Citat:
În prealabil postat de danyel
Pavel nu zice absolut niciun cuvant despre suficienta Scripturii, mai ales ca dupa ce ii scrie lui Timotei, s-au mai scris epistole , deci nu se pune problema suficientei , la momentul cand ii scria Pavel Lui Timotei,
|
Ma rog, nu vrei sa vezi realitatea, e problema ta. Pavel spun clar ca Sf Scriptura contine invatatura necesara pentru desavarsire.
In al doilea rand Epistola catre Timotei era nu doar pt Timotei scrisa ci pentru toti crestinii, ceea ce inseamna ca tu ca si credincios azi poti fi sigur ca in Sf Scriptura gasesti toate invataturile necesare pt desavarsire.
Un om care considera ca Sf Scriptura nu e suficienta in ceea ce priveste invatatura inseamna ca e in cautarea unor invataturi care nu sunt cuprinse in Sf Scriptura. Te-as intreba eu pe tine, ce lucruri nu gasesti acolo si care te fac sa cauti alte surse?
Citat:
În prealabil postat de danyel
Eu nu o fac idolatra , voi ati fi facut-o daca o vedeati ca face niste gesturi care cum spuneti voi, nu sunt scrise in Scriptura, deci cand am zis ca gestul era idolesc, am zis-o in ceea ce priveste interpretarea neo-protestanta
Poi am mai zis, era foarte putin probabil, luand lucrurile logic, ca femeia sa fi stiut ca El este Mesia, supozitie este si sa credem ca ea stia ca El este Mesia, nu avem nicio dovada
|
De und stii daca as fi facut-o idolatra? In conditiile in care cred ca Hristos e Dumnezeu nu am nici un motiv sa o fac idolatra ci din contra, sa ii admir credinta, asa cum si Hristos a facut-o.
In Sf Scriptura se spune sa te inchini la Dumnezeu, ori daca Hristos e Dumnezeu faptul ca te atingi de El nu inseamna ca faci ceva nescripturistic.
Dovada ca ea credea ca El e Mesia e marturia lui Hristos "Credinta ta te-a mantuit". Daca femeia nu ar fi crezut ca El e Hristosul ar fi putut El sa ii spuna "Credinta ta te-a mantuit"? Nu putea ca ar fi insemnat ca e mantuire si in afara lui Hristos lucru care nu e posibil.