![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, sfantul zice despre crestinii ortodocsi ca se vor impartasi de Dumnezeu prin toate simturile, pe cand ceilalti, o parte dintre aceia, care vor fi aflati avand dragoste curata, se vor impartasi de Dumnezeu doar partial. Deci nu vor fi in iad, ci in Imparatia lui Hristos.
Domnul hotaraste, nu noi. Noi suntem ortodocsi, deci trebuie sa vedem daca implinim cele aduse de Hristos. [COLOR=darkred]Atat ![/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..." |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=darkred]Sfantul Nifon al Constantianei[/COLOR] descrie cu lux de amanunt Judecata de Apoi.
La acest moment, citat mai sus, aminteste de paganii care "straluceau ca soarele de nevinovatia si curatia lor", motiv pentru care Domnul ii si ia langa El. Deci pe langa ortodocsi, despre care vorbeste anterior pasajului, Domnul mantuieste si o parte dintre pagani. Spre deosebire de ortodocsi, care se impartasesc de Domnul prin toate simturile, iar mai ales prin vedere, aceia din urma, paganii, nu se vor putea impartasi de Domnul prin vedere, ei fiind "orbi". Iar a mosteni "bucuria Raiului" aduce dupa sine mare odihna de a fi scapat de chinurile singuratatii iadului, insa arata ca mult mai mult se putea creste in acea bucurie.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..." |
|
||||
|
||||
![]()
Ma bucur ca am reusit sa explic bine. Ma cam incurcasem in fraze.
Zi cu pace.
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=2]Psalmul 3 al lui David se incheie cu urmatorul verset: "A Domnului este mantuirea si peste poporul Tau, binecuvantarea Ta."
De multe ori uitam ca actul mantuirii, depaseste cu mult, atat mintea, cat si inima noastra, manifestandu-ne ca si cum "a omului sau, mai trist, a ortodoxului este mantuirea". Altfel spus, Domnului este a mantui, iar noua, a nu ne da cu parerea. [/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
Da, Marius, frumos spune Psalmul. Puncteaza exact ceea ce caut sa spun.
Dumnezeu hotaraste, iar nu omul, fie el si preot ori episcop.
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu uitam, frate windorin, ca este vorba numai de acei pagani care n-au auzit in viata lor de Ortodoxie. Cum sunt foarte putini in ziua de astazi sau, rectific, cu mult mai putini decat in vremea Sfantului Nifon al Constantianei.
Cat despre paganii/ereticii care au auzit de Ortodoxie insa mandria i-a impiedicat sa o adopte ca si credinta a lor - ei nu au nici o scuza in fata Tronului de Judecata al Domnului, caci stiau in mai mare sau mai mica masura de singura credinta mantuitoare, la fel ca si ortodocsii care din varii motive de necredinta au abdicat de la Ortodoxie. Pe toti acestia mandria nu-i face vrednici de Rai, ci ca si in cazul fostului inger Lucifer care a vrut sa se faca pe sine insusi dumnezeu, vrednici de osanda, de intuneric si de chinul vesnic. |
|
||||
|
||||
![]()
Frate Razvan, nu indraznesc folosesc cuvintele tale, caci Hristos spune "[COLOR=darkred]mila voiesc, iar nu jertfa[/COLOR]". Ma straduiesc sa ma ghidez mai mult dupa acestea, decat dupa altele.
Am bucuria de a'ti spune o intamplare din viata [COLOR=darkred]Sfantului Siluan Athonitul[/COLOR]. Un calugar il intreaba pe Sfantul Siluan: "Ce zici tu despre faptul ca toti ereticii vor pieri in iadul de chinuri pentru vesnicie?" La care sfantul, cu inima arzand de iubire, ii spune simplu: "Nu stiu daca iubirea lui Dumnezeu ar putea indura una ca asta." Sa luam aminte. Nu este apocatastaza, ci doar[COLOR=darkred] o inima arzand de iubire[/COLOR] ! Sa nu mai folosim cuvinte grele, nici chiar pentru neortodocsi, budisti, yoghini sau ce or mai fi ei. P.S. Neortodocsii care au auzit de Ortodoxie si nu au venit la ea nu ajung automat in iad, caci o mentalitate de 25-30 de ani in protestantism ori alta secta yoghina nu cred ca este usor de inteles, schimbat, etc. Sa'L lasam pe Dumnezeu sa hotarasta. Noi [COLOR=darkred]sa lucram dragostea fata de toti si toate[/COLOR].
|
|||
|
|||
![]()
Dar cu cei care au fost ortodocsi si au trecut la alta confesiune religioasa, ce se va intampla?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|