![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Hai, nu dramatizati, forumul e foarte util pentru multi useri (ma numar printre ei, desi "mi-am luat-o" si eu), nu pentru ca se plictisesc, ci pentru ca pot:
1. afla multe lucruri, intreband direct; 2. afla multe lucruri citind comentariile altora; 3. reflecta la probleme puse de altii, la care ei insisi nu s-ar fi gandit; 4. reflecta la modul de comunicare intre utilizatori; ............asta imi vine pana acum in cap; iar daca citesti si postari cum sa zic...ciudate, agresive- e si asta o lectie a comunicarii, totusi traim in societate si o societate formeaza si forumistii. |
|
|||
|
|||
![]()
Frumoase ultimele mesaje.
Intrebarea pe care si-a pus-o Eduardd mi-am pus-o si eu si nu o data. Am deschis si un fir de discutie cu ea si au raspus unii. Nu mai stiu daca si Anca, Anna, sau o-tzaranca. N-am inteles pentru ce vin ele pe acest forum. Eu una am spus atunci si repet: am venit sa pun intrebari legate de viata, de lucruri din biserica, sa discut cu oameni care au aceasi preocupare cu mine (und dintre ele) - credinta. N-am venit sa dau lectii, citate, sa conving pe altii diverse. N-am cautat un cerc de avansati in religie si cam asta am gasit aici. Am cautat doar un loc de discutie, caci asta este un forum prin definitie. Vroiam sa discut calm, civilizat, pe diverse teme. Si problema majora a multora este ca incearca sa convinga oamenii cu orice pret de parerea si cunostintele lor.Nu pot pricepe ei ca pe lumea asta exista si alti oameni cu alte probleme, necazuri, necesitati, intrebari si opinii. Si nu pot pricepe ca religia, credinta nu se invata cu batul, ca fiecare are limitele lui. Si nu vor sa accepte niste realitati, ca mai deunazi: domle exista niste lucruri si nu este vina nimanui, in fara de cei care le-au lasat asa de-a lungul secolelor. Femeia este altfel in biserica, are alt statut decat in lume, casatoritii nu sunt vazuti bine in biserica, pentru ca monahismul pare mai bun, mai sfant etc. E asa de rau sa acceptam niste realitati? Nu se cere nimic altceva. Discutam, nu dam in cap, incercam sa gasim solutii, sa tragem invataminte. Daca tot timpul dam altora in cap si ii judecam si nu-i intelegem si nu le acceptam niste opinii, degeaba mai venim pe un forum. Daca unul este fericit si nu are probleme si nu-i trebuie nimic, nu inseamna ca toti sunt la fel. Nu traim numai din credinta din pacate si fiecare o ia si o duce asa cum poate. De ce tot trebuie convinsi altii sa se transforma si sa se faca precum cei dintai? Am mai spus si repet, ajungi sa doresti sa renunti la ortodoxie, numai din cauza unor oameni te chinuie. Sophia asa, Sophia nu e asa, Sophia nu esti crestina, Sophia esti sectanta, mai nu stiu cum. Habar nu au unii prin ce trec alti si te judeca numai ca ai sot/sotie si nu traiesti in monahie, sau ca mananci o prajitura, sau mai stiu eu. Eu sunt un om, o pacatoasa (stiu asta), am necazurile mele destule si ma stradui (Dumnezeu stie cel mai bine ce fac eu). Voi (Anca, Anna, Jane, o-tzranca etc.) sunteti mai buni?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai pus intrebari.. noi am raspuns.. Acum spui ca de ce am dat citate, de ce am zis ca nu ai dreptate etc.. Tot ce-am spus noi se afla pe Crestin Ortodox si alte situri similare. Daca ceva a fost neortodox, in viziunea ta, ar fi trebuit sa dai o replica informata. Esti mai buna decat noi? Ciudata intrebare. Este un concurs pe-aici? Dar DA, esti mai buna. Citat:
ca nu reusim, asta este vina noastra pentru care vom fi judecati. Credinta NU este un hobby de duminica! Ortodoxia este firea omului (cuvintele par. Rafail Noica) Cat despre femeia in biserica (durerea ta principala), atat pot sa spun: invatatura ortodoxa este singura care reda demnitatea femeii. Si o spun cu toata convingerea! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Corect, Cristi.. ar fi trebuit sa-mi vad de treaba.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Inteleg, Cristian, dar de ce trebuie sa suportam toate astea?!? La noi in "casa". Nu suntem nici la catolici, nici la adventisti si nici la New-Age-isti. Suntem pe un forum Crestin Ortodox. Te rog lamureste-ma, ca nu inteleg. Caci si Biserica Ortodoxa este doar pentru cei ortodocsi. Poate ma inspiri sa gasesc noi resurse de intelegere si rabdare.
|
|
|||
|
|||
![]()
Un forum este prin definitie un loc deschis. Chiar daca are o coloratura, nu este nimeni impiedicat sa intre.
De altfel nu scrie la conditiile de utilizare ca trebuie sa fie crestini ortodocsi cei care intra. Daca intram pe acest forum, crestini ortodocsi fiind, trebuie sa fim constienti ca ne expunem si atacurilor (de la 'ai nostrio' sau de la altii), si criticilor. Asta este!
|
|||
|
|||
![]()
Acest forum nu este doar un forum, ci este forum crestin-ortodox. Cine intra aici se asteapta ca si profilul sa fie la fel; ori incet, incet nu mai seamana nici ca tematica, nici ca mod de abordare, nici ca tinuta morala, nici... pentru ca ne-a invadat "lumea". Ori ar trebui ca noi sa nu mai fim din lume.
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A arunca vina unii pe altii! | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 43 | 07.06.2011 19:40:27 |
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? | geo.nektarios | Generalitati | 89 | 30.12.2009 13:00:19 |
Forumul nostru | omulet | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 479 | 04.11.2009 15:39:44 |
Unii pentru altii sa ne rugam! | LapetiteMoc | Umanitare | 13 | 08.08.2009 16:34:44 |
|