Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2010, 12:11:35
samson samson is offline
Banned

Data înregistrării: 25.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Cele doua afirmatii nu se contrazic. De ce? Pentru ca noi nu avem o clipa spre mantuire asa cum a avut talharul de pe cruce. Nu am spus ca daca nu ai timp sa te botezi vei fi mantuit. Incearca sa intelegi exact ce am spus. Am spus ca daca ai fi exact ca talharul de pe cruce si ai face ce a facut el vei fi si tu mantuit. Dar nu esti, esti aici, dupa 2000 de ani de crestinism si ai tot timpul pe care ti-l da Dumnezeu sa reusesti sa te faci mantuit. Talharul auzise de noua lege si de mantuire acolo in acea clipa de pe urma. noi oamenii avem 2000 de ani de cand avem noua lege si avem timp sa lucram spre mantuire. Exista o mare diferenta. Am spus ipotetic: sa ai doar o clipa sa cunosti legea lui Hristos si sa te mantuiesti. Dar cine are doar o clipa? E o nuanta extrem se subtila ceea ce vreau eu sa spun acum si daca nu o intelegi imi pare tare rau pentru tine.
Timpurile de astazi nu pot fi transpuse in timpurile de atunci. Atunci de abia incepeau sa auda legea lui Hristos, noi o auzim de 2000 de ani. Iarasi este mare diferenta. Ai cazut intr-o mare capcana, a sectantilor, e cam greu sa iesi din ea dar nimic nu e imposibil.
In primul rand tu nu ai 2000 de ani si nici eu ca sa spui ca ai auzit de noua lege de 2000 de ani. In cel mai fericit caz poti spune ca ai auzit de maxim varsta care o ai - 10 ani(e un exp) dar in nici un caz de 2000 de ani.
Mantuirea nu depinde de timpurile in care traiesti. Legea lui Dumnezeu e aceeasi si pt noi la fel cum a fost si pt cei de acum 2000 de ani. Daca Dumnezeu a spus oamenilor ca trebuie sa se increada in Hristos ca sa fie mantuiti pai acest lucru e valabil si pentru noi si pentru cei de acum 2000 de ani.
Despre ce capcana vorbesti?Daca cineva se bazeaza pe Sf Scriptura in ceea ce afirma inseamna ca e intr-o capcana?
Eu te-as ruga sa imi argumentezi afirmatiile pe care le-ai facut mai sus.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34