Citat:
În prealabil postat de Fani71
Anna, am impresia ca uneori polarizezi discutia. Eu de ex. zic un lucru, si tu ca raspuns pui si ganduri in gura mea pe care eu nu le-am exprimat de loc si care sunt chiar impotriva a ceea ce am scris. Poate tie ti se pare ca sunt consecinta spuselor mele, insa te asigur ca nu este asa.
De ex. aici, te superi pe cei care vorbesc tot timpul de magie asa, ca sa spuna ca ceva este bun sau fascinant. Eu nu am folosit cuivantul magie in sens pozitiv ci dimpotriva: am spus ca sfintele taine nu lucreaza magic.
|
Am inteles in ce sens ai folosit cuvantul magic.
Exact in acel sens am contrazis ideea expusa de tine (cu mentiunea ca nu putem vorbi de magie, dar putem folosi cuvinte ca tainic, ascuns, in chip nestiut...). Ca de fapt nu stim in ce fel lucreaza Sf. Taine.
Da, omul trebuie sa conlucreze.. dar pe de alta parte stiu cat de putina credinta am eu..si daca Tainele ar lucra strict pe masura puterilor mele.. ar fi vai de mine!
Eu cred ca mai degraba ar trebui sa nu le stam impotriva prin pacatele pe care le facem. Nu stiu daca am dreptate, dar in momentul acesta cam asa vad lucrurile : Sf. Taine lucreaza cat timp nu le impiedicam noi, de aceea lucreaza din plin in copiii mici (care sunt mai putin hulitori, cartitori, patimasi.. decat adultii)
Citat:
Apoi, nu eu ci Andrei a pledat pentru botezul oamenilor adulti. Stii bine ca eu l-am contrazis aici. Reciteste ce i-am scris lui.
|
Aici ai dreptate si-mi cer iertare.
Stiu ca tu esti pentru botezul copiilor, desigur..
M-a luat valul si de la inceputul pana la finalul mesajului.. am uitat ca este un reply la mesajul tau.. ma gandeam la cuvintele lui Andrei.
Deci ultima parte se referea la pozitia lui Andrei fata de botez.