![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
...Fratilor,Parintele nostru Arsenie Boca ne invata :,,Nu da cu bata in viespile sectare",sau ,,Sectele sant proorocul mincinos", sau le spunea ca,daca nu cred in Iisus Hristos,in Maica Domnului si in Sfanta Cruce,vor merge in iad cu Biblia sub brat,asa ca nu va mai lasati inselati !
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ei cred intr-un Domn Isus, dar nu stiu daca este acelasi cu Mantuitorul. Pentru ca Biblia spune ca in zilele din urma se vor ivi "Hristosi mincinosi". Aveam o discutie mai aprinsa cu sotul meu (pentru cine nu stie s-a convertit anul trecut la penticostali) in care am afirmat ca eu si el credem in doi Dumnezei diferiti. El crede intr-un Dumnezeu care ii spune totul si ii ofera totul, iar mantuirea ii este asigurata prin faptul ca s-a "botezat" acolo unde trebuie. El cere minuni ("vorbirea in limbi"), ca sa constietizeze ca are Duhul Sfant in el, eu stiu ca il am prin pecetluirea cu El de la Sfanta Taina a Botezului si lupt sa-l pastrez Eu cred intr-un Dumnezeu care imi da si rele si bune, intr-un Dumnezeu care vrea sa imi vada credinta prin fapte, intr-un Dumnezeu care ma intareste atunci cand sunt la necaz si pe care il simt aproape de mine.
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu cred ca exista ortodox practicant care cunoaste invatatura ortodoxa, a citit cat de cat despre sfinti, din Pateric, Filocalii si sa treaca la alte culte. Insa, am citit despre multe cazuri in care dupa descoperierea adevarata a invataturilor ortodoxe s-a trecut la ortodoxie. Un astfel de caz sunt si eu. Sunt botezata la baptisti, dar citesc de vreo trei ani de zile numai carti ortodoxe. Nu m-am mai putut atinge de carti protestante, numai de Wurmbrand si C.S. Lewis pentru care am si astazi un profund respect. De ceva vreme imi doresc sa trec la ortodoxie si nadajduiesc ca se va intampla cat de curand.
"Ortodoxia nu convinge, ea seduce.." Last edited by Imogene; 31.01.2010 at 11:47:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am ramas profund impresionata de faptul ca ai luat luat un botez la neoprotestanti si acum iti doresti sa treci la ortodocsi. Dumnezeu a avut mila de tine. Si nu uita sa-i multumesti de fiecare data pentru asta. Eu nu am mai auzit astfel de cazuri. Imi poti povesti ce te-a facut sa citesti carti ortodoxe? Sotul meu a trecut asta vara la penticostali si in sufletul si familia mea se duce o lupta continua. As vrea sa cred ca i s-ar putea intalmpla si lui candva asta... Dumnezeu este mare si doar EL poate face astfel de minuni.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aveam o experienta cu penticostalii de cand am fost mica pana la o anumita varsta cand am iesit din biserica penticostala. Tin minte ca pe atunci mai mergeam pe ascuns la ceva biserica ortodoxa pana cand nu a aflat mama si mi-a spus sa nu o mai fac. Era mai mult o atractie fiindca nu stiam mare lucru despre. Am sarutat o data si o cruce, eram mica pe atunci si asta pentru penticostali e foarte grav, pe langa altele cu Maica Domnului si sfintii - idolatrie curata. Asa ca nu am mai mers la ortodocsi. Au trecut ani buni si in urma unei deceptii am mers la o biserica baptista cu o prietena de a mea si tot in acea perioada il citeam pe Steinhardt. Dupa botez am inceput sa discut cu un ortodox pe un forum care atunci cand argumenta nu o facea cu biblia ci din surse ortodoxe, adica din Traditie. Oricum, eu citindu-l pe Steinhardt am vazut o fata a ortodoxiei, el era mai deschis si considera ca nu are nimeni dreptul de a judeca sau nu cine sa va mantui. Persoana aceea mi-a aratat alte pareri ale altor reprezentanti din ortodoxie si am fost putin socata despre modul in care se discuta despre eretici. Oricum, am inceput sa citesc ortodoxie de atunci, carti scrise de Steinhardt, Savatie Bastovoi, Patericul, cateva Filocalii, Rafail Noica, Antonie Bloom, Jean Claude Larchet si altii. Foarte mult m-a impresionat Sfantul Siluan Athonitul. Am inceput sa vad ca in ortodoxie se ofera solutia pentru a lupta cu patimile. Citind Patericul si sfintii poti vedea in ce stare te afli tu, cat de departe esti de ceea ce ar trebui sa fii si ce ar trebui sa faci si cum sa faci. Atunci am realizat ca ortodoxia vede lucrurile intr-un mod foarte profund si asta se poate vedea si in filmul "Ostrov" care m-a impresionat de asemenea. Citeam ortodoxie si mergeam in acelasi timp la biserica baptista. Aveam inca intrebari cu privire la icoane, inchinarea la sfinti, dar nu le respingeam fiindca ma gandeam ca trebuie sa existe un sens acolo si o sa-l descopar mai tarziu. Incetul cu incetul ce se predica in biserica baptista a intrat in contradictie cu ceea ce am inceput sa cred eu. Asa ca, tot incetul cu incetul am iesit din biserica baptista. Astazi nu mi-am schimbat opinia cu privire la mantuirea celorlalti din celelalte religii. Eu am ales ortodoxia din cauza ca consider ca e cea mai buna cale spre mantuire atunci cand e luata in serios, cand mergi pe calea pocaintei. |
|
||||
|
||||
![]()
Extraordinar, Imogene!
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu face intr-adevar minuni! Slava LUI pentru asta. Mama ta cum vede inclinatia ta spre ortodoxie? Stiu din experienta ca neoprotestantii ii urasc cu desavarsire pe ortodocsi si tot ce tine de ei. Cu toate ca, daca ne luam chiar si numai dupa principiul lor, Sola Scriptura, nu avem voie sa uram
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu pot sa-ti povestesc, foarte multe experiente personale din care reiese ca exista dragoste intre neoprotestanti si ortodocsi. Diferentele de ordin teologic nu impiedica manifestarea iubirii fata de aproapele. P.S. Chiar de curand, eu si sotia mea, am fost intr-o biserica ortodoxa, la o inmormantare. Suntem buni prieteni cu o familie de preoti ortodocsi (tatal si fiul sunt preoti), carora le-a murit cineva drag. De asemenea,pot sa povestesc si despre dragostea pe care ne-o arata acea familie de preoti (oameni deosebiti). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://bisericasecreta.wordpress.com...l-lui-hristos/ |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|