Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 15:39:49
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Am o problema personala cu scrierile Parintelui Cleopa, da.

Ce zici tu „bolboroseli in limbi” e o expresie asa, nevinovata?
Eu cred ca nu. Este batjocoritoare, nimic altceva.
Nu se sfieste sa o foloseasca mereu in cartile lui cand se refera la penticostali. Daca mai toti ortodocsii o folosesc azi cand dispretuiesc un dar al Duhului Sfant, de unde crezi ca au luat-o?

Dar despre „tremurici” ce spui? Ai auzit-o vreodata? Sau nu se aud decat rugaciuni? Sau din dragoste frateasca a fost inventata?

Nu, Lacrimi, ortodocsii ca si penticostalii, dispretuiesc, isi bat joc si ridiculizeaza.

Important e daca TU o faci sau nu.

Eu incerc sa ma abtin, Doamne ajuta-ne pe toti.
Eu il iubesc pe Parintele Cleopa. Ca si Sfantul Vasile Cel Mare si alti Sfinti Parinti ai nostri si Parintele Cleopa a luptat impotriva ereziilor.... Doar ca Parintele Cleopa a trait sa vada penticostalismul raspandindu-se cu repeziciune in Romania... Doar pentru ca voi vedeti ridicularizare in scrierile Parintelui Cleopa, asta nu inseamna ca Parintele isi batea joc de practicile voastre, ci ni le prezenta noua, mirenilor, pentru a le intelege si a ne feri de "acesti lupi rapitori" care vor sa ne desparta de dreapta credinta...
Daca citesti Sfantul Vasile Cel Mare, vei vedea ca in anii 300 acest Sfant lupta, ca si Parintele Cleopa, impotriva ereziilor, impotriva diavolului si a minciunilor lui. Singura diferenta e ca atunci nu exista "cultul penticostal", iar ereziile cunosteau alte denumiri si forme, dar insa cu acelasi scop: de a indeparta mirenii de la dreapta credinta....
Noi suntem mai rai in ziua de azi. Imi amintesc ca Parintele Iustin Parvu imi spunea ca trebuie sa fiu smerita si la fiecare batjocora sa raspund cu bunatate si cu plecarea capului. Ca numai asa voi izbuti in lupta mea... Dar cum pot sa fac eu asta, o pacatoasa de rand, cand rautatea inimii mele invinge orice lucru dumnezeiesc?... Sunt doar un om si unul de rand... Il iubesc pe Dumnezeu, dar nu atat incat sa ma gandesc mereu la El si sa ma uit pe mine... Sunt cea mai pacatoasa si mai nedemna de mila Domnului...
Vechi 08.05.2010, 15:49:14
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Probabil ca tu nu mergi, dar in multe biserici se vorbeste in timpul predicii impotriva „sectantilor” si sunt ridicularizati.

Si chiar daca in timpul Liturghiei nu sunt luati in bataie de joc „sectantii” se face in afara ei. Se vorbeste si se scriu carti in care sunt ridicularizati.

Insusi arhimandritul Cleopa a facut-o de multe ori in predicile si in scrierile lui. Sa nu ne ascundem dupa deget.
Nu i-a ridiculizat ci doar le-a demontat teoria, dar pentru unii tot nu a contat! Si are drepate Lacrimi, la predicile noastre nu se vorbeste de sectanti, poate la Duminica Ortodoxiei se aminteste intrucat voi nu cinstiti sfintele icoane... dar atat; in schimb voi NP mergeti peste tot pentru a racola adepti!
Vechi 08.05.2010, 15:53:10
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nimeni nu s-a indepartat de credinta ortodoxa daca a cunoscut-o. Dar daca nu o cunoaste, de ce e acuzat ca se duce acolo unde isi gaseste linistea sufleteasca si iertarea pacatelor prin Hristos? Ati vrea mai bine sa ramana in starea aceea mizerabila dinainte? Nu puteti sa va bucurati pentru el macar un pic?
Tu gandesti ce scrii? Cum poti sa te bucuri cand un membru se desparte de Hristos? E ca si cum rupi o creanga dintr-un pom, cat timp rezista verde?! Si da, impresia cunoasterii lui Hristos in afara Bisericii e falsa deoarece dracul ereziei e mai mare ca toti dracii! Nu mai are rost sa vina dracul desfranarii, al betiei sau altul sa mai lupte cu voi, ci stau chiar relaxati...
Vechi 08.05.2010, 15:55:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Tu gandesti ce scrii? Cum poti sa te bucuri cand un membru se desparte de Hristos?..
Tu Il cunosti pe Hristos? Ce poti sa-mi spui despre El in relatie cu tine personal?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 08.05.2010, 16:01:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu Il cunosti pe Hristos? Ce poti sa-mi spui despre El in relatie cu tine personal?
DA, Il cunosc pe Hristos! Sa stii ca am duhovnic!
Vechi 08.05.2010, 16:06:10
Senior Member

Implicit

Citat:
DA, Il cunosc pe Hristos! Sa stii ca am duhovnic!
Ce legatura are cunoasterea lui Hristos cu duhovnicul? Eu te intrebam daca Il cunosti pe Hristos in persoana, nu dupa spusele altuia. L-ai intalnit vreodata?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 08.05.2010, 16:11:09
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Nu i-a ridiculizat ci doar le-a demontat teoria, dar pentru unii tot nu a contat! Si are drepate Lacrimi, la predicile noastre nu se vorbeste de sectanti, poate la Duminica Ortodoxiei se aminteste intrucat voi nu cinstiti sfintele icoane... dar atat; in schimb voi NP mergeti peste tot pentru a racola adepti!
Poate ca ai dreptate sora Gabriela.
Am avut impresia ca si ortodocsii ii mai vorbesc de rau pe penticostali dar e posibil sa ma fi inselat.
Poate e asa cum zicea cineva: noi, ortodocsii, doar ne rugam pentru voi.

Eu, unul, recunosc: penticostalii ridiculizeaza uneori anumite manifestari din BO.
Vechi 08.05.2010, 16:17:54
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce legatura are cunoasterea lui Hristos cu duhovnicul? Eu te intrebam daca Il cunosti pe Hristos in persoana, nu dupa spusele altuia. L-ai intalnit vreodata?
Nu ai inteles nimic! Era vorba de faptul ca am duhovnic si am cui spovedi viata mea nu trebuie sa ma spovedesc tie! Si pe Hristos DA L-am intalnit in Biserica Ortodoxa!
Vechi 08.05.2010, 16:22:03
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:

Doriana, noi ne spovedim duhovnicului. El este persoana prin care vorbim cu Dumnezeu despre noi, despre viata noastra si despre pacatele noastre. Nu ai idee ce inseamna... asa ca nici nu ma complic sa-ti explic...
Vechi 08.05.2010, 16:23:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu ai inteles nimic! Era vorba de faptul ca am duhovnic si am cui spovedi viata mea nu trebuie sa ma spovedesc tie!
Aha, bine de stiut.

Citat:
Si pe Hristos DA L-am intalnit in Biserica Ortodoxa!
Eu apreciez ravna ta. Insa daca L-ai fi intalnit ai fi observat ca e mult mai mare decat denominatia ortodoxa. E atat de mare incat aceasta nu-L poate tine intre granitele ei si El nu are nevoie sa ceara aprobarea vreunui ortodox pentru a se descoperi cuiva, chiar daca unii ar vrea sa li se ceara aceasta aprobare. Nu pot decat sa-ti doresc sincer si cu toata dragostea sa Il intalnesti si tu intr-o zi pentru ca bucuria ta sa fie deplina.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10