Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2010, 11:04:03
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Carismaticii aia tot penticostali sunt, cauta si vezi.Adica aia care ii faci "catolici".Atat doar ca sunt in comuniune cu catolicii.
Catolicii carismatici sunt Penticostali.

Păi daca ei înșiși își spun catolici, daca serviciile de cult și le țin în bisericile catolice, dacă Biserica Catolică îi recunoaște că sunt catolici, dacă sunt episcopi și cardinali catolici care vorbesc în alte limbi, dacă Papa spune că sunt catolici, tu spui că sunt Penticostali?

Citat:
Ce spui tu acolo mai degraba e dezinformare.Si am sa-ti arat, pentru ca nici luteranii,nici baptistii si nici anglicanii nu se dau in stampa vorbitori de limbi.
Te rog nu deforma ceea ce eu am afirmat. Nu am spus ca baptiștii sau alții se „dau în stambă” vorbitori în limbi.
Am spus că unii creștini baptiști sau de multe alte confesiuni vorbesc în limbi. Nu toți.
De altfel nici despre penticostali nu se poate spune ca vorbesc toți în alte limbi. Aproximativ 30% din penticostali nu vorbesc în limbi.

Nu se mai poate lega vorbirea in limbi exclusiv de penticostali. Ea este un dar al Duhului Lui Dumnezeu și este pentru creștini.

Last edited by penticostalulmantuit; 25.03.2010 at 11:18:14.
Vechi 25.03.2010, 11:31:11
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Catolicii carismatici sunt Penticostali.

Păi daca ei înșiși își spun catolici, daca serviciile de cult și le țin în bisericile catolice, dacă Biserica Catolică îi recunoaște că sunt catolici, dacă sunt episcopi și cardinali catolici care vorbesc în alte limbi, dacă Papa spune că sunt catolici, tu spui că sunt Penticostali?

Te rog nu deforma ceea ce eu am afirmat. Nu am spus ca baptiștii sau alții se „dau în stambă” vorbitori în limbi.
Am spus că unii creștini baptiști sau de multe alte confesiuni vorbesc în limbi. Nu toți.
De altfel nici despre penticostali nu se poate spune ca vorbesc toți în alte limbi. Aproximativ 30% din penticostali nu vorbesc în limbi.

Nu se mai poate lega vorbirea in limbi exclusiv de penticostali. Ea este un dar al Duhului Lui Dumnezeu și este pentru creștini.
Carismaticii sunt o ramura a penticostalismului care a fost acceptata de papa si sunt in comuniune cu catolicii verifica.

Care baptisti si altii vorbesc in limbi?Ei nu zic nimic ca ar avea "darul asta".Singurii care zic asta sunt carismaticii si penticostalii.Unii si aceiasi.
Vechi 25.03.2010, 11:43:42
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
Carismaticii sunt o ramura a penticostalismului care a fost acceptata de papa si sunt in comuniune cu catolicii verifica.

Care baptisti si altii vorbesc in limbi?Ei nu zic nimic ca ar avea "darul asta".Singurii care zic asta sunt carismaticii si penticostalii.Unii si aceiasi.

Ce-i drept exista in ardeal o comunitate de baptisti desprinsi din cultul traditional baptist, care practica glosolalia,

dar probabil tu ai vrut sa subliniezi ca aceasta dogma a glosolaliei este specifica penticostalilor si asa si este, charismaticii, baptistii, luteranii etc au luat aceasta practica de la penticostali ei insisi ne-avand-o mentionata in invatatura de credinta

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 25.03.2010, 12:22:38
ceiutu ceiutu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.03.2010
Implicit

Cei care sunt penticostali si cred ca vorbirea in limbi la ei este de la duhul sfant ii sfatuiesc sa fac o proba:in timpul manifestarii sa spuna macar de cateva ori "Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul" si o sa vedeti ca nu o sa poata. Cum era scris si in cartea femeii(Norica parca) din Timis cum a rostit numele Domnului au tacut toti, au fugit, mai este si o intamplare cu pastori din America care vazand ca nu pot pronunta numele lui Iisus Hristos in adunare au inceput sa-si puna semne serioase de intrebare in legatura cu ce duh stapaneste acolo. Probati si voi care sunteti penticostali
Vechi 25.03.2010, 12:48:04
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ceiutu Vezi mesajul
Cei care sunt penticostali si cred ca vorbirea in limbi la ei este de la duhul sfant ii sfatuiesc sa fac o proba:in timpul manifestarii sa spuna macar de cateva ori "Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul" si o sa vedeti ca nu o sa poata. Cum era scris si in cartea femeii(Norica parca) din Timis cum a rostit numele Domnului au tacut toti, au fugit, mai este si o intamplare cu pastori din America care vazand ca nu pot pronunta numele lui Iisus Hristos in adunare au inceput sa-si puna semne serioase de intrebare in legatura cu ce duh stapaneste acolo. Probati si voi care sunteti penticostali

Imi amintesc ca citisem undeva o marturie a unui om aflat intr-o adunare neo-protestanta care in timpul rugaciunii comune, a vrut sa se roage cu rugaciunea lui Iisus dar parca ii era blocat creieru, nu isi putea aminti cum incepe rugaciunea, si spunea el "va dati seama ca e grav daca un crestin nu-si poate aminti numele lui Iisus" tocmai de aceea avea anumite suspiciuni

Ei bine eu nu sunt adeptul conspiratiilor sau a povestilor fantagomice dar omu asta nu era habotnic inclinat spre misticism bolnav dar totusi ceva nu i sa parut in regula

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 25.03.2010, 13:10:58
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Ce-i drept exista in ardeal o comunitate de baptisti desprinsi din cultul traditional baptist, care practica glosolalia,

dar probabil tu ai vrut sa subliniezi ca aceasta dogma a glosolaliei este specifica penticostalilor si asa si este, charismaticii, baptistii, luteranii etc au luat aceasta practica de la penticostali ei insisi ne-avand-o mentionata in invatatura de credinta
Cine mai stie la cate secte sunt azi.Si baptistii astia is de mai multe feluri.
Vechi 25.03.2010, 23:41:58
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul

Danyel, îți mulțumesc că ne mai temperezi un pic, avem nevoie de asta.
De fapt darul vorbirii în limbi nu merită atâtea controverse în creștinism si, eu unul, recunosc că m-am cam lăsat dus de val și l-am apărat cu prea multa înverșunare.

Darul vorbirii în limbi nu are nimic de a face cu mântuirea si, până la urmă aceasta este cea mai importantă și o căutăm cu toții. Multe binecuvântări.
Vechi 26.03.2010, 11:53:00
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Ideea e ca exista si falsa vorbire in limbi, si nu numai la pagani si vrajitori, ba chiar si in crestinism au existat.Vezi montanistii si altii.Acest dar a incetat in Biserica dupa cum si Sfintii Parinti au zis.Mai apare doar in cazuri izolate si la anumite necesitati.
Vechi 26.03.2010, 12:19:04
caryna caryna is offline
Member

Data înregistrării: 18.03.2010
Implicit

De ce ati ajuns la concluzia ca sunteti PENTICOSTALUL MANTUIT???
Ce v-a determinat sa credeti asa ceva??

MANTUIREA O AFLAM DE LA DUMNEZEU, NU LUAM NOI DECIZII DE CAPUL NOSTRU...

MANTUIREA o castigam cu ajutorul Domnului nostru,Maicii Sale,Sfinti,Rugaciune, post,Spovedanie,Impartasanie,etc...

Sufletul omului este nemuritor și după moarte intrăm în veșnicie. Și de aici depinde unde va fi așezat sufletul omului după moarte. Să ne îngrijim deci de sufletul nostru și să-l avem cât se poate de curat.
Conștiința fiecărui om va fi cel mai mare acuzator la judecata lui Dumnezeu. De aceea, acum, când suntem în viață, să ne schimbăm și să ne pocăim. Să-L rugăm pe Dumnezeu ca sfârșitul vieții noastre să fie creștinesc și să dăm răspuns bun la Înfricoșătoarea Judecată.
Vechi 26.03.2010, 14:44:28
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
Ideea e ca exista si falsa vorbire in limbi, si nu numai la pagani si vrajitori, ba chiar si in crestinism au existat.
Daca ai urmărit postările mele ai putut vedea ca eu sunt un tip care știe să recunoască un adevar când i se pun în față argumentele.

Ai spus multe lucruri rele din biserica penticostală și, pentru că erau adevărate, eu am confirmat deschis și public, pe acest forum, că ceea ce spui e adevarul. Vezi de exemplu mesajul #250.

Când însă nu spui adevărul nu pot fi de acord cu tine. Tu o ții una și bună (rea, normal) că doar penticostalii și vrăjitorii vorbesc în alte limbi și amandoua categoriile au primit darul de la satana.

Nu am apucat să discutăm dacă darul e de la Dumnezeu sau de la satana.
Am vrut să-ți prezint mai întâi că nu doar penticostalii și vrăjitorii vorbesc în alte limbi ci și credincioși din alte confesiuni creștine.

Ți-am prezentat statistici, date conform carora nu doar penticostalii ci și creștini din multe confesiuni (inclusiv ortodocși) vorbesc în limbi.

Ți-am dat numele Părintelui Ortodox Eusebius Stephanou care este doar unul dintre cei care au crezut ca vorbirea în limbi din zilele noastre e de la Dumnezeu. El nu a fost excomunicat, caterisit de Biserica Ortodoxa. Dimpotrivă lucrarea lui a fost sustinută si moral si financiar de o parte a episcopilor ortodocși greci. La moartea lui, Părintele Eusebius a fost elogiat ca preot ortodox și profesor la Seminarul Ortodox Sfânta Cruce. E numai un exemplu. Ar fi suficient.

Dar este plin internetul de statistici, articole și marturii ale nepenticostalilor care îmbrățișeaza darul vorbirii in limbi.

Dar tu o ții tot pe a ta: numai penticostalii vorbesc în alte limbi și sunt posedați demonic.

Concluzia mea este că, dacă nici măcar asupra unui adevăr evident (sunt unii creștini vorbitori in alte limbi și în alte confesiuni decât cea penticostală ) nu putem cadea de acord, nu are rost să continuam argumentarea.

Last edited by penticostalulmantuit; 26.03.2010 at 15:58:14.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10