I-as intreba pe acesti domni sectanti ce inseamna pentru ei traditia. Nu am auzit nicaieri spus aici ca Sf. Apostol Luca este cel ce a pictat prima icoana. Ei cred ca noi am trait in pacat pana acuma(de 2000 de ani) - caci penticostalismul ca miscare a aparut prin anii 1900, influentat puternic de miscarile evreiesti, cu o atitudine atat incriminatorie in anumite state cat si toleranta(pentru cei necunoscatori- acest cuvant nu se regaseste in biblie) la adresa "fratilor crestini" - iar avand in vedere ca traim in era psihologiei, exact astfel de "influente" se pot intalni in cultul penticostal (asanumitele reziduuri psihice - altfel spus - partea negativa a manifestarii ). Nu au taine, nu au o forma autentica de transmitere a invataturii spirituale cum este la noi la ortodocsi prin transmisiunea apostolica(la ei e sola scriptura - ceea ce presupune invatarea Sf. Scripturi pe de rost si atata) ,intr-un cuvant - TIPIC ,pentru invataturile "inselatoare" , daca era totul atat de simplu nu mai era nevoie de sfinti si de calea monahala a ortodoxiei .
|