Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2009, 17:03:32
eu-cristina83 eu-cristina83 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2008
Locație: Undeva in minunata Romanie
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Sa nu luam in ras lucrurile pe care parintii nostri le considerau si le simteau sfinte.

Este o diferenta intre masa la tara si cea la oras, insa esentialul este acelasi: dragostea fiecaruia fata de ceilalti din casa se masoara in clipele petrecute impreuna, iar masa, care nu poate fi ocolita, este un moment deosebit de important spre aceasta. Oriunde ar exista familia, masa este aceeasi, ca moment al intalnirii, al vederii si al bucuriei reciproce.

Luarea mesei impreuna este un fel de coloana vertebrala a familiei. Sunt curios ce duh are acea familie in care toti considera ca este absolut normal ca fiecare sa ia masa singur, sa stea in coltul lui singur, si altele asemenea. Personal, masa de pranz si cea de seara o iau impreuna cu toti cei din casa. Cea de dimineata, atunci cand nu este sarita, implica ore diferite de trezire si altele asemenea.

Sa nu mai spun de rugaciunea (cel putin facerea Sfintei Cruci) din'nainte si de dupa masa.
Ce sa mai, masa in familie este o rugaciune si o slava adusa lui Dumnezeu.
Mare dreptate ai in cele afirmate, dar din pacate multi nu pot intelege deoarece nu au o familie in adevaratul sens al cuvantului. Sau poate o au, dar nu stiu sa pretuiasca acele clipe. In timp ce unii viseaza sa aiba o familie fericita, cu multi copii, cu luatul mesei impreuna, plimbari in parc si facutul unei prajituri in timpul liber pt. cei dragi, altii dau cu piciorul, sau mai rau, iau in ras aceste momente de neuitat.

Tags
cina, familia, mancarea, masa

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Comoara in cer Mosh-Neagu Pocainta 23 18.02.2014 21:31:16
Despre miza uitata si scopul adevarat al insesi existentei noastre NECTARIE Generalitati 0 02.01.2011 12:06:01
O manastire uitata de lume: Bezdin Ilie Pelerinaje la locuri Sfinte 17 26.09.2010 22:32:10
Sprijin in luarea unei decizii luciandumitrescu07 Nunta 32 31.08.2009 13:25:55
Crucea Lui - comoara mea Ioan_Ciobota Generalitati 0 30.03.2007 11:24:39