Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.04.2010, 09:09:11
ChEoPs's Avatar
ChEoPs ChEoPs is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.02.2010
Locație: Hundedoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poti sa ne spui si noua ce inseamna avatarul tau?
pai ce poate sa insemne?la ce te referi?la steaua lui david?
,,Sa nu te legi de nimic din cele care oamenii se atasaza.Sufletul tau sa fie liber sa traesti liber,dar ca un strain in lumea aceasta.Fiindca in lumea aceasta a fi liber inseamna a fi strain de lume.''
Reply With Quote
Vechi 24.04.2010, 19:58:24
kiralina kiralina is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ChEoPs Vezi mesajul
nu,nu sunt mebrul ici unei ascociati,doar ca mi-am dezvoltat aceste abilitati singur,cu ajutorul acestor abilitati poti face bine multor oameni si nu consider ca e pacat.
Grija mare ce faci,ca dai energie din campul tau.in schimb,cei ce isi primesc capacitatile direct de la Dumnezeu,sunt doar un canal prin care trece energia ce vine de la Creator.te vei sfarsi intr-o zi!nu uita sa te protejezi sa nu preiei afectiunile celorlalti!
Reply With Quote
Vechi 24.04.2010, 20:02:34
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kiralina Vezi mesajul
Grija mare ce faci,ca dai energie din campul tau.!
Omul are puterea de a vindeca prin campul lui? Nu cred, altfel ar fi putut face asta toti, sau macar majoritatea. Puterea de vindecare vine ori de la Dumnezeu ori de la satan. Omul are constructia unui canal, asa a fost intotdeauna.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 30.08.2011, 14:16:59
richard_d's Avatar
richard_d richard_d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Am tot auzit zvonuri cum ca exista o serie de persoane care vindeca anumite afectiuni ale organismului prin bioenergie.

Ce parere aveti despre treaba aceasta, sa fie oare o solutie viabila in caz de tumori canceroase sau alte afectiuni care prin tratamente conventionale exista slabe sanse sa se poata trata ? Unii sustin ca s-ar fi facut chiar bine in urma unor tratamente cu bioenergie.

Personal sunt cam sceptic in privinta bioterapiei, tocmai fiindca ar fi o rezolvare mult prea convenabila a unor probleme dificile.
bioterapia este o vrajeala
Reply With Quote
Vechi 10.08.2012, 11:39:44
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Am tot auzit zvonuri cum ca exista o serie de persoane care vindeca anumite afectiuni ale organismului prin bioenergie.
VAI de omul care cauta doar vindecarea... tamaduirea trupului si/sau a sufletului inainte sa caute iertarea de la Dumnezeu (si de la semeni)!
Hristos Iisus nu doar ne iarta, ne tamaduieste... dar ne si ne sfinteste, ne indumnezeieste in har, in Sfanta Sa Biserica prin Sfintele Taine.

bioneregie... feriti-va de tot felul de dracovenii care au ca scop indepartarea omului de harul Duhului Sfant, de Hristos Iisus, de Sfanta Sa Biserica de Sfintele Taine... dupa modelul Sfintilor Parinti!

Din punct de vedere stiintific materia exista sub 2 forme: substanta caracterizata prin masa si camp caracterizat prin energie (nu intru in amanunte, cine este intersat pune mana pe carte, studiaza, intreaba...)

Sa luam aminte ca "intre doua adevaruri se poate ascunde mai usor o minciuna". Mai toti vrajitorii, satanofilii, satanomorii, satanodulii apar ca lupi in haine de oaie... si incearc sa ascunda ratacirea lor si intentiile lor sub icoane, nume de sfinti etc...

Sa ne ferim fratilor de tot felul de sarlatani, impostori si "tamaduitori" care pretind ca au pe Duhul Sfant!!! Da am intalnit astfel de pretenii satanofile la reprezentatii reiki, yoga...

Nu cautati Duhul Sfant in afara de Biserica lui Hristos Iisus, in afara de Sfintele Taine, in afara de Sfintii Parinti.

Pentru mai multe detalii recomand:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/_bioenergie.htm
Bioenergie
- Marturia unui tanar care a practicat yoga si tehnici de bioenergie

MARII INITIATI AI INDIEI SI PARINTELE PAISIE
Cuvânt către cititor
Referintă biografică

PARTEA INTAI - ÎMBOLDIREA SPRE RĂU
Rădăcinile mele
Aris hipnotizatorul
Alexandra
Cineva invizibil mă loveste
Un vis ciudat
Demostene masonul

PARTEA A DOUA - AJUTORUL DUMNEZEIESC
Prima vizită în Sfântul Munte
Intâlnirea mea cu Bătrânul Paisie
"Cu ce drept te amesteci în viata mea?"
Crucea izvorăste mireasmă
Vedenia
Primele mele încercări "duhovnicesti"
"Micile" harisme ale bătrânului
"Metoda" învătăturii bătrânului - Duhul Sfânt
Marea binecuvântare
Ingerul păzitor

PARTEA A TREIA - ÎNTRE DOUĂ TRADITII SPIRITUALE
Intâlnirea cu Swami Yogamukananda
Mind control - "Nu tot ce străluceste este aur..."
"Tras de păr" către Sfântul Munte
Coiful duhovnicesc
Lămurire

PARTEA A PATRA - VIATA MEA ÎN INDIA
India
Intâlnirea la Benares
Călătoria către Babaji - "zeul" întrupat
Himalaya: în ashramul "dascălului dascălilor"
La New Delhi, în ashramul lui Shri Aurobindo
La Mongyr: ashramul lui Satyananda
Oamenii ashramului
Allahabad: a doua întâlnire cu Babaji
Evenimentele spirituale
Mărturia Maicii Gavrilia
Ce am descoperit în biblioteca lor
Din nou în ashramul lui Shri Aurobindo

PARTEA A CINCEA - DUPĂ INDIA, ÎNAPOI ÎN GRECIA
Revenirea în Sfântul Munte
Lumină sau întuneric
Diavolul, îngerul si Maica Domnului
"Operatia"
Mos Ilie ....
Să nu-L ispitesti pe Domnul Dumnezeul tău
Tufa de dafin
Bătrânul străluceste
Vindecarea creierului
Armata
Bătrânul Porfirie
Rugăciunea si mantra
Dumnezeiasca împărtăsanie
Tainele crestine si lucrările magice

PARTEA A SASEA - CUGET, DECI EXIST
Efecte sociale ale învătăturii de credintă în hinduism si crestinism
Yoga: religie sau stiintă?
"Viata armonioasă" sau tehnica înselării
Inviere sau reîncarnare?
Influenta practicii yoga asupra trupului si a mintii
"Dumnezeii" hinduismului
Idolii neamurilor sunt demoni
Meditatie si autohipnoză
Epilog

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 10.08.2012 at 11:48:08.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2012, 13:53:24
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Referitor la incercarea bioenergeticienilor de a defaima Preotii lui Hristos Iisus, Sfanta Sa Biserica Ortodoxa, Sfintii lui Hristos Iisus adaug pe langa postarea elocventa de mai jos:

Normal ca tatal minciunii vrea sa faca din Sfintii lui Hristos... bioenergeticieni sau mai stiu eu ce alte dracovenii. Dar oare nu vor fi lasati de harul Duhului Sfant, sa se afunde ireversibil in orbirea duhovnicesca pe care ei insisi au ales-o precum cei ce au incercat sa atace pe Lot si pe ingerii care venisera sa il cerceteze? Sau precum Elimas vrajutorul care se opunea Sfantului Pavel?

Asadar sa ne rugam Domnului in Sfanta Sa Bierica, in Sfintele Taine sa se milostiveasca de noi si sa ne daruiasca discernamant duhovnicesc.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=429

Au aparut diverse dracovenii care se folosesc de numle Pr. Arsenie Boca elucubrand... pe teme spirituale si nu numai.
Oare cine mana (indeamna) la minciuna?

Convorbiri astrale cu Sfantul Arsenie Boca - Florica Lecu
http://www.cartespirituala.ro/produc...6c1b0635d31c69
http://www.libris.ro/carte-ortodoxa/...--p369288.html
"Prietenul îmi oferise fotografii pentru a le da altor persoane. După două săptămâni Arsenie mi-a spus: "Să mai dai și altora fotografia! Vei vorbi lumii despre mine"
I-am răspuns: "Cu drag, Arsenie. Și despre sfântul Ciprian am vorbit."
Cu referire la faptul că, în timpul când scriam la prima carte, sfântul Ciprian mi-a spus: "În urma cărții tale vor veni credincioși la mine"
Atunci nu am văzut legătura, dar după aceea am întâlnit persoane care mi-au spus că din cartea mea au aflat de sfântul Cirpian sau/și de biserica Zlătari din București unde îi sunt moaștele și au participat la slujbele de acolo.
Arsenie a continuat: "Cu mine vei face mai mult și vei întâmpina și greutăți" Simțeam cum crește iubirea mea pentru sfântul Arsenie Boca. Mi-am dus mâna pe umăr, nu mă deranja ceva, am dus-o din cauza emoției. Arsenie m-a atenționat: "Lasă-ți trupul, privește sufletul! Este frumos asemenea unei crengi cu flori de măr"
Informațiile veneau în continuare..."

Despre dracoveniile ezoteriste puteti citi pe aici:
http://vicctoriaionepsihologulmeu.bl...4_archive.html

Cat despre interesul "spiritual" al autoarei si (im)pertinenta afirmatiilor dumneaei in legatura cu Pr. Arsenie Boca...
Cunoscand energiile - Florica Lecu
http://www.cartespirituala.ro/produc...oducts_id=2400
"Cunoscând energiile
Am ales situații care să cuprindă:
- depistarea câmpului energetic universal, a câmpului energetic uman, a centrilor energetici și corzilor energetice, menținerea lor în echilibru
- folosirea energiilor pentru împământare, protecție, curățare-purificare
- relaxarea, meditația, comunicările cu entitățile din planul fizic și din alte planuri de existență, cu plantele și animalele
- aspecte începând din viețile anterioare, înainte ca spiritul să pătrundă în viitoarea ființă pământeană, nașterea ei
- călătoriile spiritului și plecarea acestuia din corpul fizic, încheind încă un ciclu de viață pământeană, până în momentul în care, ajuns la maturitate spirituală, se reîntoarce în locul din care a plecat pentru prima dată în lumea fizică
Dacă ai sau nu capacități extrasenzoriale dezvoltate, dacă ai sau nu cunoștințe teoretice în domeniu, îmi doresc ca textul acestei cărți să te ajute."

Asadar sa luam aminte
"20. Vai de cei ce zic răului bine și binelui rău; care numesc lumina întuneric și întunericul lumină; care socotesc amarul dulce și dulcele amar!
21. Vai de cei care sunt înțelepți în ochii lor și pricepuți după gândurile lor!
22. Vai de cei viteji la băut vin și meșteri la făcut băuturi îmbătătoare!
23. Vai de cei ce dau dreptate celui nelegiuit pentru mită și lipsesc de dreptate pe cel drept!" Isaia, cap 5

Cat despre sfintii lui Hristos... orice se ridica impotriva lor se ridica impotriva luminii ochilor lui Dumnezeu:
"Căci așa zice Domnul Savaot: "Pentru slava Sa, El m-a trimis la neamurile care v-au jefuit pe voi; căci cel care se atinge de voi (sfintilor) se atinge de lumina ochiului Lui! " Zaharia 2,12

Doamne ajuta. Har, pace si intelepciune sa ne daruiasca Domnul Iisus Hrisotos. Amin!
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 16.08.2012, 03:46:15
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Implicit Mulțumiri

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
VAI de omul care cauta doar vindecarea... tamaduirea trupului si/sau a sufletului inainte sa caute iertarea de la Dumnezeu (si de la semeni)!
Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Referitor la incercarea bioenergeticienilor de a defaima Preotii lui Hristos Iisus, Sfanta Sa Biserica Ortodoxa,
21. Vai de cei care sunt înțelepți în ochii lor și pricepuți după gândurile lor!
Isaia, cap 5[/b]
Doamne ajuta. Har, pace si intelepciune sa ne daruiasca Domnul Iisus Hrisotos. Amin!
Mulțumim Eugen,
Cu drag, Alexandru

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2012, 04:02:50
Senior Member

Implicit Înșelarea în medicină se înțelege mai bine prin studiul înșelării în creștinism 26

(G) CRIPTE EUROPENE CU MUMII
Clima din Europa nu este tocmai potrivită pentru mumificare. Și totuși, în condițiile climaterice din grotele unde este frig și curent pe tot parcursul anului, se păstrează rămășițele unor clerici sau domnitori din vechime. Dacă le comparăm cu mumiile naturale din alte părți ale lumii, în cazul lor, timpul și-a pus serios amprenta. Sunt așa numitele cripte cu mumii.
(I) UNA DINTRE CELE MAI MARI COLECȚII DE MUMII SE AFLĂ ÎN CRIPTA CĂLUGĂRILOR CAPUCINI DIN PALERMO (SICILIA).
Cea mai veche mumie datează din 1599, când călugării au descoperit că solul de sub biserica lor conservă trupurile înmormântate acolo. Au mumificat astfel trupul unui monah, fratele Silvestro, și l-au expus public. Inițial, doar corpurile călugărilor decedați aveau voie să fie așezate în construcția specială din mănăstire. Curând, cetățenii bogați din Palermo au hotărât ca și ei să beneficieze de un tratament similar la moartea lor, în schimbul unor donații consistente. Catacombele au început să se umple cu 8000 de trupuri mumificate.
In cripte existau încăperi speciale pentru mumificare. Cadavrele erau lăsate pentru câteva luni la uscat, apoi călugării le spălau într-o baie care conținea apă cu oțet, arsenic și var, pentru a preveni descompunerea. Odată uscate, le îmbrăcau în ținute de sărbătoare și le așezau în galerie, într-un anumit loc, în funcție de poziția ocupată în timpul vieții. Mumiile nu rezistau mult, totuși, deoarece, cu timpul, pielea și părul se fărâmițau, părăsind scheletele.
Ca adepți ai credinței catolice, locuitorii de atunci din Palermo credeau că Hristos va reveni să readucă trupurile de la moarte la viață. în opinia acestora, nu exista un loc mai potrivit în așteptarea învierii decât catacombele orașului, unde morții erau îmbrăcați în cele mai bune veșminte, gata să se reunească cu cei dragi din jurul lor.
Singurul trup aproape perfect conservat din catacombe îi aparține „Frumoasei adormite", micuța de doi ani Rosalia Lombardo, decedată în 1920, după ce călugării capucini stopaseră mumificările. Un doctor local a conservat trupul fetiței, injectându-i chimicale care nu au fost identificate nici astăzi. El a răposat la scurt timp, înainte de a putea transmite secretele metodei sale de îmbălsămare. Călugării consideră că una dintre mumii este cea a pictorului spaniol Diego Velasquez, deși acesta a decedat și a fost îngropat la Madrid. Multele coridoare aglomerate de sicrie și mumii au fost distruse parțial la 11 martie 1943, în cel de-al Doilea Război Mondial, când catacombele au fost lovite de bombe. Și astăzi mumiile din Palermo reprezintă o importantă atracție turistică, iar capucinii câștigă pentru ordinul lor (înființat în 1520) importante sume de la vizitatorii curioși.
(II) O ALTĂ CRIPTĂ CU MUMII DIN PENINSULA ITALICĂ
s-a aflat până în 1842 sub catedrala din Venzone. Pentru că trupurile conservate nu puteau fi admirate acolo, au fost strămutate în capela pentru botez, reprezentând marea atracție a zonei, fiind vizitate până și de regi și regine. La cutremurul din 1976 capela, biserica și mumiile au fost afectate, încât a fost necesară mutarea exponatelor, în primă fază, într-un mic muzeu, iar 24 de ani mai târziu s-au întors în capela baptismală, nu înainte să fie radiografiate de cercetători. Cauzele conservării au rămas însă învăluite în mister. Este posibil ca ghipsul și calcarul din compoziția chimică a solului în care se găseau unele morminte să fi influențat conservarea mumiilor.
Unul dintre membrii proeminenți ai grupului de mumii este un cocoșat, înmormântat în catedrală în secolul al XII-lea sau al XIII-lea și dezgropat în 1647, la prima restaurare a bisericii. S-a descoperit că în timpul vieții răposatul nu avusese cocoașă, ci coloana vertebrală a fost curbată atât de tare la mutarea brutală a mumiei, încât părea a fi o cocoașă.
(III) IN CEHIA (LA BRUN) ȘI ÎN GERMANIA,
de asemenea, se găsesc mumii naturale sub numeroase capele și biserici, dar care, cu puține excepții, nu pot fi vizitate. Cele mai cunoscute sunt Bleikeller („pivnița de plumb") din Bremen și cripta principilor și a nobililor din Quedlinburg, unde pot fi văzute mumiile unor foști conducători.
(IV) ÎN SCHIMB, LA VIENA
, cripta Sfântului Mihail poate fi regulat vizitată. Aici se păstrează în cripte individuale, în funcție de poziția socială și de titlurile de onoare, corpurile uimitor conservate ale numeroaselor persoane decedate în urmă cu 200 până la 300 de ani13.(Chrisp, Peter, op.cit., pag. 70- 73.)

Deja ne aflăm în primele faze ale fabricării falselor „Moaște” papiste, de fapt de-a dreptul mumii, în cel mai bun caz, fiindcă vom vedea mai jos, dacă ne ava ajuta Dumnezeu, că dacă nu sunt mumii spre dobândirea de bani și faimă în slava papismului sunt de fapt corpuri blestemate spre mustrarea lor publică.

Va urma cu
Mumii din timpuri moderne - cazuri reprezentative

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2012, 17:53:58
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU Vezi mesajul
Mulțumim Eugen,
Cu drag, Alexandru
Si eu va multumesc Domnule Alexandru Anastasiu (pentru efortul de a combate adecvat dracovenia bioterapiei, reki... si alte asemenea).
Sa multumim Domnului si Sfintei Sale Biserici si Sfintilor Parinti.

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2012, 23:30:10
Senior Member

Implicit Înșelarea în medicină se înțelege mai bine prin studiul înșelării în creștinism 26

(H) 9. MUMII DIN TIMPURI MODERNE - CAZURI REPREZENTATIVE
Încă din secolul al XlX-lea, industria funerară a dezvoltat noi metode pentru conservarea celor răposați. Imbălsămătorii au injectat trupurile cu substanțe conservante pentru ca acestea să poată fi expuse la înmormântare. Câțiva lideri politici cunoscuți au fost permanent îmbălsămați pentru expunere publică.
(I) ÎMBĂLSĂMAREA PRIN METODA HOLMES
„Părintele îmbălsămării modeme" este considerat Dr. Thomas Holmes (1817-1900), fost ofițer în Corpul medical militar din timpul Războiului Civil American (1861-1865). Holmes a inventat o metodă pentru conservarea soldaților decedați, pentru ca aceștia să fie trimiși acasă spre înmormântare. El a injectat în artere un lichid de îmbălsămare conținând arsenic, utilizând o pompă pentru a circula în organism. Până la sfârșitul războiului, Holmes pretindea că a îmbălsămat 4028 de oameni, majoritatea ofițeri, ale căror familii își permiteau să plătească cheltuielile funerare de 100 de dolari. însă, un contraefect al metodei Holmes este nivelul ridicat de contaminare cu arsenic a multor cimitire americane din veacul al XlX-lea.
Unii îmbălsămători încă mai folosesc această tehnică, dar cei mai mulți injectează acum o substanță chimică mai sigură, formaldehida, descoperită în 1868 de chimistul german August Wilhelm von Hofman. Procedeul modern de mumificare prin injectarea soluției de formol în sistemul vascular, împiedicând procesul de descompunere a corpului, poartă numele de plastinare. Prin această metodă, lichidele din corp surrFSeeutte printr-o substanță chimică.
(II) POLITICĂ ȘI ÎMBĂLSĂMARE - LENIN, STALIN, MAO, EVA PERON
Cea mai faimoasă mumie a timpurilor moderne este cea a fondatorului Uniunii Sovietice, Vladimir Ilici Lenin (1870-1924), decedat în urma unui atac de cord. Consecvent doctrinei atee promovate de bolșevici, Lenin a militat împotriva cultului Sfinților din bisericile ortodoxe ruse și a interzis venerarea acestora sub forma Sfintelor Moaște. Dar el nu a luat în considerare calculele politice ale urmașului său, losif Visarionovici Stalin. Dacă poporul pravoslavnic cinstea cu atâta evlavie pe Sfinții plecați la ceruri să mijlocească la Tronul Ceresc, atunci sovieticii nu aveau decât să-și transfere ideile asupra proeminentului lider comunist.
Deși familia sa a vrut să-I înmormânteze normal, conducerea de la Kremlin a hotărât ca trupul lui Lenin să fie îmbălsămat și expus într-un sicriu de sticlă, pe o construcție impresionantă. Au fost însărcinați să conceapă un procedeu adecvat de îmbălsămare biochimistul Boris Zbaski și anatomistul Vladimir Vorobiov, care au păstrat pană la moartea lor secretul muncii în această privință. Mai târziu, fiul biochimis-tului a dezvăluit ceva din taina metodei...
Mai întâi a fost scos creierul din craniu și tăiat în zeci de mii de secțiuni pentru a fi studiat de Institutul Neurologic Sovietic. Acestea n-au furnizat însă rezultate de mare interes științific. Apoi au fost îndepărtate toate organele interne din corp, iar acesta a fost spălat cu apă distilată și cu acid acetic. Ulterior a fost injectată o soluție de formol în vasele sangvine. Patru luni a fost scăldat trupul defunctului comunist într-o baie de formol, la care au fost adăugate și alte substanțe chimice, necunoscute până astăzi. După ce corpul a fost pus la uscat, în cele din urmă a fost îmbrăcat. Totuși, procedura nu a reușit, fiind nevoie de o reîmbălsămare în 1926. Metoda nefiind perfectă, trupul astfel conservat a avut nevoie de o îngrijire intensă din partea îmbălsămătorilor: de două ori săptămânal, specialiștii îl verificau pentru a descoperi din timp orice început de descompunere și a-I trata imediat. La fiecare 18 luni, corpul este dus în laboratorul mausoleului, unde este dezechipat, scăldat din nou în baia chimică, iar după uscare este așezat iarăși în sicriu și expus în mausoleul din Piața Roșie.
Chiar și după destrămarea Uniunii Sovietice din 1991, trupul special îmbălsămat al lui Lenin a rămas în mausoleu, turiștii fiind încă destul de dornici de a-I vedea. Pentru a simboliza distanțarea definitivă a Rusiei de trecutul său comunist, în 1993 s-a luat hotărârea de a se îngropa cadavrul într-un mormânt obișnuit. Și în 2004, un sondaj de opinie a relevat că 56 % dintre ruși considerau că ar fi corect ca trupul conducătorului revoluției bolșevice să fie înmormântat, așa cum dorise și familia acestuia. Corpul este depus în continuare în mausoleul special ridicat, dar accesul vizitatorilor nu mai este permis14 (Ibidem, pag. 86).
în lumea comunistă au circulat în continuare zvonuri despre marea artă a îmbălsămării de la Moscova. După Lenin, a fost îmbălsămat nu doar urmașul său, Stalin (1953), ci și conducătorul revoluției din Vietnam, Ho Și Min (1969), iar apoi fostul lider cehoslovac Klement Gottwald și dictatorul nord coreean Kim Ir Sen. Numai Mao Tze Dun (1976) nu a fost conservat de îmbălsămătorii sovietici de la Centrul de Structuri Biologice, deoarece la moartea liderului chinez relațiile politice dintre Uniunea Sovietică și Republica Populară Chineză erau foarte încordate, drept aceea chinezii l-au conservat singuri pe conducătorul lor, la dorința acestuia.
Un alt caz cu influențe politice este cel al
(III) EVEI PERON, SOȚIA DICTATORULUI ARGENTINIAN PERON, DECEDATĂ ÎN 1950.
îmbălsămătorii ei au petrecut un an să înlocuiască cu grijă fluidele corpului cu ceară parafinică. în 1976, trupul îmbălsămat al Evitei, eroina multor legende și filme contemporane, a fost în sfârșit înmormântat la Buenos Aires. Era cel mai bine conservat trup din lume în acel moment.
(IV) PRIMA MUMIE ROMÂNEASCĂ - SECRETUL PROFESORULUI MINOVICI
în anul 1908, fondatorul Institutului Medico-legal din București, Profesorul Mina Minovici, reușea mumificarea corpului unui bătrân cerșetor. Vitrina Institutului a găzduit pentru 95 de ani misterioasa mumie. Legendele despre secretele conservării și existența organelor interne au circulat în tot acest timp, până când doctorul Cristian Curcă a dezlegat misterul: după mai multe investigații (tomografie, endoscopie, toxicologie) și o cercetare amănunțită a arhivelor IML, rezultatele au demonstrat prezența organelor în interiorul mumiei în poziția anatomică normală. Eficiența conservării demonstrează că au fost combinate cu succes două metode: îmbălsămarea și mumificarea.
Metoda de conservare a celebrului Minovici, diferită de cele ale egiptenilor și peruvienilor din antichitate, părea a se fi pierdut. Dar, „formula magică" se afla chiar în arhiva Institutului: „compoziția fluidului folosit pentru îmbălsămare (2 litri de formol 40% și câte 250 ml de glicerina și alcool etilic de 96 grade) a fost transmisă discipolilor și publicată încă din 1938"15(15 „National Geographic", martie 2004, pag. 14. 54).

Dacă budiștii și ateii și oamenii de știință pot face azi minuni, ca să sfideze minunea sfintelor moaște să o înlocuiască și să o minimalizeze, de ce să ne mirăm că oamenii de știință și ateii de demult (papiștii) puteau face mumii și având interese de faimă și bani să zică pentru fraierii creduli că sunt „sfinte moaște”. Doar și ei erau iritați că nu mai au Sfinte Moaște cum are numai Ortodoxia. Și ei doresc mai mult decât orice să o defaime sau să zică, în cel mai subtil caz, că sunt ca noi. Nu arată clar istoria că papismul este o industrie de exploatat naivitatea și reacția emoțională nelămurită în credință? Neavând trăirea cea echilibrată în smerenia harului Sfântului Duh apelează sărmanii la resuscitarea artificială a unui cadavru rupt de Sfânta Biserică de 1000 de ani, prin impunerea unor fasle minuni (stigmate și mumii) ca fiind adevărate minuni, că ar fi viața în Hristos și Sfintele Moaște.

Va urma, dacă ne ajută bunul Dumnezeu,
(I) 6. SUNT UNELE RELICVE CATOLICE SFINTE MOAȘTE?

Reply With Quote
Răspunde

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23