Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2010, 19:49:23
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Biserica Sirba a fost ultima dintre vechile patriarhii ortodoxe care a cazut in ecumenism si sergianism. Cind ereziile au devenit evidente in Biserica Sirba, ROCORul a incetat comuniunea. Faptul ca sirbii erau in comuniune cu Moscova este o problema a sirbilor, si nu a ROCORului, dar nu se poate face nici o comparatie cu BOR, de exemplu, care nu numai ca este in comuniune cu patriarhiile ecumeniste, dar chiar promoveaza ea insasi ecumneismul.
Pai si pana atunci nu a fost in comuniune cu celelalte Biserici "ratacite"? Nu a fost in comuniune cu PM? Cum de n-a pierdut Harul din cauza asta, ca tu spui ca poti pierde Harul si daca esti in comuniune cu ereticii, fara sa fii tu insuti eretic?
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 20:13:32
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Pai si pana atunci nu a fost in comuniune cu celelalte Biserici "ratacite"? Nu a fost in comuniune cu PM? Cum de n-a pierdut Harul din cauza asta, ca tu spui ca poti pierde Harul si daca esti in comuniune cu ereticii, fara sa fii tu insuti eretic?
Eu n-am sustinut niciodata asa ceva. Esti eretic doar daca esti in comuniune constienta cu ereticii.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 20:19:03
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu n-am sustinut niciodata asa ceva. Esti eretic doar daca esti in comuniune constienta cu ereticii.
Pai si ce, Biserica Sarba era in comuniune inconstienta cu PM, cu serghianistii care pierdusera Harul, dupa cum spui tu? Nu erau constienti ca se afla in comuniune cu "Biserica lui Stalin"? Nu erau constienti ca BO finlandeza tine si Pascalia pe stil nou? Nu erau in comuniune cu ei?
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 20:23:58
Banned

Implicit

Citat:
Pai si ce, Biserica Sarba era in comuniune inconstienta cu PM, cu serghianistii care pierdusera Harul, dupa cum spui tu? Nu erau constienti ca se afla in comuniune cu "Biserica lui Stalin"? Nu erau constienti ca BO finlandeza tine si Pascalia pe stil nou? Nu erau in comuniune cu ei?
Nu. Asa cum mie mi-a luat mai putin sa inteleg adevarul, tie o sa-ti ia mai mult, poate, din pacate, pina in clipa in care o sa inchizi ochii...
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 20:28:07
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu. Asa cum mie mi-a luat mai putin sa inteleg adevarul, tie o sa-ti ia mai mult, poate, din pacate, pina in clipa in care o sa inchizi ochii...
E a treia oara cand eviti sa dai un raspuns si vorbesti pe pereti. Ai ramas fara raspunsuri? Explica-mi si mie cum de nu au pierdut pana in 1967 sarbii Harul, chiar daca au fost in comuniune cu atatia "eretici" cum spui tu.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:01:53
Banned

Implicit

Citat:
E a treia oara cand eviti sa dai un raspuns si vorbesti pe pereti. Ai ramas fara raspunsuri? Explica-mi si mie cum de nu au pierdut pana in 1967 sarbii Harul, chiar daca au fost in comuniune cu atatia "eretici" cum spui tu.
Ti-am spus, dar iti repet pentru ultima oara. Comuniunea cu Patriarhia Moscovei a fost mostenita, si nu declarata dupa caderea acesteia in sergianism si ecumenism. Biserica Sirba a fost ultima dintre vechile patriarhii care a cazut in erezie. Marturisirea acestei Biserici a fost ortodoxa, n-am auzit sa fi folosit vreodata pina la 1965 comuniunea cu Moscova sau cu Patriarhia Ecumenica pentru a-si justifica ortodoxia.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2010, 13:44:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Biserica Sirba a fost ultima dintre vechile patriarhii care a cazut in erezie.
Chiar daca ar fi asa, tot a fost zeci de ani in comuniune cu cei pe care tu ii numesti eretici si lipsiti de Har. Ai idee cate anateme exista impotriva celor care sunt in comuniune cu ereticii? Sau tu tii evidenta numai a anatemelor impotriva calendarului si a ecumenismului, de celelalte anateme ai uitat.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 22:53:56
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu nu am zis de Stalin ca a fost sau nu a fost omul lui Dumnezeu.

Eu am zis de BO Rusa ca e Biserica Ortodoxa si nu poate fi numita "Biserica lui Stalin".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine a fost nevasta lui Cain? catalin755 Generalitati 23 13.08.2012 22:19:46
Cine a fost la manastirea ghighiu? ingerul_pazitor Generalitati 6 08.08.2010 20:28:43
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? ghost7 Despre Biserica Ortodoxa in general 13 16.02.2010 13:11:53
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20