Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2009, 14:49:15
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Eu nu pot trai decat cu ceea ce am experimentat. Cum am spus, exista un moment in viata cand fiecare Il intalneste pe Dumnezeu. Dumnezeu e tot ce ma intereseaza. Daca El ramane langa mine inseamna ca aproba ceea ce fac si gandesc. Daca intristez Duhul Lui prin purtarea mea El se indeparteaza de mine. De aceea prezenta lui Dumnezeu langa tine e cel mai sigur mod de a afla daca El aproba sau nu ceea ce faci. Este cel mai sigur.

Costel, nu vreau sa te supar, dar eu am intalnit preoti care actioneaza diferit in aceleasi circumstante, ba chiar diferit de ce recomanda Sfintii Apostoli. Si sunt contemporani. Dar in 2000 de ani, ce se poate intampla?
oricum ai mare noroc ca Dumnezeu este cu tine, si ca si stii ca este EL. ma gandesc ca tot El te indeamna sa stai aici si sa ne deschizi ochii. uite am sa-ti spun un banc, care are mult talc: se isca o mare cearta intre 2 imparati si unul trimite celuilat o scrisoare in care spune: daca am sa vin in tara ta am sa omor, daca am sa vin in tara ta am sa-i fac pe toti ai tai slugi, daca am sa vin in tara ta am sa praduiesc tot, etc... celalat imparat ii raspunde scurt: daca.... asa si la tine "Daca El ramane langa mine"
Vechi 04.12.2009, 14:53:06
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Uite o lista cu parinti ante-niceieni(inainte de consiliul de la Niceea 325)

* Clement of Rome,
* Mathetes,
* Polycarp,
* Ignatius,
* Apostle Barnabas,
* Papias,
* Justin Martyr,
* Irenaeus.
* Hermas,
* Tatian,
* Theophilus,
* Athenagoras,
* Clement of Alexandria.
* Tertullian;
* Minucius Felix;
* Commodian;
* Origen
* Hippolytus;
* Cyprian;
* Caius;
* Novatian;
* Gregory the Wonderworker;
* Dinoysius the Great;
* Julius Africanus;
* Anatolius
* Methodius and Arnobius
* Lactantius,
* Venantius,
* Asterius,
* Victorinus,
* Dionysius
Multumesc. Si sunteti de acord cu tot ce spune Origen, de exemplu?

Aana, multumesc si tie. Macar ai incercat sa intelegi, desi nu prea ai reusit.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 15:01:00
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Multumesc. Si sunteti de acord cu tot ce spune Origen, de exemplu?

Aana, multumesc si tie. Macar ai incercat sa intelegi, desi nu prea ai reusit.
hihihihi... in loc sa te uiti la mine, mai bine ai vedea barna din ochiul tau

sau mai zis "coada"
Vechi 04.12.2009, 15:05:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
hihihihi... in loc sa te uiti la mine, mai bine ai vedea barna din ochiul tau
sau mai zis "coada"
Ba, ma uit la tine, ca tu spui ca ai credinta adevarata. Si ma uit si eu sa vad ce face credinta adevarata dintr-un om. Asa vad si cat de adevarata e.

Pentru voi totul e doar o lupta cu sectarii... Din fericire mai sunt si ortodocsi seriosi pe aici.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 15:14:40
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Ba, ma uit la tine, ca tu spui ca ai credinta adevarata. Si ma uit si eu sa vad ce face credinta adevarata dintr-un om. Asa vad si cat de adevarata e.

Pentru voi totul e doar o lupta cu sectarii... Din fericire mai sunt si ortodocsi seriosi pe aici.
Dar nu te uita la noi, noi nu suntem reprezentativi..tu incearca sa ii cauti pe ortodocsii reprezentativi!! Eu nu te iau drept etalon pentru penticostali...pentru ca asta e apogeul credintei in acest cult, iar tu ai spus ca nu faci asa, nu?...sau nu vrei sa recunosti pentru a nu ne soca?

http://www.youtube.com/watch?v=FDk5-...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=gdmYH0T6KIM&feature=fvw

Uite asta e credinta adevarata in cultul tau Doriana....insa tu daca ai curiozitatea cauta sa vezi cum stau credinciosii Ortodocsi la Sfanta Liturghie; linistiti, smeriti, cu capul plecat...nimeni nu se da in stamba, nu danseaza, nu chiraie, nu rade isteric, nu se tavaleste pe jos!!..oare e posibil ca asa sa fi stat si primii crestini in fata lui Dumnezeu si a Cuvantului lui, sau cum faceti voi, tu ce crezi?

Modelul de crestin adevarat din cultul vostru este exact opusul a ceea ce inseamna pentru noi crestinul adevarat, deci noi nu vrem sa ajungem asa ca voi, nu vrem darul ala urat...nu nu!

Doamne ajuta!

Last edited by AndruscaCIM; 04.12.2009 at 15:22:06.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 15:21:01
Senior Member

Implicit

Foarte interesant. Tu imi arati mie ce se intampla in biserica mea, bazandu-te pe niste filmulete de pe you tube, postate de bindersamuel, despre care am mai vorbit. Nu crezi ca as sti mai bine ce e acolo? Sau ca esti cam credula? De fapt asa vrei tu sa fii; iti slujeste scopurilor tale.

Mai ales ca ti-am spus ca sunt false si stii, dar continui sa te distrezi cautandu-le, cum spunea si trice, asta e reavointa. Enjoy, ma duc sa fac altceva mai bun.

Last edited by Doriana; 04.12.2009 at 15:23:03.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 15:28:58
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Foarte interesant. Tu imi arati mie ce se intampla in biserica mea, bazandu-te pe niste filmulete de pe you tube, postate de bindersamuel, despre care am mai vorbit. Nu crezi ca as sti mai bine ce e acolo? Sau ca esti cam credula? De fapt asa vrei tu sa fii; iti slujeste scopurilor tale. Mai ales ca ti-am spus ca sunt false si stii, dar continui sa te distrezi cautandu-le, cum spunea si trice, asta e reavointa.
Da, reprezentative pentru Biserica ta...dar tu nu ai filmulete de genul asta? nu te-a inregistrat nimeni cand bolboroseai..ca doar nu erai singura in Biserica, toti il primesc in masa parca? Vreau sa vad Adevarul si eu, sa ma ajuti...nu vorbe fara dovezi!

Sunt trucate, sau ce vrei sa insinuezi? Lucrurile alea se intampla e in cateva tari, case de adunare din America, o tara latina pe acolo, conferinte...deci nu incerca sa insinuezi ca filmutele alea sunt trucate si filmate de 3 rau voitori intr-o garsoniera...si cu camera lui Bindersamuel!!!
Dar iti e rusine sauce, e vorba de credinta mare a penticostalilor Doriana...sau nu e credinta aia, atunci ce e?

Daca aia sunt mai credinciosi decat tine, de ce faci pacate si afirmi ca nu au credinta?

Ei spun ca e Duhul Sfant si cade peste toti in felul ala, de ce nu esti de acord?

Charles tremura, si era chipurile plin de "Duhul Sfant" nu"? A pus el la indoiala acest lucru?

Trebuie sa respecti urletele alea Doriana, inseamna credinta...ei asa "il cunosc" pe Dumnezeu, asa le "vorbeste" Dumnezeu...de ce esti atat de superficiala?

Vrei sa spui ca si cantecele ortodoxe de pe youtube ne fac pe noi sa ne simtim prost, sau sunt puse cu rea vointa acolo...asta vrei sa insinuezi?
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 15:27:02
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

asa zic si eu, noroc ca macar noi suntem seriosi, noi ortodocsii. tu esti pe un site ortodox, daca ai stii ce inseamna sa fii ortodox, ai intelege ca nu ne poti converti sau nu vei putea gasi toleranta pentru eretici. dar tu tii mortis sa-l vedem pe diavol pe post de Dumnezeu. nu se poate. citeste ce inseamna sa fii ortodox si pe urma vei intelege si cum gandim si simtim. pana atunci nu ai decat sa faci polemica, sa vorbesti in contradictoriu, sa ai ochelari de cal, si sa te crezi "mai om decat noi", sa fii oaie si nu capra, sa fi frustrata, neinteleasa, plina de Duh, etc. Trebuie sa intelegi ca ortodocsii nu sunt toleranti cu sectari, dar ca sa intelegi asta trebuie sa citesti mai mult decat ce vi se da la casa de rugaciuni. in cazul in care nu te preocupa asta (a-l intelege pe ortodox) n-are rost sa mai "propovaduiesti" in van.
Vechi 04.12.2009, 21:21:51
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
Trebuie sa intelegi ca ortodocsii nu sunt toleranti cu sectari
Fraza aceasta va trebui s-o reformulezi, nu seamănă deloc a învățătură creștină...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05