![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Insa orice lucru, daca este absolutizat, chiar o virtute, chiar si unele din exemplele pe care le dai, poate deveni rau. Numai Dumnezeu este absolut. Cu atat mai mult o regula. Regulile sunt pentru noi, ele ne ajuta, daca nu ar exista am pierde postul, cum s-a intamplat la catolici dupa Vatican II. Este un echilibru foarte greu de pastrat, dar care tine pur si simplu de intelepciunea si dreapta socotinta ortodoxa, intre regula si duh. Sa nu alunecam nici prea spre derapta, absolutizand niste reguli, nici prea spre stanga, relativizandu-le prea tare. Asta incercam eu sa zic. Daca s-au introdus dezlegari noi pt postul Craciunului (eu nu stiam; , la mine in cartea de rugaciuni dinainte de 89 scrie de mai multe zile in care se mananca peste in acest post, toate sambetele si dumninicile si alte zile de sarbatoare), nu mi se pare chiar asa o problema; pt ca nu e acelasi lucru sa zici, ca in BC dupa Vatican II, ca nu mai exista reguli, si sa mai dai drumul la peste cateva zile. De altfel, intotdeauna au existat schimbari, postul asa cum il stim este rezultatul unei indelungi evolutii. De ce s-ar opri ea, daca Biserica e vie? In plus, mi se pare logic ca postul Craciunului care epost de bucurie sa fie mai putin sever. Se uita din pacate adesea ca in timpul postului ar trebui nu numai sa mancam numai anumite lucruuri dar si sa mancam mai putin, si din prisos sa dam saracilor.. Asta se spune mult mai rar decat ar trebui, dupa parerea mea.
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Postul meu ? | Mihnea Dragomir | Postul | 179 | 10.11.2013 17:37:57 |
| Postul + | cristiboss56 | Pocainta | 43 | 03.08.2012 04:11:25 |
| Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 29.02.2012 00:29:05 |
| Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 11:24:12 |
| POSTUL | aliscami | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 14.08.2009 00:58:18 |
|
|