Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2009, 14:58:54
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veveritza Vezi mesajul
Ba da, exista! noi in ortodoxie ar trebui sa avem exemplu pe Maica Domnului; cand am sa vad o icoana cu maica Domnului in blugi sau alt fel de pantaloni si cu parul vopsit, cu podoabe fel de fel si cu ruj pe buze......mai discutam;
in plus mai exista si indemnul " femeia sa nu ia chipul barbatului", nu? (iertare daca gresesc, nu sunt atotstiutoare)
Pai, veveitza, eu am zis de canoane, ca nu exista. Sau chiar daca ar exista.. cum ziceam, exista canoane pentru ce vrei si ce nu vrei, de multe nu am auzit amandoua niciodata pentru ca sunt desuete.
Da, nu o vezi pe Maica Domnului in blugi, dar nici nu te imbraci ca ea, cu mantie, si broboada pe cap in continuu, nu?
Iconografia bizantina reproduce modele vechi, dar si ea pana la un moment dat adapta imbracamintea personajelor la vremea in care se picta, ca sa arate actualitatea mesajului evangheliei.
E adevarat ca e greu de imaginat Maica Domnului in blugi, recunosc ;-) Si niciu nu ar fi nevoie.

Femeia sa nu ia chipul barbatului, da. Pai nu sunt la fel nici pantalonii femeiesti si restul imbracamintii lor cu ai barbatiolor, pana la urma. Si nici barbatii nu poarta pantaloni dintotdeauna, inainte purtau si barbatii si femeile un fel de mantii, sau caftane, sau cum le zice, un fel de rochii largi, ce mai..
Sa nu absolutizam niste obiceiuri trecatoare. Sa dam cezarului ce este al cezarului - sa ne imbracam intr-un mod care sa nu bata la ochi nici in sensul anti-modei, totusi! Mie asta mi se pare mai decent decat sa ne imbracam ca sfintii de pe icoane.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tinuta in biserici marlene Tinuta in Biserica 206 31.05.2025 08:51:07
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 56 26.05.2025 11:33:59
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Biserica si discriminarea femeii Golbi_ Despre Biserica Ortodoxa in general 460 08.12.2011 18:19:07
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28