Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2020, 17:54:37
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Încă din titlul postării acestui topic putem vedea o mare greșeală ce predomină în general mediul spiritualității creștine, respectiv ortodoxe, românești. Aceasta ignoranță, mascată de abordări din sfera lui "a crede". Nimeni nu se mai obosește sa studieze, sa cerceteze, sa înțeleagă. Majoritatea acestor "credincioși" habar nu au de propria credință, ce sa mai vorbesc de doctrina acesteia. Aici "crede și nu cerceta" chiar se poate aplica și la propriu și la figurat, sau mai degrabă "nu cred pt ca..." Păi in primul rând caută să abordezi puțin subiectul, sa vezi despre ce este vorba, sau aprofundati măcar ceea ce ține de credința voastră. Dar nu este cazul, fiindcă și acest mediu spiritual a devenit un teatru ieftin, în care credința este de fațada, ne folosim de ea sa blamam orice nu ne convine, sau să ne scoatem din păcatele proprii, că doar e sabie cu 2 tăișuri. (Gen, nu votam cu USR ca sunt pro LGBT (gay), deci anticrestini, anti familie tradițională, dar putem vota liniștit cu restul ca ei sunt extrem de creștini (de parca hoția, minciuni și etc nu sunt interzise în decalog)...
Asa, deci reincarare era subiectul... Da, vă sfătuiesc sa studiați întâi mai în detaliu subiectul și dacă înțelegeti despre ce este vorba veți vedea ca este cu mult mai veche decât teologia creștină, și chiar iudaica, și veti regăsi anumite teme ale acesteia , ascunse ulterior, și în creștinism.
Vechi 03.12.2020, 20:14:20
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Î Dar nu este cazul, fiindcă și acest mediu spiritual a devenit un teatru ieftin, în care credința este de fațada, ne folosim de ea sa blamam orice nu ne convine, sau să ne scoatem din păcatele proprii, că doar e sabie cu 2 tăișuri. (Gen, nu votam cu USR ca sunt anticrestini, anti familie tradițională, dar putem vota liniștit cu restul ca ei sunt extrem de creștini (de parca hoția, minciuni și etc nu sunt interzise în decalog)....
USR sunt manifest anti-creștini, celorlalți cu câteva excepții nu prea le pasă de creștinism, dar măcar își temperează reacțiile și ostentația față de simboluri și valori, mai au o frână cât de cât.

Desigur există și opțiunea să nu votezi deloc ca să nu încurajezi jocul cu tablete, neconcordanța între nr de voturi exprimate și prezență la vot când sunt mai multe buletine în urnă decât oameni care au semnat prezența, e greu să semneze cineva în locul tău în mediul urban, cel puțin.

Am auzit un om care a spus că între farisei și vameși, votează vameșii pentru că ei s-au pocăit înaintea fariseilor, pe când fariseii l-au răstignit pe Hristos și toată lumea lui.

Dacă cineva te-ar prigoni, ți-ar necinsti valorile tu i-ai vota tot pe ei ca să se instaureze la vârf o tiranie pe zeci de ani care controlează tot resurse, oameni, cine are bunăstare, cine nu, mesajul care e voie să apară în presă și care nu ?

Ce faci dacă votezi cu oameni care blasfemiază și impun forțat desprinderea de creștinism și altora, iar la judecata de Apoi vei fi socotit în rând cu ei pt că ai încuviințat cu votul pe aceia ?

Din ce văd, partidele imaculate fac tapaj de cât sunt ele de albă-ca zăpada deci au abilități fariseice - ”Doamne, mulțumesc că nu sunt precum acest vameș”, dar în realitate prin toate partidele sunt și oameni mai răsăriți și oameni mediocri, nu pot să spun că răul e doar într-o parte, doar că unii își fac un program din a arunca sacrul la marginea societății și a instaura vițelul de aur al păcatelor în mijlocul ei cu rol totemic.

Last edited by Iorest; 03.12.2020 at 20:18:31.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2020, 21:31:06
Petru7's Avatar
Petru7 Petru7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.04.2019
Locație: în dor sfânt de Iisus
Implicit

Citat:
Încă din titlul postării acestui topic putem vedea o mare greșeală ce predomină în general mediul spiritualității creștine, respectiv ortodoxe, românești. Aceasta ignoranță, mascată de abordări din sfera lui "a crede". Nimeni nu se mai obosește sa studieze, sa cerceteze, sa înțeleagă. Majoritatea acestor "credincioși" habar nu au de propria credință, ce sa mai vorbesc de doctrina acesteia. Aici "crede și nu cerceta" chiar se poate aplica și la propriu și la figurat, sau mai degrabă "nu cred pt ca..." Păi in primul rând caută să abordezi puțin subiectul, sa vezi despre ce este vorba, sau aprofundati măcar ceea ce ține de credința voastră. Dar nu este cazul, fiindcă și acest mediu spiritual a devenit un teatru ieftin, în care credința este de fațada, ne folosim de ea sa blamam orice nu ne convine, sau să ne scoatem din păcatele proprii, că doar e sabie cu 2 tăișuri. (Gen, nu votam cu USR ca sunt pro LGBT (gay), deci anticrestini, anti familie tradițională, dar putem vota liniștit cu restul ca ei sunt extrem de creștini (de parca hoția, minciuni și etc nu sunt interzise în decalog)...
Asa, deci reincarare era subiectul... Da, vă sfătuiesc sa studiați întâi mai în detaliu subiectul și dacă înțelegeti despre ce este vorba veți vedea ca este cu mult mai veche decât teologia creștină, și chiar iudaica, și veti regăsi anumite teme ale acesteia , ascunse ulterior, și în creștinism.
Mă iartă dacă mi-am afirmat credința sinceră susținând fără să mă documentez că nu există nicio reîncarnare așa cum prezintă păgânii această teorie falsă deci că mi-am permis să cred că metempsihoza și reîncarnarea e o religie a minciunii, un păgânism.

Practic ai putea zice că e exact invers. Mâncând tot felul de animale te faci asemenea lor cât timp trăiești aici pe pământ de parcă ele s-ar reîncarna în tine dar după ce mori doar dacă te mâncă natura, fiarele sau viermii ai putea susține că te-ai reîncarnat în ei și în cei ce-i mănâncă pe ei, în pești de exemplu. De aici să vină cineva cu o teorie spirituală veche (adică de la spiritele rele vechi) ca să crezi în ea și anume că tu ai fost un alt om sau un animal și te tot reîncarnezi în tot felul de oameni sau animale până ajungi la stadiul iluminării când nu te mai reîncarnezi deloc ci te desfeți în raiul exclusivist al iluminaților pentru că ai învățat destul din greșeli ca Buda și pentru că nu mai greșești e ceva penibil pentru un om serios. Nu poți să te lași dus cu pluta și să-ți jignești inteligența până acolo încât să te minți că iată ești la a nu știu câta reîncarnare, la a nu știu câta viața și o să tot înveți din păcatele și greșelile tale așa cum ai învățat din păcatele și din greșelile fiecărei vieți anterioare.

Cum ai putea învăța dintrun păcat sau dintro greșală? Un păcat sau o greșală e ceva rău din care nu ai ce să înveți din moment ce e ceva rău, greșit. E un egoism extrem și o mândrie ca să elimini pe Dumnezeu din ceea ce ai avea de învățat de la El și să ”înveți” exclusiv din păcatele și greșelile tuturor vieților tale. De la Dumnezeu, de la sfinți, ascultând și păzind poruncile cu sfințenie credincioasă ai ce învăța și din necăderea în ispită, în neascultare, în păcat și în greșală, din astea ai ce să înveți cu Adevărat iar necăderea asta a propovăduit-o Hristos: iubirea credincioasă lui Dumnezeu și aproapelui, credința în Dumnezeu și sfințirea vieții prin respectarea poruncilor, prin trăirea Harului și nicidecum înțelepțirea pe căi păgâne, păcătoase, pierzătoare, ca să ajungi să ai ”înțelepciunea” ca avere, ca știință obținută prin egoism și prin experimentarea păcatului și a greșelilor, a răului și a consecințelor răutății jertfindu-ți și risipindu-ți curăția și unitatea cu Dumnezeu prin păcătuire cu desfrânatele pe altarul cunoașterii științifice.

Mai vechi ca Adam și ca Noe nu e nimeni iar Noe l-a slăvit pe Dumnezeu. Dacă oricum omul urma să se tot reîncarneze și ar fi crezut asta atunci nu era nevoie de nicio Arcă! Trecea potopul, mureau toți și se reîncarnau în tot felul de vietăți și în tot felul de oameni ce ar fi reapărut pe baza falselor minuni ale falsului creator căci era nevoie de oameni pentru ca reîncarnarea să se poată manifesta. A apărut nu demult Darwinismul care ”explică” prin falsele minuni ale falsului creator apariția și evoluția vieții ajutând teoria reîncarnării și metempsihoza, adică nepăsarea și fatalitatea în destinul deznădăjduit al dăinuirii vieții tale și al sufletului tău ca un idol nestricăcios susținând că omul se trage din maimuță și așa mai departe până la vierme și virus sau la ceva mai elementar ca fiind acel ceva cea mai primară formă de viață din care se trage omul și reapare mereu prin evoluția materiei vii de la stadiul cel mai inferior la cel mai superior fără să aibă sfârșit deci iată și aici satanismul, ”nu veți muri ci veți fi ca Dumnezeu” dăinuind prin metempsihoză și reîncarnări nesfârșite așa că puteți păcătui că prin asta o să învățați din păcate și geșeli până la iluminare când veți ajunge în raiul exclusivist al șefilor ”vieții”.

N-am cum să vreau să cred în minciuni. Și nici n-are rost să fiu curios ca să încerc să le înțeleg. Sunt căi înfundate, surpate care nu duc nicăieri decât în batjocură, în prostie, în minciună, în desfrânări, în dezbinare față de Dumnezeu flatându-te cu dăinuirea împreună cu viața ca formă a viului ce se manifestă pe pământ indiferent de altceva doar viață să miște și să mișune să fie.

Omul ca să rămână om ar trebui să mânce hrană vie, curată sau oameni însă cum oamenii sunt răi și păcătoși rămâne să-L mâncăm decât pe Domnul Hristos pentru a se ”reîncarna” în noi și noi mai buni în El căci și El ne ”mâncă” împreună cu preotul când ne mărturisim la taina spovedaniei prin pocăința noastră toate relele pe care le-am făcut de la ultima mărturisire ca să ne putem cumineca întru curățenie și să trăim apoi duhovnicește unul în altul și amândoi în Dumnezeu în pace sfântă și dreaptă credință.

O altfel de înviere și ”reîncarnare” nu știu și n-aș vrea să cunosc.

Last edited by Petru7; 03.12.2020 at 23:07:53.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2020, 08:12:14
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Petru7 Vezi mesajul
...
Cum ai putea învăța dintrun păcat sau dintro greșală? Un păcat sau o greșală e ceva rău din care nu ai ce să înveți din moment ce e ceva rău, greșit. E un egoism extrem și o mândrie ca să elimini pe Dumnezeu din ceea ce ai avea de învățat de la El și să ”înveți” exclusiv din păcatele și greșelile tuturor vieților tale....
Nu e vorba de a invata teoretic ca la gradinita, ci de a deprinde practic din viata de zi cu zi, de a dobandi morala unei intamplari, de a-mi insusi dreptatea lui Dumnezeu pe care El mi-o reveleaza ca suferinta dupa ce eu am produs o perturbare, un deranj, o paguba in jurul meu(Imparatia lui Dumnezeu).

Aceasta suferinta vine in urma faptei mele reprobabile, iar daca eu nu inteleg legatura, atunci suferinta se va propaga la un nivel mai grav si tot asa pana eu voi intelege legatura cauza-efect si voi restabili armonia mea cu Universul(Imparatia lui Dumnezeu). Aceasta armonie s-ar putea realiza chiar si numai prin constientizarea greselii(evitarea repetarii ei).

Daca restabilirea s-ar realiza in cadrul unei spovezi, foarte bine pentru mine; daca nu, atunci se va face cand si cum va voi Dumnezeu, insa se va face neaparat tot pentru binele meu. Daca lectia a fost invatata se trece la lectia urmatoare, tot asa cum scrierea(in clasa I) se invata dupa invatarea literelor.

Daca eu sunt botezat in numele lui Iisus Hristos, atunci mi se cere spovada; daca nu o fac, atunci mi se aplica ce spuneam mai sus + canoanele BO.
Asadar nu inveti din greseala, ci din consecintele ei tragi invatamintele de rigoare.

P.S. Eu am gasit in Scriptura (VT si NT) peste 50 de versete in care se evidentiaza karma.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 04.12.2020, 10:16:10
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Nu e vorba de a invata teoretic ca la gradinita, ci de a deprinde practic din viata de zi cu zi, de a dobandi morala unei intamplari, de a-mi insusi dreptatea lui Dumnezeu pe care El mi-o reveleaza ca suferinta dupa ce eu am produs o perturbare, un deranj, o paguba in jurul meu(Imparatia lui Dumnezeu).

Aceasta suferinta vine in urma faptei mele reprobabile, iar daca eu nu inteleg legatura, atunci suferinta se va propaga la un nivel mai grav si tot asa pana eu voi intelege legatura cauza-efect si voi restabili armonia mea cu Universul(Imparatia lui Dumnezeu). Aceasta armonie s-ar putea realiza chiar si numai prin constientizarea greselii(evitarea repetarii ei).

Daca restabilirea s-ar realiza in cadrul unei spovezi, foarte bine pentru mine; daca nu, atunci se va face cand si cum va voi Dumnezeu, insa se va face neaparat tot pentru binele meu. Daca lectia a fost invatata se trece la lectia urmatoare, tot asa cum scrierea(in clasa I) se invata dupa invatarea literelor.

Daca eu sunt botezat in numele lui Iisus Hristos, atunci mi se cere spovada; daca nu o fac, atunci mi se aplica ce spuneam mai sus + canoanele BO.
Asadar nu inveti din greseala, ci din consecintele ei tragi invatamintele de rigoare.

P.S. Eu am gasit in Scriptura (VT si NT) peste 50 de versete in care se evidentiaza karma.
Mă bucură deschiderea către curentele orientale, dealtfel unele dintre cele mai vechi din zona de spiritual. Însă ai grijă să nu o dai în sincretism ca poate deveni periculos, primejdios și confuz.Nu prea este foarte indicat să le amesteci, așa oricum. În primul rând nu poți aplica concepte hinduse pe Biblie sau invers. Asta tot face new age si alte curente :teosofic, spiritist etc,si nu este neapărat cel mai corect mod de a explica lucrurile. Însă fiecare trebuie luate individual, și tratate ca atare, fiindcă dacă le combini iese deja un lucru cu totul nou și nu neapărat corect, iese mai degrabă o deformare a ambelor. Ca și cum doar fiindcă regăsim concepte similare, sau doctrine, ritualuri etc, putem sa le combinam și iese ceva care da un mare numitor comun :Dumnezeu... Dar nu este chiar asa, în primul rând fiindcă, inafara de un studiu comparativ dpdv istoric, doctrinar, moral, ritual s. a, orice altă abordare, care vizează interpretări de ordin spiritual nu-și prea are rostul, dat fiind faptul ca sunt curente diferite, din timpuri diferite și zone diferite. Adică, da, am explicat in anumite topicuri asemenari, împrumuturi între Trinitatea, iconografie, ritualuri, doctrine. Dar sa operezi cu concepte gen:karma, reincarnare prin creștinism, Biblie nu prea își are rostul întrucât acestea nu sunt specifice, nu au o utilitate și nu prea pot fi integrate în teologia creștină. Mai ales ca au fost respinse și declarate erezii, Origen, mi se pare ca a abordat subiectul metepsihozei și Augustin, mai vag.Si creștinismul este o religie cam săraca, din păcate în zona de cunoaștere a spiritualului și a morții și abordării lumii astrale. Inafara de inovațiile creatorilor doctrinelor urgatoriu/vămile văzduhului și alte viziuni devenite pseudodoctrine nu prea exista chestiuni clare cu privire la zona de dincolo, în creștinism.
Vechi 05.12.2020, 03:23:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Mă bucură deschiderea către curentele orientale, dealtfel unele dintre cele mai vechi din zona de spiritual. Însă ai grijă să nu o dai în sincretism ca poate deveni periculos, primejdios și confuz.Nu prea este foarte indicat să le amesteci, așa oricum. În primul rând nu poți aplica concepte hinduse pe Biblie sau invers. Asta tot face new age si alte curente :teosofic, spiritist etc,si nu este neapărat cel mai corect mod de a explica lucrurile. Însă fiecare trebuie luate individual, și tratate ca atare, fiindcă dacă le combini iese deja un lucru cu totul nou și nu neapărat corect, iese mai degrabă o deformare a ambelor. Ca și cum doar fiindcă regăsim concepte similare, sau doctrine, ritualuri etc, putem sa le combinam și iese ceva care da un mare numitor comun :Dumnezeu... Dar nu este chiar asa, în primul rând fiindcă, inafara de un studiu comparativ dpdv istoric, doctrinar, moral, ritual s. a, orice altă abordare, care vizează interpretări de ordin spiritual nu-și prea are rostul, dat fiind faptul ca sunt curente diferite, din timpuri diferite și zone diferite. Adică, da, am explicat in anumite topicuri asemenari, împrumuturi între Trinitatea, iconografie, ritualuri, doctrine. Dar sa operezi cu concepte gen:karma, reincarnare prin creștinism, Biblie nu prea își are rostul întrucât acestea nu sunt specifice, nu au o utilitate și nu prea pot fi integrate în teologia creștină. Mai ales ca au fost respinse și declarate erezii, Origen, mi se pare ca a abordat subiectul metepsihozei și Augustin, mai vag.Si creștinismul este o religie cam săraca, din păcate în zona de cunoaștere a spiritualului și a morții și abordării lumii astrale. Inafara de inovațiile creatorilor doctrinelor urgatoriu/vămile văzduhului și alte viziuni devenite pseudodoctrine nu prea exista chestiuni clare cu privire la zona de dincolo, în creștinism.
9. După acestea, m-am uitat și iată mulțime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul și semințiile și popoarele și limbile, stând înaintea tronului și înaintea Mielului, îmbrăcați în veșminte albe și având în mână ramuri de finic.(Apoc7,9)
Oricine se poate mantui.

Prin Duhul Sfant toti oamenii avem acces la Constiinta Universala, nu numai crestinii, sau iudeii, sau tibetanii, astfel ca dovedind aceleasi valori morale inseamna ca daca oricare invatatura face aceleasi fel de rod, iubirea, pe mine nici nu ma intereseaza ce parere au unii sau altii. Pe tine te intereseaza?
E drept ca Iisus este prima si ultima garantie a iubirii, insa n-am sa resping sau sa evit acordarea iubirii unui iudeu sau tibetan fiindca nu vine de la Iisus, sau daca nu scrie in Scriptura negru pe alb.
Scriptura cuprinde minimul necesar pentru a crede, iar daca nu cuprinde nicio mentionare despre karma, ci doar despre mantuire ca prin foc(Is1,25)(Is26,11)(Is48,10), sau despre intoarcere binelui si a raului la locul de unde au plecat(Is3,10-11)(Iez22,31)(Osea4,9)(Ps6,7), eu n-am sa refuz sa pomenesc despre karma(care-i mai simplu si mai pe intelesul tuturor) doar fiindca nu e "politic corect".

25. Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin.(In21,25)

Last edited by Demetrius; 05.12.2020 at 03:27:01.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2020, 12:28:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
9. După acestea, m-am uitat și iată mulțime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul și semințiile și popoarele și limbile, stând înaintea tronului și înaintea Mielului, îmbrăcați în veșminte albe și având în mână ramuri de finic.(Apoc7,9)
Oricine se poate mantui.

Prin Duhul Sfant toti oamenii avem acces la Constiinta Universala, nu numai crestinii, sau iudeii, sau tibetanii, astfel ca dovedind aceleasi valori morale inseamna ca daca oricare invatatura face aceleasi fel de rod, iubirea, pe mine nici nu ma intereseaza ce parere au unii sau altii. Pe tine te intereseaza?
E drept ca Iisus este prima si ultima garantie a iubirii, insa n-am sa resping sau sa evit acordarea iubirii unui iudeu sau tibetan fiindca nu vine de la Iisus, sau daca nu scrie in Scriptura negru pe alb.
Scriptura cuprinde minimul necesar pentru a crede, iar daca nu cuprinde nicio mentionare despre karma, ci doar despre mantuire ca prin foc(Is1,25)(Is26,11)(Is48,10), sau despre intoarcere binelui si a raului la locul de unde au plecat(Is3,10-11)(Iez22,31)(Osea4,9)(Ps6,7), eu n-am sa refuz sa pomenesc despre karma(care-i mai simplu si mai pe intelesul tuturor) doar fiindca nu e "politic corect".

25. Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin.(In21,25)
Nu știu ce s-a întâmplat cu tine, dar parcă nu ești tu, cel pe care îl recunoșteam imediat din primele fraze. Efectiv s-a produs o schimbare în tine. E exact momentul ăla în care ai ajuns la o saturație privind învățătura creștină, respectiv ortodoxa și ai început sa studiezi mai profund și celelalte religii, apoi ai ajuns...ATENȚIE... La un ADEVĂR... Eu sincer te felicit, este un pas mare pentru conștiința ta și pentru un om de mare valoare ca tine, zic eu. Însă, nu pot sa nu te avertizez, dat fiind faptul ca și eu am trecut prin aceste etape, adică ortodox convins, după aceasta deschidere universala către toate religiile, în special cele orientale, după am dat-o în agnosticism, și ulterior spre ateism.... Problema știu care e? Tot acest zbucium sufletesc, și incertitudinea și căutările și cum vezi ca ți se dărâmă constant bazele credinței... Și până la urmă vezi ca trebuie sa ajungi singur la un adevăr personal care să-ți convină ție, și să-ți aducă pace... Fiindcă raportarea la divin trebuie sa fie mereu personala... Demetrius, bun venit în lumea căutărilor, incertitudinilor, e un drum lung, greu, dar ma bucur ca ai pășit pe drumul căutării personale..
Vechi 05.12.2020, 13:17:47
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
Problema știu care e? Tot acest zbucium sufletesc, și incertitudinea și căutările și cum vezi ca ți se dărâmă constant bazele credinței... Și până la urmă vezi ca trebuie sa ajungi singur la un adevăr personal care să-ți convină ție, și să-ți aducă pace... Fiindcă raportarea la divin trebuie sa fie mereu personala... Demetrius, bun venit în lumea căutărilor, incertitudinilor, e un drum lung, greu, dar ma bucur ca ai pășit pe drumul căutării personale..
Problema omului contemporan e că filosofează prea mult, umple bibliotecile, se bazează pe achizițiile lui intelectuale și nu mai aleargă cu problemele la rugăciune la Dumnezeu, iar scrierile îi înfundă și pe alții și se vatămă astfel unii de la alții.

Spunea părintele Teofil Părăian care era orb că avea învălmășeli de gânduri negative, de hulă și de contradicții, care izbucneau câteodată când era în tinerețea lui, dar cu toate astea se ruga, iar și iar.
Dacă un călugăr care n-a cunoscut lumea prin simțul vederii, deci nu s-a ispitit niciodată de imagine și nu putea citi decât pe un alfabet special, avea atâtea atacuri, ce să mai spun de omul contemporan care zboară cu mintea și atenția în toate direcțiile.

Ar trebui ca toate îndoielile sau ideile spirituale să fie lămurite cu duhovnicul sau cu mai mulți preoți.

Pentru a veni la potir la împărtășanie, trebuie să ai cuget ortodox, altfel spune apostolul Pavel că oamenii care s-au împărtășit cu negrijă s-au îmbolnăvit, nu se pot ascunde părerile spirituale și practicile altfel de duhovnic.

Înainte să se declare un nevoitor ortodox - Cuvios în Biserică, se verifică dacă avea întru totul cuget ortodox, nu văd de ce pentru a veni la potir nu ar trebui să ai cuget ortodox.
Vechi 06.12.2020, 10:41:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu știu ce s-a întâmplat cu tine, dar parcă nu ești tu, cel pe care îl recunoșteam imediat din primele fraze. Efectiv s-a produs o schimbare în tine. E exact momentul ăla în care ai ajuns la o saturație privind învățătura creștină, respectiv ortodoxa și ai început sa studiezi mai profund și celelalte religii, apoi ai ajuns...ATENȚIE... La un ADEVĂR... Eu sincer te felicit, este un pas mare pentru conștiința ta și pentru un om de mare valoare ca tine, zic eu. Însă, nu pot sa nu te avertizez, dat fiind faptul ca și eu am trecut prin aceste etape, adică ortodox convins, după aceasta deschidere universala către toate religiile, în special cele orientale, după am dat-o în agnosticism, și ulterior spre ateism.... Problema știu care e? Tot acest zbucium sufletesc, și incertitudinea și căutările și cum vezi ca ți se dărâmă constant bazele credinței... Și până la urmă vezi ca trebuie sa ajungi singur la un adevăr personal care să-ți convină ție, și să-ți aducă pace... Fiindcă raportarea la divin trebuie sa fie mereu personala... Demetrius, bun venit în lumea căutărilor, incertitudinilor, e un drum lung, greu, dar ma bucur ca ai pășit pe drumul căutării personale..
Cum am spus si in postarea citata de tine,prima si ultima garantie a IUBIRII este Iisus Hristos. Altceva nu-mi trebuie,dar Iisus, da,imi trebuie.
N-am citit alte lucrari decat crestine, cu exceptia SN Lazarev-Diagnosticarea Karmei, care in cartile lui Il pomeneste pe Dumnezeu cam pe fiecare pagina macar o data, fara sa-I deformeze cu nimica utoritatea,ci din contra, I-o intareste cu explicatii foarte pertinente si pe intelesul oricui.
Nu poate fi nimic mai bun decat Hristos, de aceea El va veni a doua oara.

Eu am pomenit de Constiinta Universala fiindca toti oamenii, indiferent de cultura, ajung sa aiba aceleasi trasaturi de caracter daca sunt mai evoluati, astfel ca ajung sa-L cunoasca pe Duhul Sfant, Care le dezvolta acelasi fel de traire spirituala.

Nu, nu "m-ai citit" corect de data asta(parerea mea).

P.S. Recitind mesajul meu pe care l-ai citat, recunosc ca din neatentie i-am dat o amprenta mai... "indiana", fara nicio legatura cu realitatea. E drept, indienii(prin yoga) ajung la o practica "mai spirituala" pe cale rationala si intelectuala, nu duhovniceasca.

P.P.S. De aceea mi-ai zis ca-s de mare valoare fiindca urma sa spui ca si tu ai foat in aceeasi "faza"? Nu sunt; il stresez tare mult pe duhovnic la spovada.

Last edited by Demetrius; 06.12.2020 at 10:50:20.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reincarnare FlorinS Generalitati 48 04.01.2014 16:51:07
scrie undeva in biblie de reincarnare? annajanette Generalitati 144 27.12.2013 20:00:51
Credeti ca... kreed123 Generalitati 27 14.05.2011 17:50:21
Voi ce credeti????? Templier Knight Generalitati 30 29.12.2010 17:31:52
Reîncarnare! AdeLlA Stiri, actualitati, anunturi 11 09.11.2008 12:55:05