Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2010, 13:39:19
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit O recapitulare a absurdităților...

în care cred ateii.

Învățătura creștină despre Dumnezeu ca Ființă vie și rațională care a creat lumea și omul -ființă rațională cu scopul existenței eterne și fericite e contrazisă e credința de tip ateu: că lumea s-a făcut singură, că omul a apărut la capătul unei serii de accidente/coincidențe, că viața sa conștientă încetează o dată cu moartea.

Ateul crede că legile naturii sunt legi fundamentale ale existenței, dar nu poate explica de ce aceste legi există.

Ateul crede în niște coincidențe care țin de domeniul fantasticului pentru a explica apariția vieții animale și a vieții raționale.

Ateul crede că dintre extrem de puținele planete cu temperaturi adecvate vieții
s-a găsit una pe care să existe apă, planetele pe care există apă fiind foarte rare. Iată ce temperaturi au celelalte planete din sistemul nostru solar:
-Marte - între +465 și - 165 grade celsius
-Venus - peste +460 grade
-Jupiter, Saturn și Uranus sunt giganți formați din gaze, cu temperaturi varrind de la +24000 în inima planetei la -218 la exterior. Temperatura în spațiul cosmic este -270 grade.

Să presupunem că mai multe planete cu temperaturi și atmosferă propice vieții ar exista în univers. Asta înseamnă că pe ele apare viață? Nu. Viața a apărut o singură dată pe planeta Pământ fiind un accident extrem de rar (potrivit basmelor ateiste) iar în plus, ateii mai cred într-o gogomănie: că atmosfera cu oxigen a apărut după apariția vieții, pentru că deși deși oxigenul e necesar menținerii vieții el este un factor care împiedică apariția ei (dacă oxigenul e prezent nu ar putea exista aminoacizi, zaharuri etc, toate acestea reacționând cu oxigenul și formând CO2).

Și să vezi minunăție, nu numai că a apărut viața dar ea are și capacitatea de auto-replicare, un mecanism extrem de complicat, iar animalele nu sunt niște mecanisme statice ci unele care interacționează intens și complex cu mediul, deplasându-se, căutându-și hrană, reproducându-se, crescându-și puii etc.

Iar minunea sau coincidența cea mare este că acestor animale nu le-au fost suficiente aceste performanțe incredibile ci o specie dintre ele a ajuns la limbaj și viață inteligentă. De ce doar o specie și nu mai multe?

Și această ființă minunată care este omul, a cărui viață e protejată de legi (deși după teoria ateistă omul e doar un animal), care a creat opere artistice și științifice uimitoare, are ca soartă să dispară în neant, este limitat la câțiva ani de viață.

Ce este mai logic, aberațiile ateiste sau doctrina creștină logică și de bun-simț?
Vechi 23.07.2010, 14:48:31
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
în care cred ateii.
...
Ce este mai logic, aberațiile ateiste sau doctrina creștină logică și de bun-simț?

Prefer prima varianta.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2010, 16:30:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Prefer prima varianta.
Preferi și garnitură de cartofi? Cu alte cuvinte, contribuie cu ceva la discuție, că altfel convingerile tale le știe toată lumea.
Vechi 23.07.2010, 20:30:25
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Aviz cititorilor: Cu 3 posturi mai sus se regaseste un compendiu al erorilor de logica si neinformarii.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2010, 00:54:55
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Aviz cititorilor: Cu 3 posturi mai sus se regaseste un compendiu al erorilor de logica si neinformarii.
Oh, nu. Sunt convins ca Traditie1 poate mult mai mult.

Citat:
doctrina creștină logică
Nu mai rețin exact, cum spune doctrina creștină că a apărut viața pe pământ? În special partea cu primul om.
Vechi 24.07.2010, 01:33:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Pe atei ar trebui sa-i intrige si stabilitatea materiei la nivel subtil, pe langa faptul ca Universul in care traim este atat de fin tunat incat este imposibil sa-l imaginezi fara un Creator si Proniator:

"Legati impreuna de forte puternice, nucleonii navalesc violent in toate directiile. In fiecare proton si in fiecare neutron, un alt dans: trei quarci, intotdeauna trei, sunt agitati in miscari extrem de rapide. In timpul ciocnirilor violente, se intampla ca energia acestor quarci se transforma in materie; o noua pereche de particule ia nastere: un quarc si un antiquarc. Pe de alta parte, cand un quarc intalneste un antiquarc, ei se anihileaza reciproc si se transforma in energie. Si asa mai departe: quarcii si antiquarcii apar, se intalnesc si dispar in cursul acestor catastrofe tranzitorii care se repeta instantaneu. In mod curios, o ordine certa domneste in acest haos grotesc: ca efect, intotdeauna, in fiecare proton, raman trei quarci mai mult decat antiquarci..."

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2010, 04:02:51
stereox's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Pe atei ar trebui sa-i intrige si stabilitatea materiei la nivel subtil, pe langa faptul ca Universul in care traim este atat de fin tunat incat este imposibil sa-l imaginezi fara un Creator si Proniator:
Fin tunat sa... ce? Eu nu vad niciun fine tuning.

Citat:
ca efect, intotdeauna, in fiecare proton, raman trei quarci mai mult decat antiquarci..."
Aici avem o problema, pentru ca din asta nu prea rezulta niciun fine-tuning. De fapt, daca lucrurile ar sta invers, si intotdeauna, in fiecare proton ar ramane cu trei antiquarci mai mult decat quarci, atunci pur si simplu i-am numi pe aceia quarci si pe cei care sunt mai putini antiquarci. Si nu s-ar schimba nimic in lumea noastra :)

M-ar interesa si un link spre sursa acelui citat, daca se poate.
Vechi 24.07.2010, 01:39:59
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stereox Vezi mesajul
Nu mai rețin exact, cum spune doctrina creștină că a apărut viața pe pământ? În special partea cu primul om.
Nu se dau detalii, deci din Biblie nu stim decat ca Dumnezeu a facut posibila viata pe pamant. Cum si in cat timp - doar presupunem.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2010, 10:00:44
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stereox Vezi mesajul
Oh, nu. Sunt convins ca Traditie1 poate mult mai mult.

De ce universul e atât de mort, tern iar aici pe Pământ totul duduie de viață, de inteligență, cultură?

Ce șanse sunt să mai existe o planetă cu condiții de apariție a vieții?

Presupunând că ar exista un număr considerabil de astfel de planete, ce șanse sunt ca măcar pe una dintre ele să apară viața? S-a mai semnalat apariția vieții cu excepția acelui eveniment ipotetic de acum 4 miliarde de ani?

Ce șanse sunt ca o planetă pe care au apărut substanțele organice necesare apariției vieții să-și schimbe atmosfera, să apară oxigenul necesar menținerii vieții? Îți repet că ceea ce duce la apariția aminoacizilor și a celorlalte substanțe necesare împiedică menținerea vieții și invers.

Ce șanse sunt ca natura să combine substanțele organice necesare vieții în molecule complexe de proteine și ADN? Ateii spun că în natură apar organizări complexe și ordonate ale materiei, de exemplu fulgul de nea sau unele aranjamente atomice, dar un mecanism auto-replicant este ceva infinit mai complex. Îmi vine să râd de naivitatea oamenilor de știință care spun "pe planeta cutare s-a descoperit apă și poate va fi descoperită și viață", de parcă în orice băltoacă apare în mod obișnuit viața.

De ce animalele în cursul "evoluției" au dezvoltat doar componente funcționale?
Chiar așa inteligentă e selecția naturală că nu i-a scăpat vreun apendice, ceva nefolositor?

Cum a putut natura oarbă să creeze animalelor sisteme complexe de adaptare la mediu, de auto-apărare etc? Care ar fi cursul cel mai probabil al dezvoltării naturale a organismelor primitive, bacteriile?

De ce nici o altă specie de animale nu a dezvolat viață rațională?

O să reiau în zilele următoare ce am mai spus în mesajul de ieri și cel de azi dar pe bucăți, ca să se înțeleagă faptul că apariția vieții raționale (precizez că mă refer la ceea ce ateii înțeleg ca viață rațională, ei având și în această privință o înțelegere profund deformată, asupra căreia am să revin) nu putea avea loc decât la capătul unei serii lungi de situații extraordinare, de coincidențe sau accidente, niciunul din aceste accidente ne-mai-fiind observat ulterior.
Vechi 24.07.2010, 12:10:42
stereox's Avatar
Member

Implicit

Citat:
De ce universul e atât de mort, tern iar aici pe Pământ totul duduie de viață, de inteligență, cultură?
Sunt miliarde de stele în galaxia noastră și miliarde de miliarde de galaxii în tot universul, și tu îmi spui că e totul e mort? Noi nici măcar nu am explorat tot Pământul...

Citat:
Ce șanse sunt să mai existe o planetă cu condiții de apariție a vieții?
Nu știu. Și nici tu nu cred ca știi. Cu siguranță se aplică legea numerelor mari.

Citat:

Ce șanse sunt ca [...] Ateii spun că în natură apar [...] Îmi vine să râd de naivitatea oamenilor de știință care spun "pe planeta cutare s-a descoperit apă și poate va fi descoperită și viață", de parcă în orice băltoacă apare în mod obișnuit viața.
Ce șanse sunt? Tu poți să le calculezi exact, sau doar pui întrebări de genul ăsta pentru că impresionează audiența?
Iar ateii nu spun că în natură apar nu știu ce lucruri, pentru că ateii nu sunt biologi. Unii biologi sunt atei, e adevărat, dar nu toți ateii își permit să emită opinii științifice pe marginea abiogenezei (bănuiesc că la asta te referi) :)
Iar naivitatea oamenilor de știință... uau. Ei sunt naivi, noi suntem deștepți foc. Nu avem pregătire în domeniul lor de activitate, dar stăm în fața unui calculator și decretăm că ei sunt naivi și nu știu despre ce vorbesc.

Citat:
Chiar așa inteligentă e selecția naturală că nu i-a scăpat vreun apendice, ceva nefolositor?
Hihihi, ce ironie :D
Știi chestia aia inutilă din corpul tău care se mai inflamează câteodată și trebuie să mergi la chirurg? Apendice parcă-i spune... apendicită...
Tocmai prezența unor astfel de artefacte conduce la ideea unui mecanism natural pentru apariția și evoluția vieții. Un inginer nu și-ar fi încărcat creațiile cu prostii inutile. Iar evoluția nu e inteligentă, e chioară rău de tot și dă cu oiștea-n gard destul de des :)

P.S. Ideea e că dacă nu înțelegem, e mai bine să nu emitem opinii. Nu putem să spunem: "nu înțeleg cum s-a întâmplat, deci clar că explicația e xyz". Argumente din ignoranță...
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! flying Teologie si Stiinta 1589 29.07.2020 00:49:47
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 13:41:07
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie colaps Generalitati 217 27.09.2010 15:37:40