![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sus, jos, dedesubt au sens dacă le înțelegi la modul propriu. Pe un geoid, sus și jos reprezintă toate direcțiile. Dedesubt unde e, undeva între magmă și nucleul Pămîntului?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Majoritatea celor care iau în considerare PP cad în plasa acestei idei greșite, cum că Antarctica e un cerc de jur împrejurul lumii. Altceva?
|
||||
|
||||
![]()
Cum poate fi aproape fizic, din moment ce materialitatea și spațialitatea sunt caracteristici ale lumii create iar Dumnezeu este necreat?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca omul nu se poate sufleteste apropia de Dumnezeu, in ciuda respectarii cu strictete a unor norme, desei impartasanii, etc. atunci apare nevoia sa-l simta aproape la modul fizic chiar daca asta inseamna sa renunte la bunul simt comun/minimal si sa imprumute niste teorii conspirationiste.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Daca pământul se rotește în jurul soarelui într-un an și în jurul său în 24 de ore ca să fie zi și noapte și dacă stelele pe cer se învîrt parcă în jurul stelei polare, a axei polului nord ce trece prin steaua polară și se învîrt invers în jurul axei cerești sudice ce trece prin polul sud terestru,
atunci dacă ne situăm la ecuator și ar fi eclipsă totală de soare oare ce stele ar trebui să vedem? Dacă pămîntul se învîrte si stelele stau cum se face că tot anul, zilnic vedem cam aceleași stele pe cer? Dacă stelele se învîrt față de axa ce trece prin polul nord și sud al pămîntului sferic, oare ce viteze ar trebui să aibă stelele cele mai depărtate de axă? Last edited by Trimisul; 16.03.2016 at 15:29:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Stelele nu se invart. Pamantul se invarte. |
|