![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
O sa zica unii ca am o obsesie (am, dar o asum! ;-) Studiez in mod special acest autor acum), dar in legatura cu intrebarea asta, pe mine m-a ajutat mult 'Trilogia cosmica' a lui S. S. Lewis (cea cu 'Perelandra' la mijloc). Prin cartea asta am inteles eu (intr-un fel, cu inima) ca marimea universului si faptul ca exista atatea planete nelocuite de om reflecta tot Slava lui Dumnezeu, altfel.
Iti recomand cartea, Fallen. Mai este in ea si ideea ca universul nelocuibil de om este salasul ingerilor, 'sala lor de dans'(se spune in anumite traditii vechi ca fiecarei planete ii corespunde un inger). Or se sfie tot din Traditie ca majoritatea ingerilor nu au de-a face cu oamenii. Numai o parte infima a lor 'se ocupa' de noi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Credinta gaseste argumente suficiente pentru credinta dar si necredinta face la fel. Nu este loc de argumente aici, ci tine de sensibilitatea si deschiderea fiecaruia, mai ales spre ce. E ca si cu covrigul, unii vad covrigul, altii vad gaura. Un credincios ateu va vedea in marimea si maretia Universului...golul.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 01.01.2014 at 12:50:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iuliu, ce vrei sa zici cu Giordano Bruno?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Mai nou, se pare ca ne-am pierdut si simtul ridicolului: Citat:
Stai ca asta nu e ceva nou..
|
|||
|
|||
![]()
Stiu ca am citit mai demult ca asta a fost un punct al acuzarii, nu mai tin minte daca sustinea ca stelele sunt chiar ingeri sau ingerii locuiesc in stele dar era ceva de genul asta.
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Deci intr-o discutie in care cineva aduce un argument ortodox vine cineva si zice "Am citit si eu in Aberatiile Cutaresti cutare si cutare" iar tu spui "A, foarte bine, e o chestie folositoare".
A inebunit lumea cumva?
|
|||
|
|||
![]()
Pai e bine de stiut de unde vine ideea asta. Chiar s-ar putea sa fie ceva adevarat la mijloc ca si Giordano Bruno era tot cu cabale si cabaline.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel a confirmat si ea.