Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.02.2011, 15:45:02
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Spuneti-mi va rog, despre aceast nulitate a casatoriei. Ca asta nu inteleg. Cum adica sa nu fie vorba despre "sacramentul casatoriei", atat timp cat au fost casatoriti in biserica. Sa o declare nula, in cazul de fata si potrivit la ceea ce spuneti, nu inseamna sa nu "se supuna cuvantului lui Iisus?"
Nulitatea inseamna ca, de fapt, nu s-a incheiat casatoria.

Ca sa dam un exemplu: Sa zicem ca maine ma duc (eu fiind barbat casatorit) la preot impreuna cu un alt barbat frumos imbracat in rochie si machiat in femeie, ii prezint preotului niste certificate false de nastere si de botez si ii solicit sa ne casatoreasca.

Preotul, indus in eroare, oficiaza slujba.

Sunt eu, oare, casatorit cu acel barbat, in fata lui Dumnezeu ? Evident ca nu, deoarece a intervenit una (de fapt mai multe) cauze de nulitate. Prin urmare, casatoria nu s-a savarsit, sacramentul nu exista.

Sau - preotul oficiaza Sfanta Liturghie, dar, din eroare sau reavointa, primeste o prescura facuta din faina de porumb sau orez.

Se preface prescura in Trupul lui Iisus ? Nu.

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Eu personal, ultima parte, as modifica-o cu "dupa greutatea de a o citi".

Cele doua nu se exclud reciproc. Depinde cine citeste.

Last edited by Erethorn; 21.02.2011 at 15:48:36.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? mela me Rugaciuni 6 10.04.2014 20:28:30
Sfanta Scriptura EDI Despre Sfanta Scriptura 0 09.06.2008 14:19:49
Sfanta Scriptura danyel Despre Sfanta Scriptura 22 12.11.2007 23:39:18
Sfanta Scriptura Dodi Despre Sfanta Scriptura 6 24.03.2007 03:27:38