![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De cand exista Biserica Ortodoxa, masura dupa care se distinge intre adevar si minciuna este "the consensus of the Fathers", sau conglasuirea Parintilor. Nici un sfant sau sinod nu are autoritate absoluta. Atat in cazul calendarului cat si in cazul serghianismului si al ecumenismului, marea majoritate (sau chiar toti) a Parintilor si a Sfintilor vorbesc clar: 1. Schimbarea calendarului a fost o ratacire. 2. Serghianismul a fost o ratacire. 3. Ecumenismul este o ratacire. 4. Nici #1, nici #2 si nici #3 nu au dus (deocamdata) la pierderea Harului in vreuna din Bisericile afectate de aceste rataciri. Si acum te-ai gasit tu sa stii mai bine? Las-o balta! Nu oferi ca argumente decat niste citate pe care le interpretezi dupa mintea ta. Si nu uita ca Pr. Serafim Rose nu vorbea de capul lui ceea ce vorbea despre BO rusa. Erau multi ierarhi de partea lui, si el insusi a fost un fidel ucenic al Sf. Ioan Maximovici, un om cu adevarat sfant si clarvazator. Sf. Filaret o fi cu adevarat sfant, dar mi se pare ca nu cam interpreetezi gresit cuvintele sale. Patriarhi rataciti au mai fost in Biserica Ortodoxa, de exemplu Nestorie, care era de-a dreptul eretic, insa Biserica nu a pierdut Harul din cauza lor. Daca o fi cineva care a pierdut Harul in toata povestea asta, cred ca sunt aceia care neaga Biserica lui Hristos, minunile Duhului Sfant si sfintii lui Dumnezeu. Nu uita ca Cuv. Paisie Aghioritul si inca altii aflati pe stil nou, sau in comuniune cu cei pe stil nou s-au invrednicit de mai multe ori sa vada Lumina Necreata. O asemenea minune din cate stiu nu s-a intamplat niciodata decat NUMAI si NUMAI in Biserica Ortodoxa. Bogdan. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|