Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Aha...
Reiese de aici ca:
1) Hristos putea sa nu mai invie, caci legea veche era deja desfiintata.
|
Scopul Planului de Mântuire nu era desființarea legii vechi, ci salvarea omului. Desființarea legii vechi a fost o consecință a morții Domnului prin care s-au împlinit toate simbolurile legii jertfelor.
Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
2) Daca legea veche a fost desfiintata la Cruce, de ce nu ea luat ziua Crucii locul zilei lui Moise ?
|
Pentru că nu exista o asemenea profeție, nici în dreptul vinerei, nici în dreptul duminicii. Și nici n-ar fi putut să fie. Legea Morală nu se schimbă, cum nici Dumnezeu nu se schimbă.
Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
3) Daca legea veche a fost desfiintata, ce relevanta mai are sambata legii vechi ?
|
Sabatul zilei a șaptea nu aparține "legii vechi", el este anterior acestei legi. Cum de altfel anterior este și principiul non-furtului, non-curviei, etc.
Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
4) Daca rastignirea aduce totul pe tava, ce rost mai are Invierea lui Hristos ?
|
Toate aceste panseuri sunt legate de un fals argument al duminicii. Argumentul Învierii este foarte subțire pentru serbarea duminicii. În primul rând pentru că adevăratul izvor al mântuirii este Crucea lui Hristos, Jertfa Sa. Dacă prin absurd, Dumnezeu ar fi cerut schimbarea zilei de odihnă, ar fi trebuit să se propună Ziua Jertfirii - vinerea, nu Ziua Învierii.
Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
5) Cu ce are legatura totusi aceasta Inviere ?
|
Învierea lui Hristos ne dă garanția învierii noastre (1 Cor.15,20), însă din perspectiva BO Învierea Domnului și Revenirea Lui sunt inutile. Dacă sufletul nu moare, iar noi oricum "mergem la Domnul", ce rost mai are Revenirea lui Hristos și învierea celor adormiți ca să-i ducă la El? Aceștia oricum se presupune că sunt deja "la El"...