Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2016, 22:17:24
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Tu uiți că în descrierea Cosmosului, creștinismul așează deasupra lumi întregi de ființe mai presus de înțelegerea noastră. Minim nouă Ceruri, ierarhii de Îngeri și de Sfinți care ocupă locuri din ce în ce mai aproape de Dumnezeu, chiar și o Împărăție care-i cazează pe aceia care au greșit sensul existenței... Așa că n-ai de ce să pici în capcana zeilor ateilor pe nume Timp, Spațiu, Atracție Gravitațională între oricare două obiecte din Univers, Materie Întunecată și Energie Neagră plus N altele.
Nu mă așteptam ca „aceste ființe mai presus de înețelgerea noastră”, precum și cele nouă Ceruri tu să le judeci spațial, material. Mai ales că spui „mai aproape de Dumnezeu”. Poate fi ceva/ cineva aproape de Dumnezeu în sens spațial?
Vechi 16.03.2016, 11:02:36
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Nu mă așteptam ca „aceste ființe mai presus de înețelgerea noastră”, precum și cele nouă Ceruri tu să le judeci spațial, material. Mai ales că spui „mai aproape de Dumnezeu”. Poate fi ceva/ cineva aproape de Dumnezeu în sens spațial?
Poate fi mai aproape în ambele sensuri, atît fizic cît și spiritual.

Sus, jos, dedesubt au sens dacă le înțelegi la modul propriu. Pe un geoid, sus și jos reprezintă toate direcțiile. Dedesubt unde e, undeva între magmă și nucleul Pămîntului?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 16.03.2016, 11:14:25
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Pentru tine, cu dedicatie de la VSauce :)

https://www.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs
Vechi 16.03.2016, 11:25:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pentru tine, cu dedicatie de la VSauce :)

https://www.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs
L-am văzut deja. Tratează modelul discului cu Polul Nord în mijloc, am arătat undeva mai sus că nu este posibil.

Majoritatea celor care iau în considerare PP cad în plasa acestei idei greșite, cum că Antarctica e un cerc de jur împrejurul lumii.

Altceva?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 16.03.2016, 11:20:23
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum poate fi aproape fizic, din moment ce materialitatea și spațialitatea sunt caracteristici ale lumii create iar Dumnezeu este necreat?
Vechi 16.03.2016, 11:54:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Cred ca modul asta de gandire denota pe undeva o criza a credintei.

Daca omul nu se poate sufleteste apropia de Dumnezeu, in ciuda respectarii cu strictete a unor norme, desei impartasanii, etc. atunci apare nevoia sa-l simta aproape la modul fizic chiar daca asta inseamna sa renunte la bunul simt comun/minimal si sa imprumute niste teorii conspirationiste.
Vechi 16.03.2016, 12:05:22
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cred ca modul asta de gandire denota pe undeva o criza a credintei.

Daca omul nu se poate sufleteste apropia de Dumnezeu, in ciuda respectarii cu strictete a unor norme, desei impartasanii, etc. atunci apare nevoia sa-l simta aproape la modul fizic chiar daca asta inseamna sa renunte la bunul simt comun/minimal si sa imprumute niste teorii conspirationiste.
Da, asta ar însemna că e vorba de o ispită de-a dreapta, cum se spune, când, cu ajutorul unui diavol care îți și sporește râvna, energia izvorâtă din credință e canalizată greșit, către orice poate oferi iluzia că este Dumnezeu.
Vechi 16.03.2016, 15:17:56
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit

Daca pământul se rotește în jurul soarelui într-un an și în jurul său în 24 de ore ca să fie zi și noapte și dacă stelele pe cer se învîrt parcă în jurul stelei polare, a axei polului nord ce trece prin steaua polară și se învîrt invers în jurul axei cerești sudice ce trece prin polul sud terestru,

atunci dacă ne situăm la ecuator și ar fi eclipsă totală de soare oare ce stele ar trebui să vedem?

Dacă pămîntul se învîrte si stelele stau cum se face că tot anul, zilnic vedem cam aceleași stele pe cer?

Dacă stelele se învîrt față de axa ce trece prin polul nord și sud al pămîntului sferic, oare ce viteze ar trebui să aibă stelele cele mai depărtate de axă?

Last edited by Trimisul; 16.03.2016 at 15:29:25.
Vechi 16.03.2016, 19:21:51
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trimisul Vezi mesajul
Daca pământul se rotește în jurul soarelui într-un an și în jurul său în 24 de ore ca să fie zi și noapte și dacă stelele pe cer se învîrt parcă în jurul stelei polare, a axei polului nord ce trece prin steaua polară și se învîrt invers în jurul axei cerești sudice ce trece prin polul sud terestru,

atunci dacă ne situăm la ecuator și ar fi eclipsă totală de soare oare ce stele ar trebui să vedem?
Cele din spatele Soarelui, pe care nu le poti vedea noaptea in perioada aceea.

Citat:
Dacă pămîntul se învîrte si stelele stau cum se face că tot anul, zilnic vedem cam aceleași stele pe cer?
Nu prea esti atent la cer. La un interval de sase luni, stelele dinspre nord devin cu susul in jos iar stelele dinspre sud se schimba cu totul. (Daca e sa te uiti la aceeasi ora)

Citat:
Dacă stelele se învîrt față de axa ce trece prin polul nord și sud al pămîntului sferic, oare ce viteze ar trebui să aibă stelele cele mai depărtate de axă?
Stelele nu se invart. Pamantul se invarte.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare