Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2009, 08:59:51
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de podolski_2 Vezi mesajul
Rog public pe administrator sa mute subiectul la secte ca nu vreau sa le aud hulele, aberatiile si murdaria si pe forumul Generalitati .

Sa evanglelizeze apostolii astia mincinosi asemenea lui "Ellen Pinochia" pe forumul destinat lor, ca nu am intrat pe forum ort ca sa vad spamurile azs.

Libera exprimare, dar nici bataie de joc. Sa vb in tarcul lor de caprite.
Nu-ti place, nu citi. Si, cine crezi ca a deschis aceasta dicutie intitulata "neoprotestantii. o problema".?

Eu propun (ca nu-mi permit sa deschid) o discutie intitulata "neoprotestantii. o solutie". Ca si asa, biserica de stat existenta este depasita. Poate gasim solutii sa-i ajungem din urma pe germani (ma refer la cele bune- nu la cele rele, produse de ateii germani).
Reply With Quote
Vechi 26.09.2009, 13:58:39
iulyaan's Avatar
iulyaan iulyaan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2006
Implicit

nu,multumim.........esti dragut..........mutativa in germania......daca noi suntm depasiti
Reply With Quote
Vechi 26.09.2009, 19:51:40
adimirea
Guest

Implicit

Tocmai scrisesem un mesaj lung in care incercam eu sa argumentez de ce este o problema protestantismul.
Dar mi-am dat seama ca mult mai bine este sa va zic ca decat sa ne certam cu ei si sa fim asa de invrajbiti poate ca ar trebui sa incercam sa-i convingem sa se intoarca la Dreapta Credinta; ortodox fix asta inseamna, ortos - drept, doxa - credinta. In limbajul primelor texte sfinte.
Eu sincer m-as bucura ca acesti oameni rataciti, fara o identitate, fara o biserica, ca niste pribegi prin intuneric, sa se intoarca acasa si sa fie iarasi in Adevar. Si nu vreau sa par ca stiu eu prea multe, sincer prima oara, repet PRIMA oara am fost la Biserica saptamana trecuta; cred cu adevarat in Dumnezeu de doar 2 luni! Si nici nu stiu cum sa spun ca nu vreau sa zic prea multe cuvinte, dar m-am simtit atat de bine si de multumit si de orice cand am iesit incat doresc asta oricui.
Multi dintre ei stiu mult mai multe despre Biblie ca mine, poate sunt si mult mai buni, si mai orice... dar ii vad rataciti si cautand sa-si faca biserica lui gigi... de ce cautarea asta pentru o biserica, daca nu va intereseaza? Poate ca trebuie sa simtim mila, compasiune si sa intelegem situatia lor. De fapt ce cauta este linistea pe care numai stiinta ca esti in Adevar ti-o poate da. Poti sa memorezi Biblia din scoarta in scoarta si sa fii cel mai bun orator... si ateii stiu Biblia, unii dintre ei, poate mai bine ca un credincios; insa numai Credinta Dreapta si Biserica Dreapta te pot elibera.

Asadar, eu as propune sa se discute nu despre "protestantii: o problema" ci despre "protestantii: cum sa-i ajutam?"
Reply With Quote
Vechi 26.09.2009, 20:55:05
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adimirea Vezi mesajul
ar trebui sa incercam sa-i convingem sa se intoarca la Dreapta Credinta; ortodox fix asta inseamna, ortos - drept, doxa - credinta. In limbajul primelor texte sfinte.
În limbajul textului sacru al Scripturii, dreapta credință nu este cea ortodoxă (sau oricare alta s-ar revendica), ci "credința dată sfinților, odată pentru totdeauna" (Iuda 1,3), aceasta fiind de fapt credința lui Iisus (Apoc. 14,2). Îi veți putea convinge doar indicându-le Biserica ce îndeplinește aceste condiții.

Citat:
Eu sincer m-as bucura ca acesti oameni rataciti, fara o identitate, fara o biserica, ca niste pribegi prin intuneric
Oamenii aceia "rătăciți" cum îi numiți au deja o Biserica și au și o identitate pe care și-au dobândit-o prin alegere proprie la vârsta maturității lor fizice și spirituale. Ei au ales să se boteze, nu au fost duși să fie botezați.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2009, 22:04:34
mrhill mrhill is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
sunt protestantii o problema pt romania?stau in timisoara si din ce in ce mai multi "pocaiti" sunt patroni sunt lideri ai opiniei publice,sunt bagati in consiliul local...etc,etc.......este o problema asta?la prima vedere,nu!dar........patronii mei sunt..."pocaiti".si de un an si jumatate lucrez la ei.doamne......am vazut atat de multe,incat.....mi-am facut o viziune foarte negativa fata de ei........au fost zeci de nunti la acest restaurant unde lucrez.unde prind o ocazie ataca ortodoxia.O SPUN FARA NICI O EXAGERARE.inca o data intreb!TREBUIE SA NE TEMEM DE EI?VA TREBUI SA LUPTAM PT CREDINTA CU EI?doamne ajuta

iulian, nu cred ca e frumos sa vorbesti de rau niste oameni, care pe timp de criza, de 1an jumate lucrezi la ei. daca ei sunt lideri ai opiniei publice, bagati in consiliul local nu cred ca ar fi o problema, nu sunt singurii. nu e bine sa fim rautaciosi - daca ar fi o invidie din partea ta ar fi o problema deja atunci. biserica nu invata asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2009, 17:02:03
adimirea
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
În limbajul textului sacru al Scripturii, dreapta credință nu este cea ortodoxă (sau oricare alta s-ar revendica), ci "credința dată sfinților, odată pentru totdeauna" (Iuda 1,3), aceasta fiind de fapt credința lui Iisus (Apoc. 14,2). Îi veți putea convinge doar indicându-le Biserica ce îndeplinește aceste condiții.
Biserica Ortodoxa asteapta pe toata lumea, ca tatal din pilda fiului ratacitor.

Citat:
Oamenii aceia "rătăciți" cum îi numiți au deja o Biserica și au și o identitate pe care și-au dobândit-o prin alegere proprie la vârsta maturității lor fizice și spirituale. Ei au ales să se boteze, nu au fost duși să fie botezați.
Aici sa stiti ca va inteleg supararea dar nu trebuie generalizata. Stiu si eu ca 'tot romanul se crede ortodox' si da pe la Biserica doar cand ii moare cineva si la nunta... din pacate asta e realitatea. DAR nu uitati ca Duminica de Duminica Bisericile sunt pline de oameni care chiar cred si traiesc ortodoxia. Care nu sunt 'dusi' la Biserica si vin de buna voie la adevarata Biserica a lui Hristos. Traditia de 2000 de ani o dovedeste si mi se pare hilar cum unii pot sa puna in balanta asta cu unele idei moderne de nu mai mult de un secol.

Intr-o lume asaltata de modern, de americanisme de Nato si UE, de filme de prost gust de la hollywood, in care trist este ca nimeni nu mai e mandru ca e roman... si ca am devenit niste lasi care asteapta sa vina banii din diverse parti... mai avem si noi un motiv de a fi mandri ca suntem romani: ORTODOXIA!

Si deci... nu vreau 'Believe in jesus now and be saved! Cool! yeah!"
Eu vreau sa fac ce faceau stramosii mei... eu vreau sa fiu ca apostolii!
Si iar mi se pare hilar ca si voi ziceti ca vreti asta... pai atunci hai la Biserica!
Reply With Quote
Vechi 27.09.2009, 17:07:04
adimirea
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mrhill Vezi mesajul
iulian, nu cred ca e frumos sa vorbesti de rau niste oameni, care pe timp de criza, de 1an jumate lucrezi la ei. daca ei sunt lideri ai opiniei publice, bagati in consiliul local nu cred ca ar fi o problema, nu sunt singurii. nu e bine sa fim rautaciosi - daca ar fi o invidie din partea ta ar fi o problema deja atunci. biserica nu invata asa ceva.
Faptul ca un om iti da bani nu inseamna ca sa il si respecti; de multe ori este fix invers.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2009, 17:36:28
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
50% au mers la la botez din interes financiar , material etc, ; ceilalti au mers fie impinsi de cei 50% fie sau certat cu conducerea biserici , sau fie asteapta si ei ceva.

cei care nu apuca sa mai mearga (mor) si fac parte dintr-un cult , unde or ajunge -Rai sau Iad?
Reply With Quote
Vechi 27.09.2009, 17:44:27
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Altii isi intituleaza biserica "drept-maritoare". Noi il premarim doar pe Dumnezeu.

?

Felicitari , o sa vedeti Raiul.
Insa mare grija cu MANDRIA si SLAVA DESARTA.
Reply With Quote
Vechi 28.09.2009, 09:26:24
condor
Guest

Implicit

Citat:
Eu vreau sa fac ce faceau stramosii mei... eu vreau sa fiu ca apostolii!
Si iar mi se pare hilar ca si voi ziceti ca vreti asta... pai atunci hai la Biserica!
Dvs. stiti ce au facut Apostolii? Ati cercetat scrierile lor, cu atentie?
Reply With Quote
Răspunde

Tags
dfgergheg

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Au protestantii si neoprotestantii o Traditie proprie? Florin-Ionut Secte si culte 90 14.02.2012 13:25:48
problema mea... soulonfire Generalitati 41 18.08.2011 21:46:52
am si eu o problema.. noname Umanitare 6 26.12.2008 00:16:18
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10