Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2010, 06:15:18
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
pt ca omul pacatuieste.
Rău face. Dar chiar dacă se întâmplă să păcătuiscă accidental, adevăratul Sânge al lui Hristos îi poate ierta păcatul:

7.Întru El avem răscumpărarea prin sângele Lui și iertarea păcatelor, după bogăția harului Lui (Efeseni 1)

Trebuie că vinul din potir nu e sânge adevărat, ci doar o reprezentare simbolică a lui, doar așa se explică "ineficiența" lui și pretenția săptămânală a preotului că-I varsă sângele la altar.

Citat:
daca cineva m nebotezat,preotii spun ca nu se poate mantui.Dar,daca s eboteaza,nu inseamna ca,automat,se mantuieste,ci ca are sansa de a o face,imbinand botezul cu faptele si vietuirea.
Ce "fapte" și ce "viețuire" la câteva zile de la naștere? Hai să fim serioși!

Citat:
da.
Vezi că face numai gafe, va trebui să-l recuzi.

Citat:
Oamenii isi spuneau pacatele Sfantului Ioan Botezatorul,le spuneau si apostolilor,David si ceilalti isi strigau si ei pacatele unii altora(puteau sa le spuna in gand direct,nu?).
Astea sunt "texte", nu texte din Scriptură.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 10:17:25
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Din nefericire, această pretinsă "taină" dă speranțe false multor sute de milioane de oameni, care cred că mâncând o bucățică de pâine și luând o gură de vin din potirul popii Îl ingerează pe Hristos Însuși, cu viața veșnică cu tot.
E mai buna "taina" sabatului care da speranta deplina a pecetluirii cu "stampila sabatului" ?
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 10:53:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
E mai buna "taina" sabatului care da speranta deplina a pecetluirii cu "stampila sabatului" ?
Sabatul nu e o taină, ci o realitate păzită sau călcată săptămînal.
Păzirea sabatului (ca și păzirea celorlalte 9 porunci din Decalog) nu asigură mântuirea, e doar un răspuns al credinciosului la mântuirea oferită de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 14:22:34
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Sabatul nu e o taină, ci o realitate păzită sau călcată săptămînal.
Păzirea sabatului (ca și păzirea celorlalte 9 porunci din Decalog) nu asigură mântuirea, e doar un răspuns al credinciosului la mântuirea oferită de Dumnezeu.
Adica? Te mantuiesc daca te tii de sabat? Daca il calci, gata.
Pai ce te faci, ca nu te-ai nascut adventist?

Si cum e cu "stampila sau sigiliul sabatului"?

Conform doctrinei AZS, mantuirea se ofera de Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 19:33:23
Banned

Implicit

Citat:
Adica? Te mantuiesc daca te tii de sabat? Daca il calci, gata.
Tu-mi citești postările înainte de a răspunde la ele? Parcă le-ai citi cu mâna la ochi...

Citat:
Pai ce te faci, ca nu te-ai nascut adventist?
Nu m-am născut adventist, m-am născut într-o familie ortodoxă. Între timp am citit Biblia...

Citat:
Si cum e cu "stampila sau sigiliul sabatului"?
La ora aceasta, sabatul nu constituie încă ștampila - cum îi zici. Deci mai este timp de îndreptat lucrurile.

Citat:
Conform doctrinei AZS, mantuirea se ofera de Dumnezeu?
Mântuirea este un atribut exclusiv al Dumnezeirii.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 20:00:25
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Nu te saturi doar privind pâinea cum se frânge, trebuie s-o și mănânci. Nu e suficient să admiri jertfa Domnului Hristos pe cruce, trebuie să te și împărtășești de viața Lui curată. Precum pâinea și vinul devin parte a trupului tău prin metabolism, aidoma viața curtată și fără păcat a Domnului trebuie să devină parte a firii tale. Acest aidoma transformă actul sfânt al împărtășirii într-un simbol, nu în realitate antropofagă.
Domnul a facut 4 lucruri prin gestul frangerii painii
1) A frant painea
2)A binecucantat
3) A zis:Acesta e Trupul Meu
4) A dat ucenicilor sa manance din paine
Din aceste 4 lucruri 3 le respectati intocmai azi,'literal'
1) Frangeti painea reala
2) Binecuvantati pe Domnul care a facut aceasta
3) O mancati cu gura,cu dintii,si nu in inchipuire
Deci aceste 3 lucruri le faceti intocmai ca atunci.
Doar al 4 lea nu il considerati intocmai cum a fost atunci.
Caci Domnul cand a dat acea bucata de paine,inaintea mortii si patimii Sale,El a zis :"E Trupul Meu".Ce au mancat ucenicii in aceea seara ,era Trupul Sau.
De cum Iuda a mancat o bucatica de paine,si a intrat satana in el,se vede ce putere are aceasta paine.Daca satana putea fi intr-o bucata de paine,Domnul nu putea fi??
Prin natura Sa umana,in aceea noapte,Iisus era in fata lor,om intreg,de carne.Dar prin natura Sa divina,Domnul era in aceea paine franta,pentru ca era franta,ca si sufletul Sau.
Asa cum moartea ce urma era reala,asa si mancarea Trupului Sau era reala.

Pentru repetarea tainei,tia raspuns Ioana .In plus aceasta taina aduce Harul intre noi,e chiar singura metoda de a avea harul.De aceea se repeta,caci avem mereu nevoie de har.Pentru har,e nevoie de cel ce vrea-anume omul care crede-dar e nevoie si de Dumnezeu .Ori asa a ales Dumnezeu sa dea harul,nu in mod automat celor ce cred,ci prin jertfa.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 21:02:57
iust79 iust79 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
vorbesti in necunostinta de cauza. Cornilescu nu a fost preot. si cauta sa vezi ce s-a intamplat cu el
esti mandru. asta nu-i bine...

ti-e greu sa recunosti cand dai cu bata in balta. citeste mai atent mesajele in ordinea in care s-au succedat si poate vei intelege...

referitor la Cornilescu ai dreptate. nu a fost preot (vezi ca nu e asa greu sa recunosti cand gresesti ? )
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 21:15:48
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iust79 Vezi mesajul
1.esti mandru. asta nu-i bine...

2.ti-e greu sa recunosti cand dai cu bata in balta. citeste mai atent mesajele in ordinea in care s-au succedat si poate vei intelege...

referitor la Cornilescu ai dreptate. nu a fost preot (vezi ca nu e asa greu sa recunosti cand gresesti ? )
1.vezi-ti tu de pacatele tale ca eu imi vad de ale mele
2.tu stii ce vrei sa spui. poate me lamuresti si pe mine care e treaba.

Last edited by mihai07; 20.01.2010 at 21:17:56.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 21:23:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Domnul a facut 4 lucruri prin gestul frangerii painii
1) A frant painea
2)A binecucantat
3) A zis:Acesta e Trupul Meu
4) A dat ucenicilor sa manance din paine
Din aceste 4 lucruri 3 le respectati intocmai azi,'literal'
1) Frangeti painea reala
2) Binecuvantati pe Domnul care a facut aceasta
3) O mancati cu gura,cu dintii,si nu in inchipuire
Deci aceste 3 lucruri le faceti intocmai ca atunci.
Doar al 4 lea nu il considerati intocmai cum a fost atunci.
Caci Domnul cand a dat acea bucata de paine,inaintea mortii si patimii Sale,El a zis :"E Trupul Meu".Ce au mancat ucenicii in aceea seara ,era Trupul Sau.
Aici este veriga slabă în lanțul raționamentului tău. La Cina cea de Taină, ucenicii n-au mâncat trupul Domnului. Fizic, au mâncat doar pâine și vin. Până în Ghetsemani, n-a curs sânge și până la mormânt nu s-a frânt nici os din trupul Domnului (cum zicea și profeția). În consecință, când repetăm actul Cinei "spre pomenirea" Lui, procedăm la fel: bucate binecuvântate, ce simbolizează prin elementele lor trupul și sângele lui Hristos. Aici este o altă problemă de amănunt nerespectată: e stricat și simbolul folosindu-se pâine dospită și vin fermentat, dar asta e altă problemă, nu vreau să intru în ea...

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
De cum Iuda a mancat o bucatica de paine,si a intrat satana in el,se vede ce putere are aceasta paine.Daca satana putea fi intr-o bucata de paine,Domnul nu putea fi??
Sugerezi cumva că Domnul a influențat demonizarea lui Iuda prin acea bucățică? Chiar îți imaginezi că Hristos a folosit elemente de magie neagră? N-ar fi de mirare o asemenea atitudine, având în vedere ritualul de magie albă folosită de preot la împărtășanie. Iartă-mă, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 21:24:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iust79 Vezi mesajul
referitor la Cornilescu ai dreptate. nu a fost preot
În schimb era călugăr ortodox la data când traducea Biblia.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50