![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Care ar fi strategia ta de lupta cu erezia? Acceptarea acesteia?
|
|
|||
|
|||
![]()
Diferentele de dogma dintre Biserica Rasariteana si Biserica Apuseana sunt zero pe langa paganismele si pietismele acceptate tacit in biserici.
|
|
|||
|
|||
![]()
Excelentă afirmație!
|
|||
|
|||
![]()
Care sunt acele paganisme si pietisme atat de mari? Eu nu am auzit pana acum. Cel putin ca fie acceptate de preoti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma asteptam sa dai acest raspuns. Le stim toti foarte bine si noi si preotii si ierarhii. Cu care vrei sa incep cu paganismele? cele de la inmormantari? cu asa numitele traditii populare? sau de ce n-ai auzit? de pietisme? deschide usile bisericilor si ai sa le vezi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Stii foarte bine la ce ma refer, incerci sa redirectionezi. Pe mine ce ma deranjeaza e lipsa de atitudine a ierarhilor. Consider ca ar trebui facute caterisiri. Nu o fac, uite, li se ridica-n cap.
|
|
|||
|
|||
![]()
Exact. Vrednicul de pomenire Patriarh Miron Cristea intrase in stilisti ca un cuirasier in pedestrime, si datorita arhieriei sale, Dumnezeu sa il odihneasca, avem doar un furuncul stilist, pe cind grecii au cu zecile. Ierahia actuala este prea indecisa, prea politicoasa. Schisma este ca si cancerul: nu o stirpesti folosind taisul de laser al legilor canonice disciplinare, va ucide ea credinta sanatoasa din autocefalia respectiva pe care o infesteaza.
|
|||
|
|||
![]()
Am auzit de unele obiceiuri la inmormantare, dar nu am intalnit pana acum. Aici preotii mai spun la slujba de astfel de obiceiuri, deci se face catehizare in privinta asta. Oricum, mie mi se par niste obiceiuri fara prea mare importanta sau semnificatie, de genul sa il calce mireasa pe mire pe picior.
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate sunt mai puține acceptate de preoți, dar la mireni vezi cu grămada. Hai să-ți spun una tare: o femeie te dă la o parte dacă îi stai în față când preotul cădește. Adică ea trebuie să fie cădită direct, cădirea nu are efect dacă e cineva în fața ei.
|
|