![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Credinta gaseste argumente suficiente pentru credinta dar si necredinta face la fel. Nu este loc de argumente aici, ci tine de sensibilitatea si deschiderea fiecaruia, mai ales spre ce. E ca si cu covrigul, unii vad covrigul, altii vad gaura. Un credincios ateu va vedea in marimea si maretia Universului...golul.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 01.01.2014 at 12:50:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iuliu, ce vrei sa zici cu Giordano Bruno?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Mai nou, se pare ca ne-am pierdut si simtul ridicolului: Citat:
Stai ca asta nu e ceva nou..
|
|||
|
|||
![]()
Stiu ca am citit mai demult ca asta a fost un punct al acuzarii, nu mai tin minte daca sustinea ca stelele sunt chiar ingeri sau ingerii locuiesc in stele dar era ceva de genul asta.
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Deci intr-o discutie in care cineva aduce un argument ortodox vine cineva si zice "Am citit si eu in Aberatiile Cutaresti cutare si cutare" iar tu spui "A, foarte bine, e o chestie folositoare".
A inebunit lumea cumva?
|
|||
|
|||
![]()
Pai e bine de stiut de unde vine ideea asta. Chiar s-ar putea sa fie ceva adevarat la mijloc ca si Giordano Bruno era tot cu cabale si cabaline.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca C. S. Lewis s-a inspirat de acolo. Nu cunosc sursele lui desi mentioneaza unele in Perelandra (o sa ma uit si o sa va zic). Am cumparat de curand cartea lui 'The discarded image', pe care nu o cunosateam inca, este din cate am inteles o carte despre imaginea lumii si cultura medievala, pe care a scris-o ca profesor de literatura, ca sa explice 'background-ul' autorilor pe care ii studia. Poate in cartea asta o sa aflu mai mult despre sursele lui. In romanele cu pricina, - care sunt romane de fictiune, deci nu trebuie luate ca tratate dogmatice - ingerii (adica, acolo, eldilii) nu 'locuiesc' pe planete, ci sunt responsabili de ele. Nu vad de ce asta ar fi o idee eretica. Este un fel de 'teleogumen', cel mult. Eu spuneam ca acest mod de a prezenta lucrurile poate sa ne faca sa intrezarim sensul imensitatii universului.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 02.01.2014 at 01:34:26. |
|