Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.06.2014, 10:37:17
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Asadar avem Apollo (zeul soarelui)=Satan.
Zeul soarelui in gasim si la egipteni sub numele de Amon-Ra.
Asadar Apollo=Amon-Ra=Satan.
Extras din http://www.crestinortodox.ro/carti-o...roc-81230.html

Parintele Cleopa, Despre Idolul Noroc

Am vazut pe unele pomelnice pe care le aduceti, ca pomeniti pe dracul Noroc, zicand : "pentru norocul fetei, pentru norocul baiatului, pentru norocul familiei". Ce mi-ai pus pe dracul pe pomelnic ? Voi stiti cine a fost noroc ? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete. Voi vedeti ca pana la venirea lui Iisus Hristos, China se inchina la idoli, India si Japonia si Insula Java si atatea state care se inchina inca la diavoli, lui Brahma, lui Buda, lui Krishna, lui Zoroastru si la toti dracii ? Voi stiti ca pana la venirea Domnului, oamenii salbatici si nebunii, pentru fiecare pacat aveau un zeu ?

Marte, zeul razboiului. Cand aduceau statuia lui, indata trebuia sa faca razboi sa omoare cat mai multi oameni, ca asa-i placea.
Venera, zeita discordiei. Cand ii aducea statuia, trebuia ca toti sa se sfadeasca si sa se bata, ca asa-i placea zeitei discordiei.

Nemfis, zeita frumusetii. De-acolo ne-au ramas cerceii si podoabele femeiesti. Cand o aducea, ii punea cercei de aur, ii punea in nas verigi de aur, ii punea margele de aur, si toti trebuiau sa fie pudrati, cu zorzoane si cu inele si cu cercei si sa joace in fata ei. Ca asa-i placea zeitei Nemfis.

Apoi Afrodita, zeita desfraului. Ii aducea statuia ei si o trageau intr-o padure deasa si acolo barbatii cu femeile faceau cele mai mari urgii inaintea ei, ca asa ii placea ei, desfraul si urgiile. Era Neptun, zeul apelor, Uranus, zeul pamantului.

Era si Moloh, zeul fericirii, la romani, la sumerieni si la cartaginezi. Cum era acest zeu Moloh sau noroc, cum ii zicem astazi ? Ii purta statuia intr-o caruta cu doua roti, facuta din arama sau din argint. In spatele zeului Noroc avea un cuptor de arama si in fata lui o tigaie de arama; si-i dadea foc lui Noroc pe la spate, pana se inrosea si tigaia si el. Popii lui purtau in maini niste securi mari, ascutite.

Ce jertfa primea Noroc ? Numai copii sugari de la mamele lor. Veneau in satul tau, de unde esti tu. Trageau caruta lui Noroc cu tigaia rosie, infierbantata si strigau, batand din palme : "Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc ! Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc !..." Auzi nebunele de femei, ziceau una alteia : "Cumatra iti dai copilul ?" "Il dau, ca sa am noroc !"

Lua muierea copilul de la tata, il dadea in mana slujitorului idolesc, il taia bucati si il punea in tigaia lui Noroc sa se friga. Pana la 40-50 de copii punea odata in tigaia aceea. Mirosea in urma lui numai a friptura de copii proaspeti. Asa a secerat dracul Noroc milioane de copii. S-au dus mamele lor in fundul iadului ! Acolo stau in vecii vecilor ca au dat jertfa lui Noroc.

Voi nu vedeti ce zice Isaia ? "Vai de cei ce fac masa dracilor si aduc jertfa lui Noroc". Si voi, crestinilor, scrieti noroc pe pomelnic. Vai de mine ! Mare nebunie, mare ratacire ! N-ai pe Dumnezeu ? Pui pe dracul Noroc ? Numai ce auzi pe betivi la crasma zicand : "Hai noroc, cumatre !" Uneori vezi crestini pe drum ca se saluta : "Hai noroc, vecine !". Daca l-ai intreba cine-i Noroc, nu stie, dar stie sa-l pomeneasca. Mai chemi pe dracul Noroc, dupa atatea mii de ani ? Te inchini la satana ?

Zi : "Buna ziua, cumatre ! Buna ziua, vecine ! Buna seara, matusa !" Cand zici, buna ziua, arati ca Dumnezeu e bun.
Va rog sa nu-l mai puneti pe pomelnicele voastre si nici sa nu-l mai pomeniti pe idolul "Noroc"!

Last edited by AlbertX; 12.06.2014 at 10:55:52.
Vechi 12.06.2014, 14:31:37
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cand nu pot da o explicatie, sigur ca vii cu astfel de raspunsuri.
Deci dupa mintea ta, cand a fost creata luna conform Genezei si cand a fost creata conform a ceea ce spune Sf. Damaschin?
"După cum am spus, soarele a fost creat în a patra zi, deci luna a luat-o înaintea soarelui cu unsprezece zile. Căci din ziua a patra până în ziua a cincisprezecea sunt unsprezece zile."
Explica ce pricepi tu (daca pricepi ceva), Sf. Damaschin sustine ca luna a fost creata cu 11 zile (a luat-o inainte??) inaintea soarelui din ziua a 4a sau in a 15-a de la Creatie?
Importanta e propozitia dinainte, pe care nu ai citat-o. Dar ce trebuie sa observi e ca Sfantul Damaschin spune de zile explicit, pentru ca niciun sfant si niciun credincios pana acum cativa ani nu s-a gandit ca acolo ar fi ere, nici macar luni.
Si acum sa-ti explic, sfantul spune ca luna, cand a fost creata in ziua a patra, era luna plina. Soarele a fost facut tot in ziua a patra, bineinteles. Apoi sfantul se refera la situatia din zilele noastre, nu la zilele creatiei. Si spune ca in zilele noastre (si lui), luna este luna plina in ziua a cincisprezecea (aici spune de astronomia din timpul sau). Vedem ca vorbeste de astronomia de atunci, pentru ca pasajul se continua cu: "Pentru aceea, intr-un an cele douasprezece luni ale lunii au mai putin cu unsprezece zile decat cele douasprezece luni ale soarelui. Lunile soarelui au 365 de zile si o patrime." http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ele-80046.html
Dar nu despre astronomie era important acel pasaj, ci ca sfantul considera cele patru zile si zilele creatiei la fel ca zilele din timpul nostru. Toti sfintii au spus asa.
Vechi 12.06.2014, 14:43:43
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
Pai Atlantis parca a disparut in mare, ce treaba aveau sa caute in spatiu?
Pentru ca noi ,(cei din afara cercului lor) am fost educati sa credem ca
Atlantisul reprezenta un oras , care a disparut in mare.
De fapt ocultistii si ceilalti care ii serversc, vad Atlantisul ca pe o civilizatie si nu oras.
Civilizatie care a mai existat pe pamant.Religia acelei civilizatii era o
religie politeista.Zeii care erau slaviti, sunt capeteniile legiunilor demonice:
toti zeii din mitologia greaca,
toti zeii din mitologia sumero-babiloniana,
toti zeii din mitologia egipteana.

Piramidele egiptene(alaturi de zeitatile lor), cele mayase(Chichen Itza),
cele chinezesti(dinastia Qin Shi Huang), cele indiene(templul dinThanjavur)
reprezinta reminiscente ale civilizatiei Atlantis, pentru ca simbolul
Atlantisului este o ...piramida.

Sa ne uitam putin in mitologia greaca.De la primul pas putem sa vedem
un exemplu de inginerie genetica pusa in aplicare:
Minotarul(jumate-om,jumate-animal)
Heracle/Hercule( om cu capacitati fizice fenomenale )
Cu alte cuvinte stiinta de azi decopera lucruri deja descoperite dar uitate.

Si atunci cum se face ca o astfel de civilizatie a disparut dintr-o data ?
Nu se stie precis cauza, ceea ce se stie este ca aceasta civilizatie a disparut
subit.Dintr-o data, pur si simplu , toate documentele inceteaza s-o mentioneze.
Adica toata civilizatia Atlantis a incentat a mai vietui.Singurul lucru care
poate sa explice o astfel de disparitie este potopul Biblic.Cand pamantul
a fost umplut pana la ceruri , in oceanele sale, singurii supravietuitori
fiind Noe si cei din barca lui Noe.
Iar in momentul in care, apele s-au retras, cea mai ramas au fost aceste
reminiscente ale civilizatiei Atlantis(piramide, temple pagane, etc),
dar oamenii care au slavit civilizatia Atlantis(si pe zeii lor) au fost inecati
in acel potop.
Deci Atlantisul nu a fost un oras disparut in mare, ci o civilizatie disparuta
"in mare" daca consideram nivelul oceanlui ca fiind cel din timpul potopului
biblic.

Ce au incercat sa refaca neamurile indepartate a lui Noe, care au decis sa
imbratiseze idolatria ? Sa refaca Atlantisul, civilizatia disparuta.Si de atunci
si pana cum tot incearca sa refaca civilizatia(adica noul Atlantis=cel de dupa potop)

Ce legatura ar avea Atlantisul cu Teoria Evolutionista ? Pai singura legatura
ar fi faptul ca Charles Darwin se inchina cultului druidic, care face partea
din reteaua internationala a ocultismului al carui obsesie este reconstructia
Atlantisului.

Citat:
Vezi si tu despre ce e topicul asta
Este vorba despre teoria lui Charles Darwin, ocultist de rang inalt a carei
teorie nu-i apartine in realitate ci el a fost selectat pentru a imprastia
acest vector de infectie(teoria evolutionista) sub indrumarea zeilor
Atlantisului(Ingerii Decazuti-legiunile demonice) care sunt adevaratii
autori ai acestei teorii.
Daca consideram legiunile demonice ca Atlantisul "nevazut" atunci fara doar si poate
putem considera ca teoria evolutionista este un produs direct din "laboratoarele" Atlantisului.

Last edited by oaie_cugetatoare; 12.06.2014 at 15:05:11.
Vechi 12.06.2014, 15:10:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Deja este fantezie conspirationista impinsa la extrem.
Sau sa zicem ca n-ar fi, nu vad folosul la toate povestile astea ba mai degraba cred ca produc un fel de infierbantare a mintii nu tocmai benefica.
Vechi 12.06.2014, 15:19:52
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Deja este fantezie conspirationista impinsa la extrem.
Sau sa zicem ca n-ar fi, nu vad folosul la toate povestile astea ba mai degraba cred ca produc un fel de infierbantare a mintii nu tocmai benefica.
Nu as numi-o "infierbintare a mintii", ci "punere in garda". Deci ceva benefic.
In mare, oaie_cugetatoare are dreptate.
Vechi 12.06.2014, 15:25:10
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
Ba este un folos:informarea.Un om informat este un om avizat.Iar atunci
cand vei sta de vorba cu o persoana si vei vedea ca poarta un inel cu
simbolul piramidei, vei stii despre ce este vorba, cand vei sta de vorba
cu un cineva si iti va spune cat de pasionat este teoria evolutionista vei
stii ca este vorba de mult mai mult decat niste "simple" "teorii" aruncate
pe hartie.

Iar cand vei vedea prin casele semenilor, obiecte de cult de tip piramida,
sau decoratii de tip piramidale(bibelouri, etc) sa fii cu ochii in patru,
deoarece piramida reprezinta un concentrator de energie luciferica(demonica), care este benefica posedatului dar nebenefica
celui botezat intru Hristos, deoarece acesta are Crucea.

Uite aici simbolul atlantean care reprezinta Atlantisul:
http://roberthorvat30.files.wordpres...states-127.jpg
Vechi 12.06.2014, 23:50:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Din pacate inca n-ai reusit sa produci evidente desi ti-am cerut insistent, ca sfintii ar fi facut afirmatii categorice in sensul ca zilele Creatiei sunt neaparat perioade de 24h iar asta e musai sa fie dogma.
Seamana cu afirmatia catolcilor, ca trebuie sa scrie ca Duhul purcede numai de la Tatal. Nici nu avea cum sa apara unul sa spuna ca acolo nu sunt zile, ca il bagau la izolare. Tu tot nu-ti dai seam ca tampenia cu ere a aparut doar ca sa cncorde cu filozofia evolutionista? Si tu ai inghitit-o automat, ca pentru tine oamenii de stiinta sunt mai mari decat Domnul, ei stiu mai multe. Chiar ei spun ca se pot si insela, dar tu esti chiar mai credincios decat ei.
Toti sfintii au spus de zile, pentru ca orice om normal poate sa citeasca ce scrie acolo. E ca si cum am spune ca Ierusalimul e in Franta, nu in Israel. Se chinuie evolutionsitii teisti sa schimbe Biblia si tu chiar ii crezi.
Legat de dogma, ca sa repet si a zecea oara, revelatia e dogma. "Domnul spune" e mai mult decat dogma. Facerea este revelatia directa primita de Moise. Daca ai intrebari in ce scrie acolo citesti talcuirile sfintilor. Dar tu ce faci? Respingi talcuirile sfintilor si le iei doar pe cele neoprotestante sau catolice. Si spui ca ateii au dreptate, nu Domnul.
Citat:
Te-am invitat sa pui mana sa alcatuiesti un alt studiu vizavi de cuvintele in ebraica folosite care sa demonstreaze ca studiul care ti l-am prezentat eu este absurd.
Zeci de citate cu studii ale sfintilor ai vazut, dar tu crezi pe cele eterodoxe. dar cred ca ii nedreptatesc pe neoprotestanti, pentru ca ei aratau pe forum ca "zile" inseamna zile, la fel ca alte pasaje din Biblie.
Citat:
Vrei sa spui "traducerea in romana a Sf. Scripturi" sau pur si simplu continui sa faci pe prostul ca amicul nostru adventist banat de nu stiu cate ori pentru exact acelasi gen de comportament cand i se punea in fatza un argument care nu era in stare sa-l accepte?
Tu continui cu argumentul asta ilar. Nu te-am intrebat cum au citit sfintii traducerea in romana cand nu exista inca limba romana? Poate gasesti o Biblie in chineza, sa iasa altceva decat zile, seara, dimineata, etc. Sau poate au martorii vreo traducere.
Citat:
Nu exista o "conceptie ortodoxa" cu putere de dogma la capitolul asta.
Daca vrei sa ma contrazici, n-ai decat sa citezi ce Sinoade au dat decizii in acest sens.
Ti-am spus ce sunt Sinoadele, nici nu mai are rost sa imi pierd timpul. Probabil l-as putea convinge mai repede pe un ateu sa se converteasca la ortodoxie.
Citat:
Si cand spun "capitolul asta", ma refer la lungimea zilelor creatiei, ca sigur la "priceperea" ta ai sa incepi sa-mi spui si ca eu sustin ca omul a evoluat din maimutza doar pentru ca ti-am dat peste nas cu zilele Creatiei asa cum am devenit brusc si neoprotestant si ecumenist si evolutionist teist si altele
Ma faci si sa zambesc, tu n-ai scris nimic, decat filozofarile tale, plus un studiu de tipul "adventistii demonstreaza cu pasaje ca sambata e ziua de odihna" si tot tu spui ca mi-ai dat peste nas. Noi vorbim despre ortodoxie, tu nu stiu despre ce vorbesti.
Si, din cate stiu, sustineai inainte si evolutionismul, sau, cel putin, erai neutru. Si daca sustii o parte din evolutionismul teist nu inseamna ca esti de aceeasi parte cu ei. Kalomiros sustinea ca oamenii se trag din maimute, la fel si toti evolutionistii teisti care il citeaza. Un adevantist daca spune ca nu crede in sambata tot adventist e considerat.
Vechi 13.06.2014, 00:04:16
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Un adevantist daca spune ca nu crede in sambata tot adventist e considerat.
E mai importanta rapirea.
Vechi 13.06.2014, 07:08:28
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Seamana cu afirmatia catolcilor, ca trebuie sa scrie ca Duhul purcede numai de la Tatal. Nici nu avea cum sa apara unul sa spuna ca acolo nu sunt zile, ca il bagau la izolare. Tu tot nu-ti dai seam ca tampenia cu ere a aparut doar ca sa cncorde cu filozofia evolutionista? Si tu ai inghitit-o automat, ca pentru tine oamenii de stiinta sunt mai mari decat Domnul, ei stiu mai multe. Chiar ei spun ca se pot si insela, dar tu esti chiar mai credincios decat ei.
Toti sfintii au spus de zile, pentru ca orice om normal poate sa citeasca ce scrie acolo. E ca si cum am spune ca Ierusalimul e in Franta, nu in Israel. Se chinuie evolutionsitii teisti sa schimbe Biblia si tu chiar ii crezi.
Legat de dogma, ca sa repet si a zecea oara, revelatia e dogma. "Domnul spune" e mai mult decat dogma. Facerea este revelatia directa primita de Moise. Daca ai intrebari in ce scrie acolo citesti talcuirile sfintilor. Dar tu ce faci? Respingi talcuirile sfintilor si le iei doar pe cele neoprotestante sau catolice.
1. Biblia nu a fost scrisa de Dumnezeu. Poate ar fi fost mult mai bine sa fie asa, dar din pacate, nu a fost. Vechiul testament este plin de sange si omoruri, descriind un Dumnezeu razbunator si insetat de sange. Crezi tu ca povestea din Regi, cu ursii care sfasie copii doar pentru ca au glumit, este adevarata? Inseamna ca ai o viziune limitata asupra ce inseamna Dumnezeu, asa cum o aveau si oamenii acum 3000 de ani.

2. Exista o gramada de contradictii in Biblie.
http://sciencebasedlife.files.wordpr...sonproject.png
Daca Biblia era scrisa de Dumnezeu, crezi ca avea vreo contradictie?
Sau poate asta inseamna ca traducerea Bibliei originale nu s-a facut cum trebuie, ceea ce inseamna ca inclusiv termenul "zi" poate fi gresit.

3. Dumnezeu a facut in prima zi lumina, iar in a 3-a zi, soarele, sursa luminii. Nu suna destul de ciudat?
Ce determina o zi inainte sa existe soarele? Ca doar zilele noastre sunt strict dependente pe luna si soare. Luna influenteaza si ea durata unei zi, iar fara soare, nu ar exista "zi".

Last edited by abaaaabbbb63; 13.06.2014 at 07:12:21.
Vechi 13.06.2014, 08:22:18
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Talking

abaaaabbbb63 cat esti de penibil ! Pentru tine dracul nu exista, Dumnezeu nu exista, Hristos nu exista, Biblia nu exista ... ce mai cauti tu pe acest forum ? Esti penibil ! Nici cu stiinta nu cred ca esti asa "prieten" ... cum te dai. Dar bunul simt exista ? Ai ?

Mai amice, a venit cineva la tine-n casa sa-ti spuna cat de prost e mobilata, cat de fara gust ai potrivit culorile, cat de imbecili sunteti ca locuiti in casa voastra mica si neluminata ? Nu ? Pai cam asa faci tu aici pe forum ... fara jena. Nu pricepi ?

Tupeul, obraznicia si lipsa de bun simt sunt singurele tale "calitati" ... dar si a tuturor celor care intra pe acest forum cu unicul scop de a ne "lumina" cu ateismul lor nejustificat sau cu intepretarile lor sectare si stupide despre "crestinism". Nu pricepi ?

abaaaabbbb63 singura logica pentru care un ateu sta atat de mult pe acest forum este ca dracu l-a pus. Nu pricepi ?

Pai daca pricepeai ceva, nu mai erai de mult pe acest forum ... dar din pacate pentru tine ... te cam obliga ... "constiinta".

Omule, misiunea ta istorica s-a terminat, gata, ne-ai spus ce aveai de spus, de acum doar vii cu variatiuni pe aceeasi tema ... si nu realizezi cat esti de penibil.

Last edited by AlbertX; 13.06.2014 at 08:45:32.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare