta la lactoza,pana la mine.
Ce mamaliga cu lapte? Ce lapte cu cacao? Sau inghetata??!
Toata copilaria am suferit de crampe ,spasme si arsuri dupa consumul de lapte si nimeni nu a pus cap la cap aceasta idee . Asta si pt ca abia de curand s-a auzit de intoleranta la lactoza,nefiind raspandita.
De carne nici nu mai vorbesc...De mic copil carnea si oualele(mirosul lor)imi facea greata,imi creau repulsie.Ca sa le pot manca(ca eram fortata si santajata emotional)le acopeream cu condimente= la un ou fiert mancam cam o treime de borcan de mustar;carnea la fel, cu mustar sau exces de sare.

Ma gandesc ca sunt si altii care asa s-au nascut ca si mine ,iubitori de frunze verzi,migdale si radacinoase :))

Iar la mosie,la bunici,chiar cam tineau animalele de decor:gainile doar pt oua ,oi si capre pt lapte ,nimeni nu s-ar fi indurat sa le taie pt carne.Bunicii mei foloseau carnea ca si pe un condiment: putina,doar pt gust! Nici dupa lapte nu se omorau,aveam in fiecare zi ceai de musetel,menta si tei cu lamaie-la micul dejun.

In rest,verdeturi,legume si fructe din gradina.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 04.02.2013 at 11:08:09.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 04.02.2013, 15:27:32
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned
 
Data înregistrării: 17.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Mesaje: 1.946
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Da,dar vremurile se schimbara si odata cu ele si zestrea noastra genetica.
Uite in neamul meu nu suferea nimeni de intoleranta la lactoza,pana la mine.
Ce mamaliga cu lapte? Ce lapte cu cacao? Sau inghetata??!
Toata copilaria am suferit de crampe ,spasme si arsuri dupa consumul de lapte si nimeni nu a pus cap la cap aceasta idee . Asta si pt ca abia de curand s-a auzit de intoleranta la lactoza,nefiind raspandita.
De carne nici nu mai vorbesc...De mic copil carnea si oualele(mirosul lor)imi facea greata,imi creau repulsie.Ca sa le pot manca(ca eram fortata si santajata emotional)le acopeream cu condimente= la un ou fiert mancam cam o treime de borcan de mustar;carnea la fel, cu mustar sau exces de sare.

Ma gandesc ca sunt si altii care asa s-au nascut ca si mine ,iubitori de frunze verzi,migdale si radacinoase :))

Iar la mosie,la bunici,chiar cam tineau animalele de decor:gainile doar pt oua ,oi si capre pt lapte ,nimeni nu s-ar fi indurat sa le taie pt carne.Bunicii mei foloseau carnea ca si pe un condiment: putina,doar pt gust! Nici dupa lapte nu se omorau,aveam in fiecare zi ceai de musetel,menta si tei cu lamaie-la micul dejun.

In rest,verdeturi,legume si fructe din gradina.
Da, Yasmina, inteleg desigur. Dar asta e alta problema, una medicala, destul de rara dupa cum bine stii.
Imi pare rau, stii bine, ca ai aceasta intoleranta. Imi pare cu adevarat rau, intrucat imi imaginez cum este...
M-am referit insa la altceva. La tendinta idolatra de a deplasa accentul hranei recomandate de Biserica spre tot felul de bizarerii alimentare.
Nu din grija pentru lucrarea Duhului fac majoritatea vegetarienilor umbra pamantului, ci din hiper-grija pentru trup. Din curvie, in fond. Eu cunosc suficient de bine treaba asta ca sa imi fac iluzii asupra subiectului. Si ca sa nu ranesc iarasi multe suflete indragostite de propria lor minciuna, ca sa nu fiu iarasi considerat cel mai artagos si nesuferit om de pe forumul asta, incetez acum orice interventie pe acest topic.
Sa stiti insa ca dezaprob cu totul modul cum intindeti discutia, in cea mai mare parte a ei. Nu faceti un lucru bun nici pentru voi, nici pentru altii. Ridicati in slavi ceva ce mai degraba ar trebui sa fie soptit cu rusine.
Bizarerii alimentare, asta sustineti. Exceptind cazul, cum este al tau, ca pur si simplu nu puteti consuma anumite alimente. Asta, da, e de inteles si de regretat. Restul, insa, nu poate fi acceptat de catre omul care cauta o vietuire crestina. Nu mai faceti apologia caderilor!
Reply With Quote
  #6  
Vechi 04.02.2013, 11:32:15
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.113
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Asa este. De sute de ani, pe plaiul mioritic, crestinii au folosit diverse aparate pentru caju si migdale. Oile, caprele si vacile au fost mereu animale de decor. Mancarea noastra traditionala mamaliga cu branza se obtine evident din malaiul de migdale si laptele de caju, cu sau fara aparatul care arata foarte bine.
Caju de-al nostru, de acasa. Migdale de pe langa drum.
Caju si migdale sunt hrana romaneasca traditionala, pe care au avut-o toti cuviosii romani ca alimentatie de baza.
Toate revulutiile noastre, toate rascoalele si inchinaciunile au avut in vedere pastrarea, alaturi de sfintele moaste, ale acestor minunate comori ale Ortodoxiei: caju si migdale.
Amare.
Frate Cezar_ioan, de mii de ani, nu doar de sute de ani, romanii de pe plaiurile noastre au mancat zeama de stevie, bors de cartofi, varza calita, fasole iahnie, linte, tocanita si zacusca. In cantitati mult mai mari decat carne, oua, branza, lapte, care erau pastrate pentru comert si pentru oamenii bogati.
Care... oameni bogati adica, boierii si instaritii vremii, erau mult mai bolnavi decat taranii sanatosi care foloseau plantele si legumele in dieta zilnica.
Si daca pe meleagurile noastre nu sunt traditionale migdalele si caju-ul nu inseamna ca ele nu sunt niste seminte la fel de vechi pe lume precum porumbul sau fasolea de pe la noi.
Dar nu intentionez sa reinvii aceasta disputa, caci stiu f bine care sunt sentimentele care te incearca atunci cand aperi cu atata patima (caci din pacate este o patima) consumul de carne, oua si lacatate. Nu de alta, dar nu mai departe de cativa ani (nu multi) faceam si eu parte din aceeasi tabara.
__________________
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma si mantuieste-ma pe mine pacatoasa

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
  #7  
Vechi 04.02.2013, 11:46:13
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.872
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
Frate Cezar_ioan, de mii de ani, nu doar de sute de ani, romanii de pe plaiurile noastre au mancat zeama de stevie, bors de cartofi, varza calita, fasole iahnie, linte, tocanita si zacusca. In cantitati mult mai mari decat carne, oua, branza, lapte, care erau pastrate pentru comert si pentru oamenii bogati.
Care... oameni bogati adica, boierii si instaritii vremii, erau mult mai bolnavi decat taranii sanatosi care foloseau plantele si legumele in dieta zilnica.
Si daca pe meleagurile noastre nu sunt traditionale migdalele si caju-ul nu inseamna ca ele nu sunt niste seminte la fel de vechi pe lume precum porumbul sau fasolea de pe la noi.
Dar nu intentionez sa reinvii aceasta disputa, caci stiu f bine care sunt sentimentele care te incearca atunci cand aperi cu atata patima (caci din pacate este o patima) consumul de carne, oua si lacatate. Nu de alta, dar nu mai departe de cativa ani (nu multi) faceam si eu parte din aceeasi tabara.
porumbul nu e chiar atat de vechi pe la noi. A fost adus in Europa destul de tarziu
Reply With Quote
  #8  
Vechi 04.02.2013, 12:46:42
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.113
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
porumbul nu e chiar atat de vechi pe la noi. A fost adus in Europa destul de tarziu
corect! Porumbul a fost adus in Europa prin 1519 de la Americani, deci mancam mamaliga de maxim 500 de ani.
Multe lucruri nu sunt chiar atat de traditionale cum le consideram. Nici macar sarmalele care sunt defapt de origine turceasca daca nu ma insel, oricum nu sunt "inventate" de romani.
__________________
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma si mantuieste-ma pe mine pacatoasa

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
  #9  
Vechi 04.02.2013, 16:42:48
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.872
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
corect! Porumbul a fost adus in Europa prin 1519 de la Americani, deci mancam mamaliga de maxim 500 de ani.
Multe lucruri nu sunt chiar atat de traditionale cum le consideram. Nici macar sarmalele care sunt defapt de origine turceasca daca nu ma insel, oricum nu sunt "inventate" de romani.
romanii mananca mamaliga de FOARTE mult timp, insa nu din faina de porumb ci din boabe de miei macinate
Reply With Quote
  #10  
Vechi 04.02.2013, 16:57:47
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
romanii mananca mamaliga de FOARTE mult timp, insa nu din faina de porumb ci din boabe de miei macinate
...care sînt mult mai valoroase ca porumbul.

Chiar Dumnezeu le recomnadă să fie folosite în rețeta unei pîini complete:

Iezechiel 4, 9

Ia-ți grâu și orz, bob și linte, mei și orzoaică, toarnă-le într-un vas și-ți fă din ele atâtea pâini, câte zile ai să șezi culcat pe partea stângă; că trei sute nouăzeci de zile ai să mănânci din ele.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
post, vegan, vegetarian

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 09:03:26
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 17:29:42
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 22:47:09
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 20:36:20