![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Sa pastreze taina credintei intr-un cuget curat"(1 Timotei 3:9) Nu este vorba de credinta in vre-o religie ci de credinta in Dumnezeu si Jertfa Sa Mantuitoare. |
|
|||
|
|||
![]()
Esti dus de-a binelea. Taine sunt Cele Sapte Sfinte Taine nu nu stiu ce secrete ascunse indaratul cuvintelor Bibliei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde este taina? In schimb, Sfanta Scriptura ne vorbeste despre "taina credintei" (asa o numeste chiar Cuvantul lui Dumnezseu in 1 Timotei 3:9). Aceasta de ce nu este cuprinsa in cele 7 taine? Un alt aspect: se face abuz de aceasta expresie numita "taina". De ce? Pentru a creea impresia ca noi, muritorii de rand, nu avem acces la anumite lucruri (pe care Dumnezeu le dezvalui in Cuvantul Sau)? In Noul Testament, expresia "taina" apare de vre-o 17 ori, dar numai sub forma de "taine descoperite, aduse la cunostinta oamenilor". Sunt si cateva exceptii (2 sau 3), cum ar fi "taina credintei". Cred ca ar trebui sa inlocuim cuvantul "taina" cu expresii de genul "cunoastere". |
|
||||
|
||||
![]()
Au mers odata niste batrani la avva Antonie si era avva Iosif cu dansii. Si
vrand batranul (Antonie) sa-i cerceteze pe ei, a pus inainte un cuvant din Scriptura si a inceput de la cei mai mici a intreba care este cuvantul acesta si fiecare zicea dupa puterea sa. Iar batranul zicea fiecaruia: inca n-ai aflat. Mai pe urma de toti a zis catre avva Iosif: tu cum zici ca este cuvantul acesta? Raspuns-a: Nu stiu. Deci a zis avva Antonie: cu adevarat a aflat calea, caci a zis nu stiu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uite alta istorioara, tot din Pateric: Au mers odinioara trei frati la Schit, la un batran sfant si a zis unul: am invatat, parinte, Vechiul Testament de rost. Si i-a raspuns batranul: ai umplut vazduhul de cuvinte. Al doilea a zis: eu mi-am si scris Testamentul Vechi si cel Nou. Si i-a zis batranul: tu ai umplut ferestrele de hartii. Iar cel de ai treilea a zis: mie mi-au crescut buruieni pe vatra focului. Si i-a zis batranul: tu ai gonit iubirea de straini de la tine. Ce crezi ca vrea sa zica?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iata de ce am postat prima povestioara: ca sa inteleagem ca stiinta sau pseudostiinta semeteste, are obiceiul de a-l inalta pe om cu gandul parerii de sine (in lipsa unui povatuitor experimentat), pe cand smerenia este calea placuta lui Hristos, fara de care nu putem fi asemenea Lui.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si mie imi face placere sa caut povete la altii. Dar totdeauna le verific. Omul este supus greselii. Imi place exemplul din Sfanta Scriptura unde insusi Apostolul Pavel este verificat cu Scriptura. Si pentru asta, acei credinciosi sunt laudati. (Fapte cap. 17:11) Din pacate sunt destui care, daca ajung sa cunoasca, sunt loviti de mandrie. Credeti ca atunci cand cunosc mai putine sunt mai smeriti? Nu. Numai ca atunci nu au cum sa-si arate mandria. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Niste calugari l-au intrebat pe Parintele Galeriu, relativ recent: Cum vom sti noi in ce fel sa facem ascultare de superiorii nostri? Si le-a raspuns simplu: In orice veti face sa aveti dovada sau confirmarea in Sfanta Scriptura. Asa e.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|