Citat:
În prealabil postat de gavriil
Pentru Pavel nu mai semnifica nimic faptul ca era numit dupa poporul(Israel) in care sa nascut ci El se simtea crestin ca identitate a poporului(crestin) cum se simtea inainte in poporul Israel.De asta putea inainte sa ii prigonesca pe crestini sau mai bine spus pe cei care cred in IISUS HRISTOS.Identitatea poporului din care faci parte se sterge intrun fel spus pentru ca tu nu mai faci voia poporului din care teai nascut ci faci voia LUI DUMNEZEU HRISTOS ear aceste patriotisme ale popoarelor pentru tine nu mai semnifica nimic ci doar VOIA LUI DUMNEZEU HRISTOS.De asta a spus Pavel ca nu noi ci HRISTOS in noi face(se poate traduce si prin noi).
|
nu stiu ce vrei sa demonstrezi cu asta. oricum eu sunt si roman, chiar dc sunt crestin.
Citat:
In primul verset spune clar ca este femeia care a nascut iar in al 2 verset spune doar femeii ear aceasta nu arata ca e una si aceeasi femeie.
|
pai e aceeasi femeie, cand spune "femeii" se refera la femeia din versetul precedent. cele 2 versete sunt inseparabile, numai ca tu nu vrei sa vezi lucrul asta. Si logica textului duce la aceeasi concluzie. Faptul ca era prigonita(primul verset) si, in al doilea se spune, ca i s-au dat aripi de vultur ca sa fuga departe de fata sarpelui(cel ce o prigonea). Nu e normal si logic ca i s-au dat aripi femeii care era prigonita? Nu e normal ca prima femeie e cea care trebuia sa fuga de fata sarpelui? De ce-ar fi fugit a doua femeie de sarpe dc tinta prigonirii era prima femeie?
E ilogic ceea ce incerci tu sa afirmi,si anume ca sunt 2 femei diferite. Femeia care a nascut pruncul si care era prigonita e femeia careia i s-au dat aripi de vultur sa plece departe de fata sarpelui. E cat se poate de logic.
Citat:
Adevarul este ca se interpreteaza dupa cum omul a fost invatat iar biserica ortodoxa si SF Parinti invata omul la fel ca acum 2000 de ani asa ca ei stiu mai bine.
|
Adevarul e ca Dumnezeu ne-a dat un creier, pe care sa il folosim. Eu nu ti-am prezentat o poezie invatata(cum faci tu) ci ti-am demonstrat ca talmacirea ta e gresita datorita contradictiilor care apar. Tu incerci sa invarti textul pe toate partile dar nicicum nu scapi de contradictii.Plus de asta, initial iei femeia in sens literal apoi imediat o iei in sens simbolic.
Citat:
Da dar inplinirea prorociei este FECIOARA MARIA ear asta arata ca de fap satan vroia sa o distruga si pe FECIOARA MARIA.Daca nu ar fi asa prorociile din VT nu ar avea sens pentru ca noi stim ca trebuie sa se inplinesca intrun om aceasta prorocie pentru ca HRISTOS trebuia sa se nasca dintrun om(femeie).
|
Satan nu a incercat sa o distruga pe fecioara Maria ci pe prunc. A impiedicat de-a lungul timpului implinirea profetiei, ti-am dat exemple mai demult. Lupta lui Satan pt a distruge samanta femeii nu a inceput dupa ce a ramas fecioara Maria insarcinata ci a inceput de la Cain si Abel.
Unde ai vazut tu ca Satan a vrut sa o distruga pe fecioara Maria? In Sf Scriptura nu apare nici un pasaj care sa afirme asta.