![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Draga tricesimusquintus la noi in BO pentru pocainta exista Sf. Taine a Spovedaniei si Euharistiei(instituite chiar de Mantuitorul Iisus Hristos) si nu cea a Botezului. Prin Sf. Taina a Botezului(urmata de ungerea cu Sf. Mir)se iarta pacatul protoparintilor Adam si Eva, iar noul botezat devine membru al bisericii, putand astfel participa activ la Sf. Taine: a Spovedaniei(Pacaintei), Euharistiei, a Preotiei(fiind botezat de tanar poate fi sfintit preot), a Maslului, a Nuntii. Facand o analogie simpla crezi ca o persoana fara certificat de nastere, neinregistrat poate sa obtina mai apoi un buletin de identitate, un certificat de casatorie, sa beneficieze de asistenta medicala, sau poate sa-si plateasca taxele si impozitele? Ce consideri ca se intampla cu o persoana care moare nebotezata; ex: un tanar de 18 ani care tocmai si-a luat carnetul de conducere are un accident de circulatie in urma caruia isi pierde viata, stiind ca botezul este "vital" pentru mantuire: "de nu se va naste cineva din apa si din Duh nu va in tra in Imparatia Tatalui Meu". La noi in BO parintii isi fac datoria de a-i boteza pe copii lor de prunci urmand ca acestia sa fie liberi, atunci cand ajung maturi sa aleaga ce fac cu viata lor(raman sau nu ortodocsi). Cred ca si voi neoprotestantii va educati copiii in spirit neoprotestant la fel cum si ortodocsii ar trebui sa-si educe copiii in spirit ortodox. Citat:
Nu stiam ca sectele neoprotestante isi au obarsia pe vremea Mantuitorului si a Apostolilor. Eu stiu ca multi altii ca au aparut in ultimile secole datorita interpretarii gresite a invataturilor Mantuitorului si ale Apostolilor de catre persoane, unele semi-analfabete(nu vreau sa generalizez, nici sa jignesc, dar asta e realitatea istorica). Mai stiu si ca nu aveti succesiune apostolica, asta daca nu a avut loc in ultimele secole "o noua cincizecime". Ca urmare de unde au Harul pastorii vostrii pentru a interpreta Sfintele Scrieri si a face serviciul religios? Citat:
Citat:
Subscriu si eu: sa ne ajute Dumnezeu sa-I intelegem cu adevarat invataturile, sa nu le mai propovaduim distorsionat tragandu-i astfel in jos dupa noi si pe altii. Last edited by ciprian85; 28.09.2009 at 11:21:38. |
|
||||||||
|
||||||||
![]()
[quote=ciprian85;169302]Draga tricesimusquintus la noi in BO pentru pocainta exista Sf. Taine a Spovedaniei si Euharistiei(instituite chiar de Mantuitorul Iisus Hristos) si nu cea a Botezului.
Dragă Ciprian, la noi in BAZȘ, pentru pocăință există... pocăința (nu am spus ca botezul), iar pocăința presupune mărturisirea păcatelor, renunțarea la ele, schimbarea mentalității și trăirea unei vieți în armonie cu ceea ce dorește Dumnezeu de la noi. Pocăința este o adâncă părere de rău de păcatele săvârșite și o continuă ferire de a le mai face. Euharistia are alt rol... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Raman stupefiat vazand ca vorbesti despre Euharistie pe care nu o practicati, desi Mantuitorul Iisus Hristos ne cere sa o facem(vezi Cina cea de Taina). Stii macar ce inseamana? Citat:
Citat:
Ultima afirmatie cu baba nu pot sa o consider decat o intoxicatie ieftina. Imi pare rau ca in lipsa de argumente solide recurgi la astfel de mijloace. Mie sincer mi-ar fi rusine. In BO Sf. Taine se practica doar pentru personale in viata. Pentru o persona decedata se pot face ierurgii: stalpii, inmormantarea. Maximum ce se poate face este pomenirea(rugaciunea) la Sf. Liturghie. Citat:
Vad ca nu intelegi ca Taina Sf Botez instituita de Mantuitorul Iisus Hristos nu inseama pocainta. Faci o mare confuzie intre Botezul Sf. Prooroc Ioan Botezatorul(in raul Iordan prin care se iertau pacate) cu care s-a botezat si Mantuitorul Iisus Hristos luand astfel asupra sa toate pacatele lumii pentru a le rastigni pe Sf. Cruce si Botezul instituit de Mantuitorul Iisus Hristos si practicat la indemnul acestuia de catre Apostoli si de atunci pana in prezent in Biserica Ortodoxa si Catolica(cu exceptia ungerii cu Sf. Mir). E adevarat ca Dumnezeu nu se uita la certificatul de botez ci la actul Botezului ca atare. Un prunc botezat(avand iertat pacatul stramosesc) care nu a facut pacate(sa zicem sub 7 ani) nu are cum sa mearga in Iad, este nevinovat, fiind asemenea sfintilor si, folosind o logica simpla ar trebui sa mearga in Rai. Citat:
Citat:
Citat:
Se pare ca nu ai inteles ce inseamna succesiunea apostolica. Prin succesiune apostolica se intelege transmiterea Harul Duhului Sfant prin punerea mainilor de catre episcop, Har pe care Apostolii l-au primit la cincizecime si care se mai pastreaza doar in BO si in BC prin intermediul Sf. Taine a Preotie: sfintirea de preoti si episcopi. Cum iti explici ca Apostolii pe unde treceau sfinteau episcopi, preoti si diaconi. Dupa cum sustii tu si cei ca tine Apostolii nu ar fi trebuit sa faca aceasta. Ar fi trebuit sa lase aceasta sarcina in seama comunitatilor locale nou infiintate care sa-si "hirotoneasca" ei cumva intr-un mod nedefinit pastori. Pentru a intelege ce inseamna preotia nou-testamentara un prim pas ar fi intelegerea preotiei vechi-testamentare citind pentru inceput Leviticul si cartea imediat urmatoare din Biblie. Din pacate in asa-zisa voastra biserica precum si in toata puzderia de secte aparute ieri sau in urma cu cateva secole nu exista Duh Sfant, fapt demonstrat prin interpretarile pe atat de diverse pe atat de gresite ale Bibliei. Citat:
Inchei cu cuvintele Proorocului David: Ochi au si nu vor vedea, urechi au si nu vor auzi.... Poate or sa te puna pe ganduri pe tine si pe cei asemenea tie. Last edited by ciprian85; 28.09.2009 at 21:15:22. |
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." (Marcu 16,16) Observați că absența credinței la cel botezat îl poate duce la osândă veșnică. Și acum vă întorc întrebarea: V-ați considera răspunzător pentru moartea copilului dumneavoastră botezat fără a poseda mai întâi credința atât de necesară în vederea mântuirii? Încă o problemă: vorbiți și de botezul cu Duhul Sfânt. O persoană care nu dorește, nu se roagă și nu are o viață corespunzătoare primirii Duhului Sfânt, Îl poate primi? Eu spun că nu. Deci iată încă o condiție a mântuirii, neîmplinită de botezul ortodox al pruncilor. Și îmi mai spuneți că eu nu cunosc ce înseamnă botezul... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
De acord. Același lucru se poate spune și despre Biserica AZȘ. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A te naste din apa si Duh nu inseamna botez, arata-mi si mie in Biblie unde scrie ca nasterea din apa si Duh e totuna cu botezul. ? Afirmatia ca nimeni nu va intra in Imparatia Tatalui dc nu se naste din apa si duh e in Ioan 3. Nu zice nimic de botez acolo. Am postat si pe alt thread (cel cu marcu din Noul Testament) argumentele pt care acel pasaj nu se refera la botez. |
|
||||
|
||||
![]()
Citeste Matei 28,19 si arata-mi acolo unde este vb acolo de nastere din Duh...?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa cum ti-am zis ,nasterea din apa si duh apare in Ioan 3. Ce reprezinta pt tine? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
dfgergheg |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Au protestantii si neoprotestantii o Traditie proprie? | Florin-Ionut | Secte si culte | 90 | 14.02.2012 13:25:48 |
problema mea... | soulonfire | Generalitati | 41 | 18.08.2011 21:46:52 |
am si eu o problema.. | noname | Umanitare | 6 | 26.12.2008 00:16:18 |
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 20.06.2008 23:42:10 |
|