Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2009, 22:43:30
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Intr-un sfirsit ti-ai adus aminte Ghemis(in caz ca ai citit) ca aceste afirmatii nu le-am creat eu in mintea mea ci multi dintre Sfintii Parinti care (repret, si ma deranjeaza acest lucru) care REGRETAU ca nu vor apuca viata de acum pe care o traim si afirmau ca cei care se vor mai ruga cu spor in aceste zile vor fi muult mai sporiti si vor capata mai multe cununi( din cauza dificultatilor de concentrare si pastrare a consecventei in rugaciune) decit cei din acele vremuri care nu aveau atitea probleme. Ce faceau ei atunci decit sa plimbe caprita, sa o mulga, sa faca vin si brinza, sa se plimbe pe malul marii(in Athos) izolati de lume si sa se roage in tihna.
dar, deh, fiecare pe limba lui intelege. ..dar oricum nu-i bai , fiecare vede ortodoxia si crestinismul mai ales cum stie el, si vom vedea la sfirsit cine a avut dreptate!
Va dau dreptate aici,asa este, multi dintre sf.parinti si-ar fi dorit sa prinda aceste vremuri in zilele noastre si sa se NEVOIASCA.Intrebarea este,facem noi nevointa de care pomenesc ei?
Vechi 16.11.2009, 22:52:01
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Intr-un sfirsit ti-ai adus aminte Ghemis(in caz ca ai citit) ca aceste afirmatii nu le-am creat eu in mintea mea ci multi dintre Sfintii Parinti care (repret, si ma deranjeaza acest lucru) care REGRETAU ca nu vor apuca viata de acum pe care o traim si afirmau ca cei care se vor mai ruga cu spor in aceste zile vor fi muult mai sporiti si vor capata mai multe cununi( din cauza dificultatilor de concentrare si pastrare a consecventei in rugaciune) decit cei din acele vremuri care nu aveau atitea probleme. Ce faceau ei atunci decit sa plimbe caprita, sa o mulga, sa faca vin si brinza, sa se plimbe pe malul marii(in Athos) izolati de lume si sa se roage in tihna.
dar, deh, fiecare pe limba lui intelege. ..dar oricum nu-i bai , fiecare vede ortodoxia si crestinismul mai ales cum stie el, si vom vedea la sfirsit cine a avut dreptate!
Cununile le vor lua sfintii zilelor noastre!
Ceilalti trebuie sa aiba in minte urmatoarele cuvinte (nu cununile!):
"Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credință pe pământ? "
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 22:53:11
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Va dau dreptate aici,asa este, multi dintre sf.parinti si-ar fi dorit sa prinda aceste vremuri in zilele noastre si sa se NEVOIASCA.Intrebarea este,facem noi nevointa de care pomenesc ei?
Eu nu va spun cu rautate ceea ce spun,eu mereu caut sa spun din ceea ce am citit de la Sf.parinti,ma feresc pe cat [posibil sa inventez si interpretez eu cele scrise de ei.Dar sa stiti un lucru,vom fi judecati nu numai dupa faptele noastre ci si din cuvintele noastre.SFINTII sunt cei care ne vor judeca(prin viata de nevointa si sfintenia care au dobandit-o,Dumnezeu ii va pune pe ei ca exemplu in fata noastra la Judecata),daca noi nu ne nevoim si nu atingem masura lor cum vom obtine mantuirea?Sunte-ti d=tra in stare sa marturisiti pe Hristos daca ar fi cazul,si sa acceptati chinurile mucenicilor?Sunteti la masura smereniei care au atins-o cuviosii?Repet,nu va spun cu rautate,ci cu luare aminte la ce masura suntem si la ce masura trebuie sa ajungem.Doamne ajuta!
Vechi 16.11.2009, 23:31:45
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21
Alta intrebare, suplimentara:
AI TU VREUN ADEVAR DEMONSTRAT INCONTESTABIL???? (de ajungi sa ma intrebi de demonstrarea potopului?)
Ai vazut tu ceva din lucrurile in care crezi?
Pe ce criteriu unele lucruri din Biblie le consideri reale (daca intradevar crezi in ceva), iar altele le consideri "povesti".. ba inca mai scornesti pacatul de a crede in ele!

(Incearca sa te ridici la nivelul de abstractizare cerut de discutie.. fara exemple conjuncturale, limitate, din ce vezi pe strada, ce ti se pare etc...)

Te rog sa ai decenta sa te abtii cu sfaturile in legatura cu felul meu de a purta o discutie si cu felul in care eu exemplific si argumentez ceea ce scriu, OK, ai ceva de schimbat fa-o la tine! Eu ma simt foarte bine EXACT asa cum explic CU EXEMPLE CONJUNTURALE, adica reale din viata IMEDIATA nu din cai verzi pe pereti limitata de o gindire fanatica ireala. Nu-ti convine, stii ceva,..NU CITI draga! Am destui fani. Ti-am mai explicat, ca, printre altele, telul meu in viata nu este sa fiu placut de Anna21!

Da, am adevaruri demonstrate incontestabil:
Iubirea neconditionata
Milostenia si rezultatele acestui act
Scoala rugaciunii si rezultatele VERIFICATE ale rugaciunii repetative( au existat in tecut pe linga vechi minastiri din Armenia, scoli de mistica a rugaciunii si intelegerea ei, )
Explicatia si verificarea faptului ca rugaciunile repetate ajuta la imbunatatirea fiintei noastre.
Verificarea pildelor lui Hristos

Detaliile de genul inmultirea piinilor si mersul pe apa, eu il inteleg la modul simbolic...iar daca CINEVA din Forurile SUPERIOARE are vre-o problema cu dubiile mele nu are decit sa-mi demonstreze personal ca se poate. Nu are de ce sa se supere ca magarul pe sat din cauza acestei dileme ale mele si a altor 6 miliarde de oameni ca DOAR STIE IN CE IPOSTAZA NE AFLAM CU TOTII PE ACEASTA PLANETA sub INCIDENTA A FOARTE MULTE LEGI RESTRICTIVE de toate felurile!.

Pe mine minunile LUATE SEPARAT ( ca scamatorii) fara suparare dar nu...nu ma intereseaza si nu vreau sa pacatuiesc prin MINTIRE DE SINE ca as intelege despre ce este vorba(conform crestinismului orice MINCIUNA este un pacat deosebit de grav! te dezfigureaza in INTERIOR SI ITI STILCESTE INIMA, te imbolnavesti, incepe sa tremure carnea pe tine, devii o cirpa( INCA DIN LUMEA ASTA)) , ci doar iau invataturile care insotesc aceste relatari si pentru cave am primit VERIFICARI CA ASA ESTE iar de restul sunt convins ca Dumnezeu nu se supara ca NU INTELELG!

Ceea ce a spus Hristos : "Credinta ta te-a vindecat!" asa este , este verificata\
deasemena cind a spus: " Ai crezut si n-ai vazut", Hristos, facea referire STICT la ceva concret, nu la toate minunile prezentate

...asa ca cu mine mai usor cu ploaia de pucioasa si acoperirea INTREGII suprafete USCATE cu o cantitate de apa( care nu exista, ca de fapt nu avem atit de multa H2O pe pamint)Ce alte exemple, ce precedente ai? Pompeiul?...uite ca a ramas intact, unde-i Sodoma? unde-i arca? pe Ararat? nu a gasit-o nimeni acolo!

In schimb povestea lui Ilie O CRED, deoarece am verificari
Povestea luptei lui Iacov cu Ingerul o cred - am verificari!
si mai am si altele.
Luptele Arhistrategilor in ceruri si pe pamint singuri sau alaturi de armatele pamintene pentru care lupta cu alti DEMONI, SUNT CONVINS!!! - este verificata!
deoacamdata atit din ce imi amintesc dar sunt mult mai multe

Un crestin adevarat cred ca are datoria sa nu creada nimic fara sa poata verifica! Cu multa credinta si rugaciune vin si verificarile si confirmarile INTR-UN FEL SAU ALTUL!!! Fii sigura de asta! :)) Succes!
Reply With Quote
Vechi 17.11.2009, 00:12:57
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Asa marturiseste invatatura crestin ortodoxa ca toti de erau in Iad la venirea lui Dumnezeu Iisus Hristos s-au pocait la propovaduirea lui Dumnezeu Iisus Hristos acolo.
Doar e adevarat ce scrie in Sfanta Scriptura.

"18.Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
19.Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, "
Daca zice ca Dumnezeu Iisus Hristos s-a dus sa propovaduiasca duhurilor tinute in inchisoare,nu e destul de clar ca s-a dus sa propovaduiasca oamenilor care erau in Iad si spatial si ca stare sufleteasca?
Ca fiecare om e o taina fara sfarsit,iar Dumnezeu e cu totul de nedefinit.
Pai daca s-a pogorat Dumnezeu Iisus Hristos cu Sfantul sau suflet in Iad,unde e Dumnezeu Iisus Hristos mai este Iad?Nu mai este.
Ca Sfantul Apostol Petru de aceea a si zis mai apoi:
"21. Iar această mântuire prin apă închipuia botezul, care vă mântuiește astăzi și pe voi, nu ca ștergere a necurăției trupului, ci ca deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Hristos, "
Ca sa se inteleaga ca Dumnezeu Iisus Hristos s-a pogorat la Iad cu Sfantul sau suflet (cum de altfel Biserica Ortodoxa marturiseste).
Pentru a arata Sfantul Apostol Petru cand zice de duhurile tinute in inchisoare ca se refera la Iad,iar nu la trup,de aceea zice aceasta Sfantul Apostol Petru aceasta.
Aceasta invatatura draceasca de zice ca trupul e rau poarta numele de gnosticism.E de ajuns sa vezi moastele unui Sfant si sa vezi ca trupul e foarte bun si poate deveni salas a lui Dumnezeu.
Si Sfantul Ioan Damaschinul zice clar la Dogmatica:
"Așadar, chiar dacă a murit ca om, si chiar dacă Sfântul Lui suflet s-a despărțit de corpul Lui prea curat, totuși Dumnezeirea nu s-a despărțit de cele două, adică de suflet si de corp, și astfel nici unica ipostasă nu s-a despărțit în două ipostase.
Prin urmare, ipostasa lui Hristos este una totdeauna. Chiar dacă spațial sufletul s-a despărțit de corp, ipostatic, însă, era unit prin Cuvânt."
Mai intai Dumnezeu "s-a pogorat din Ceruri si s-a intrupat de la Duhul Sfant si din Feciora Maria si s-a facut om".Si a petrecut cu oamenii pe Pamant.
"Dumnezeu este Domnul si s-a aratat noua".
Apoi in cele trei zile ,dupa Sfintele Scripturi, a fost in Iad cu Sfantul Sau suflet.Aceasta e dogma de credinta crestin ortodoxa.
Pe unii catolici i-au inselat duhurile rele sa zica ca nu exista mantuire in afara Bisericii Catolice.

Iar un mitropolit a BO Greaca din vremea noastra a pus intrebare unui arhiereu al BC:
da talharul de pe cruce de s-a mantuit de Dumnezeu Iisus Hristos era membru in Biserica Catolica?
Nicidecum.

Dupa inaltarea la cer a lui Dumnezeu Iisus Hristos Duhul Sfant s-a pogorat in lume pentru a nu ne lasa pe noi singuri.Iar in Sfintele Potire din Sfintele Biserici este chiar Dumnezeu Iisus Hristos.

Vedem nu numai peste Sfintii Apostoli pe Duhul Sfant pogorandu-se ci chiar si pe crestinii din acele vremuri,vedem pe Duhul Sfant vorbind cu Sfantul Antonie cel Mare,cu alti Sfinti,vedem pe Sfantul Simeon Noul Teolog foarte fericit si bucuros si entuziasmat ca vorbea si cunostea pe Duhul Sfant,la fel pe Sfantul Serafim de Sarov si alti Sfinti cati or fi mai fi fost si or mai fi.
Din Sfanta Scriptura:
"Și pe când slujeau Domnului și posteau, Duhul Sfânt a zis: Osebiți-mi pe Barnaba și pe Saul, pentru lucrul la care i-am chemat. "

Pai nu se vede tot la Faptele Sfintilor Apostoli ca Duhul Sfant se pogoara peste oameni inainte ca acestia sa fi primit Sfantul Botez:
"43.Despre Acesta mărturisesc toți proorocii, că tot cel ce crede în El va primi iertarea păcatelor, prin numele Lui.
44.Încă pe când Petru vorbea aceste cuvinte, Duhul Sfânt a căzut peste toți cei care ascultau cuvântul.
45.Iar credincioșii tăiați împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiți pentru că darul Duhului Sfânt s-a revărsat și peste neamuri.
46.Căci îi auzeau pe ei vorbind în limbi și slăvind pe Dumnezeu. Atunci a răspuns Petru:
47.Poate, oare, cineva să oprească apa, ca să nu fie botezați aceștia care au primit Duhul Sfânt ca și noi?
48.Și a poruncit ca aceștia să fie botezați în numele lui Iisus Hristos. Atunci l-au rugat pe Petru să rămână la ei câteva zile.
"

In acest pasaj din Sfanta Scriptura mai intai se pogoara Duhul Sfant peste dansii si apoi aceia primesc Sfantul Botez.

Last edited by mihailt; 17.11.2009 at 00:17:29.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2009, 04:19:00
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu-ti convine, stii ceva,..NU CITI draga! Am destui fani. Ti-am mai explicat, ca, printre altele, telul meu in viata nu este sa fiu placut de Anna21!
Fani? :)))))))))))))
Nu este vorba de tine, ci de ideile pe care le promovezi. Si care nu sunt crestine.
Nu cunosti sau contesti invatatura crestina? Pai atunci in ce crezi?

Citat:
Detaliile de genul inmultirea piinilor si mersul pe apa, eu il inteleg la modul simbolic...iar daca CINEVA din Forurile SUPERIOARE are vre-o problema cu dubiile mele nu are decit sa-mi demonstreze personal ca se poate.
Ha!? Sa-ti demonstreze Dumnezeu personal? Dar cine esti tu?

Citat:
Pe mine minunile LUATE SEPARAT ( ca scamatorii) fara suparare dar nu...nu ma intereseaza si nu vreau sa pacatuiesc prin MINTIRE DE SINE ca as intelege despre ce este vorba(conform crestinismului orice MINCIUNA este un pacat deosebit de grav!
Am inteles, nu crezi "minciunile" biblice (cu potopul etc)

Dar cred ca un exemplu de minciuna care
Citat:
te dezfigureaza in INTERIOR SI ITI STILCESTE INIMA
este sa pretinzi ca ai 30 ani de "studiu biblic si patristic" (postare de acum cateva luni).
:)

Citat:
Ceea ce a spus Hristos : "Credinta ta te-a vindecat!" asa este , este verificata\
deasemena cind a spus: " Ai crezut si n-ai vazut", Hristos, facea referire STICT la ceva concret, nu la toate minunile prezentate

...asa ca cu mine mai usor cu ploaia de pucioasa si acoperirea INTREGII suprafete USCATE cu o cantitate de apa( care nu exista, ca de fapt nu avem atit de multa H2O pe pamint)Ce alte exemple, ce precedente ai? Pompeiul?...uite ca a ramas intact, unde-i Sodoma? unde-i arca? pe Ararat? nu a gasit-o nimeni acolo!
Am inteles, daca fac un rezumat, sustii ca Biblia spune minciuni periculoase care te desfigureaza interior .. si ce-ai mai spus acolo.

Citat:
Un crestin adevarat cred ca are datoria sa nu creada nimic fara sa poata verifica! Cu multa credinta si rugaciune vin si verificarile si confirmarile INTR-UN FEL SAU ALTUL!!!
Pai daca n-ai credinta.. ce sa mai verifici? Nu te-ai decis care este inainte credinta sau verificarea. :)))))

Nici nu-mi vine sa te mai ironizez...
Dar fa un bine altora (mila pe care ai verificat-o) si nu mai propaga idei necrestine!

Acum chiar ma intreb: acesta este trendul? Sunt povestirile biblice doar niste metafore? Mai cred multi asta?
Cei care le cred ad literam sunt creduli?
Cat putem "interpreta" din ceea ce se scrie in Biblie?

Last edited by anna21; 17.11.2009 at 04:43:27.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2009, 06:35:30
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit despre minuni

Citat:

Detaliile de genul inmultirea piinilor si mersul pe apa, eu il inteleg la modul simbolic...iar daca CINEVA din Forurile SUPERIOARE are vre-o problema cu dubiile mele nu are decit sa-mi demonstreze personal ca se poate. Nu are de ce sa se supere ca magarul pe sat din cauza acestei dileme ale mele si a altor 6 miliarde de oameni ca DOAR STIE IN CE IPOSTAZA NE AFLAM CU TOTII PE ACEASTA PLANETA sub INCIDENTA A FOARTE MULTE LEGI RESTRICTIVE de toate felurile!.

Pe mine minunile LUATE SEPARAT ( ca scamatorii) fara suparare dar nu...nu ma intereseaza si nu vreau sa pacatuiesc prin MINTIRE DE SINE ca as intelege despre ce este vorba(conform crestinismului orice MINCIUNA este un pacat deosebit de grav! te dezfigureaza in INTERIOR SI ITI STILCESTE INIMA, te imbolnavesti, incepe sa tremure carnea pe tine, devii o cirpa( INCA DIN LUMEA ASTA)) , ci doar iau invataturile care insotesc aceste relatari si pentru cave am primit VERIFICARI CA ASA ESTE iar de restul sunt convins ca Dumnezeu nu se supara ca NU INTELELG!
Un crestin adevarat cred ca are datoria sa nu creada nimic fara sa poata verifica!
Sa nu zici ca sunt dispretuitoare, chiar m-am gandit o vreme la ce spui tu despre minuni - ca trebuie privite "in mod simbolic".

Tu nu realizezi cat de hulitoare sunt afirmatiile tale. Nu ai idee!
Gandeste: Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Prin El s-au facut toate cate sunt. El s-a intrupat (o minune extraordinara!) Din fecioara Maria (minune mare). A suferit pentru oameni, a murit si a inviat.
.. si tu crezi ca nu a mers pe apa? Pai ce este mersul pe apa si inmultirea painilor fata de toate de mai sus?

Alta minune se savarseste in timpul Liturghiei: prefacerea painii si vinului in Trupul si Sangele lui Hristos. Minunea aceasta o crezi (sau este tot "scamatorie")? Tu mananci paine si vin? Sunt acele lucruri doar niste simboluri? Doar niste amintiri ale jertfei lui Hristos? Sau sunt chiar Trupul si Sangele Lui?

Fara suparare, cum te poti tu numi ortodox fara a crede in minuni?

Iti spun ca minunea savarsita in timpul Liturghiei este mult mai mare decat arderea Sodomei (in care tu nu crezi!).
Reply With Quote
Vechi 17.11.2009, 14:12:32
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Sa nu zici ca sunt dispretuitoare, chiar m-am gandit o vreme la ce spui tu despre minuni - ca trebuie privite "in mod simbolic".

Tu nu realizezi cat de hulitoare sunt afirmatiile tale. Nu ai idee!
Gandeste: Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Prin El s-au facut toate cate sunt. El s-a intrupat (o minune extraordinara!) Din fecioara Maria (minune mare). A suferit pentru oameni, a murit si a inviat.
.. si tu crezi ca nu a mers pe apa? Pai ce este mersul pe apa si inmultirea painilor fata de toate de mai sus?

Alta minune se savarseste in timpul Liturghiei: prefacerea painii si vinului in Trupul si Sangele lui Hristos. Minunea aceasta o crezi (sau este tot "scamatorie")? Tu mananci paine si vin? Sunt acele lucruri doar niste simboluri? Doar niste amintiri ale jertfei lui Hristos? Sau sunt chiar Trupul si Sangele Lui?

Fara suparare, cum te poti tu numi ortodox fara a crede in minuni?

Iti spun ca minunea savarsita in timpul Liturghiei este mult mai mare decat arderea Sodomei (in care tu nu crezi!).
Hazliu e ca insisi soldatii care pazeau mormintul, cei care au avut locuri in primul rind la spectacol, nu credeau ca invierea lui Hristos a fost minunea minunilor.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2009, 14:18:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Hazliu e ca insisi soldatii care pazeau mormintul, cei care au avut locuri in primul rind la spectacol, nu credeau ca invierea lui Hristos a fost minunea minunilor.
Asta s-o crezi tu, Topcat!

51. Și iată, catapeteasma templului s-a sfâșiat în două de sus până jos, și pământul s-a cutremurat și pietrele s-au despicat; 52. Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat. 53. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora. 54. Iar sutașul și cei ce împreună cu el păzeau pe Iisus, văzând cutremurul și cele întâmplate, s-au înfricoșat foarte, zicând: Cu adevărat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!

Acel sutas care L-a marturisit pe Dumnezeu a devenit primul martir crestin:
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/...ctombrie16.htm
Vechi 17.11.2009, 14:32:47
topcat
Guest

Implicit

Sigur, sigur :)
E acelasi cu cel care a primit bani sa raspindeasca vestea ca trupul a fost furat? Chiar nu isi dorea sa ajunga in rai, dupa ce a vazut dovada cu ochii sai?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
Focul iadului Profetul de carton Secte si culte 500 29.12.2012 16:49:09
Socant: avem dovada existentei iadului! Florin-Ionut Alte Religii 11 11.11.2010 17:08:08
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01