![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta. Veti cadea din cauza fricii. Frica e de3 la diavol. Nu va fie frica pentru a va salva sufletele.Vor veni vremuri grele, dar tate sunt ingaduite de DUMNEZEU, Care este tovarasul de drum al fiecaruia de la nastere la moarte. Vor cadea si cei alesi.Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite,taxe, si alte ingradiri. Va vor lua totul!
Pacatul este o conspiratie a mintii omului cu diavolul impotriva Legii Lui DUMNEZEU. Sfarsitul betivului e in sant, sau in casa de nebuni, iar sufletul in iad inca de pe aici. Copiii nefacuti ii strica pe cei facuti!- atentie la avorturi... Cand vrea DUMNEZEU sa aduca asupra omului necazuri mai mari, il lasa in mana ingustimii sufletesti.Si aceasta da nastere in om la o putere mare de trandavie, prin care sufletul e sugrumatsi care-i da gustul lumii. Si apoi se ridica asupra omului duhul iesirii din minti, din care izvorasc nenumarate ispite: tulburarea, mania, hula, carteala, gandurile de razvratire, mutarea din loc in loc,si celelalte asemenea lor.Iar daca ma intrebicare este pricina acestora iti raspund: lenevirea ta. Si leacul este smerenia mintii. |
|
||||
|
||||
![]()
Revin cu o precizare: Parintele Arsenie Boca
|
|
||||
|
||||
![]()
Cand sotul nu da pace sarcinii, atunci copiii se nasc cu predispozitie precoce spre sexualitate: au crescut in mediul uterin cu sange imbibat cu testosteron, hormon sexual masculin.
Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si El de tine. Cel mai frumos dar pe care il putem face Lui DUMNEZEU e sa ne dam Lui pe noi insine, pe viata. Pacatele se inregistreaza in codul genetic al fiecaruia. Marturisirea Lui DUMNEZEU cu pretul vietii este pretul invierii oamenilor intru sfinti.IUBITI PE PREOTIacum, cat ii mai aveti! IUBIREA LUI DUMNEZEU FATA DE CEL MAI MARE PACATOS ESTE MAI MARE DECAT IUBIREA CELUI MAI MARE SFANT FATA DE DUMNEZEU. |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt sfaturi de aur de la Parintele Arsenie Boca!
|
|
||||
|
||||
![]()
Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse.
...la Dreapte Judecata, am si eu un cuvant de spus. Si oriunde veti fi, o sa pun mana pe capul vostru... Doar atat sa faceti: sa fiti buni, corecti, sa respectati BISERICA si LEGILE EI... DUMNEZEU IARTA, DAR NEPEDEPSIT NIMIC NU LASA.- ....Asa este...... Cand iti iei raspunderea de a rodi copii, STAPANUL VIETII iti va ajuta. TOATE FAPTELE OMULUI, TOATE MISCARILE LUI , SE INSEAMNA UNDEVA, INTR-O NEVAZUTA CARTE SI SE INSEAMNA SI IN SAMANTA SA, SI CU ACEASTA ISI TRAGE URMASII SUB POVARA ISPRAVILOR SALE. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am nimic impotriva sfaturilor bune date de un om credincios. Dar, daca astfel de sfaturi sunt numite "de aur", cum numesti sfaturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli?
Nu am vazut sa dai citate din ceea ce a spus Mantuitorul sau Sfintii Apostoli. De ce? Sunt mai prejos decat Arsenie Boca sau alti oameni. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce? Iti spun eu: nimic nu este mai presus de Biblie (ca asta vroiai sa spui), insa noi avem si ceva valoros pe langa: Sfintii Parinti si indrumarile lor. Voi cu ce va puteti lauda? Unde erati inainte de Luther? Noi eram acolo inca de la inceput, voi ati aparut dupa Luther ca ciupercile dupa ploaie...
|
|||
|
|||
![]()
Ceea ce afirmi este doar praf in ochi. Daca nimic nu este mai presus de Biblie, atunci de ce o cunoasteti asa de putin (sau deloc). Includ aici si fetele bisericesti (am stat de vorba cu preoti care au cunostinte slabe din Sfanta Scriptura).
Citat:
Citat:
Cat despre Luther: vorbesti despre el de parca ar fi cel care a descoperit gaura la macaroana. Nu avem la baza invataturile lui Luther ci invataturile Mantuitorului si a Sfintilor Sai Apostoli (invataturi care se gasesc numai in Sfanta Scriptura). Si, aceste invaturi au fost respectate de primii crestini si de unele grupari crestine care au existat de-a lungul vecurilor (pana la Luther si dupa Luther). Spui ca "voi" erati de la inceput. Care inceput? Poate inceputul indepartarilor de invataturile Scripturilor si a ratacirii (lucru care s-a accentuat de-a lungul celor aproape 2000 de ani). In alta ordine de idei, ca tot vorbesti de vechime: te-ai nascut cumva in vremea Apostolilor? Crezi ca pe Dumnezeu il va interesa, la judecata, ce inaintasi ai avut sau care iti este credinta personala? |
|
||||
|
||||
![]()
Ei, bine, am sa raspund tot printr-un citat- Nicolae Steindhart-Daruind vei dobandi
Monahul de la Manastirea Rohia- un erudit- a ajuns in inchisoare pentru ca a refuzat sa depuna marturie mincinoasa impotriva lui Constantin Noica. Aceasta a fost marea lui sansa ,de a alege, dintre confesiuni, ortodoxia. Era evreu si l-a marturisit pe Hristos cu toata fiinta, era printre evreii care au crezut in El."...de ajuns facut-ai, Hristoase, Dumnezeule pentru mine!...Pentru a fi desprins solzii care-mi acopereau ochii, Iti multumesc din toata inima, din tot sufletul meu, din tot cugetul si toata virtutea mea.Doar atat de ai fi facut dupa ce ai luat aminte la mine, cu vrednicie si cu dreptate este sa strig cu lacrimi: dai li. Pentru a-mi fi dat putinta sa-mi cunosc propria pacatosenie, nimicnicie si ticalosie, Iti aduc laude si multumiri, si de s-ar margini doar la atat darul facut mie, tot prea destul e sa repet: dai li...Pentru a-mi fi ingaduit sa te pot ruga, sa te iubesc si sa ma inchin Tie- de ajuns, prea de ajuns, ca sa binecuvintez Sfant Numele Tau....Pentru a fi sadit in mine nadejdea iertarii si a fi inceput sa intrezaresc putinta mantuirii- fii Doamne, preamarit!...Pentru a-mi fi dat indrazneala sa concep stabilirea unor relatii de tip eu-Tu cu Tine, Domnul si Dumnezeul meu, ma minunez si, napricepandu-ma a spune altceva, strig: dai li!.....mi am putut insusi spusa lui Dostoievski: de mi s-ar dovedi in modul cel mai indubitabil, pe patul de moarte fiind, ca nu Hristos este adevarul, ca adevarul este altul- daca demonstratia ar fi inatacabila si covarsitoare... n-as sta nicio clipa la indoiala: AS ALEGE SA RAMAN CU HRISTOS, nu cu adevarul,Dai li! |
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 20:22:05 |
o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 11:52:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|